Tips!

Datum: 2008-07-18 Tid: 15:48:42
Lättlagat, enkelt och gott. Tre ord som i alla fall jag kikar efter i recepten när jag ska
laga mat. Hittar sällan något och skulle jag mot förmodan göra det så saknas det någon ingrediens. Fast jag letar i och för sig sällan efter recept - det är roligare att
experimentera själv! Resultatet då? Jo, riktigt bra oftast får jag säga.
Lina eller Soff får avgöra. Det är de som oftast slutar som testkaniner, stackarna.

Här är ett recept som jag knåpa ihop igår eftermiddag. Och det allra bästa? Jo, det gör sig ännu bättre dagen efter när smakerna fått stå och dra lite så det blir en perfekt lunchlåda!

Knorrig vitlökslax med ljummen matvetesallad och cremé fraichesås
4 pers
20 min

Vad behöver du ha? Liknande saker i alla fall

Knorrig vitlökslax
4 benfria laxfiléer
1 påse Knorrs grekiska salladsdressing (på påse som man blandar med olja)
Olijolja
Rapsolja
2 vitlökar. Inte klyftor - hela
Salt
Plastpåsar
Plastburk

Citronpeppar

Tina laxen och lägg i en plastpåse. Blanda ingredienserna till marinaden och häll i påsen. Knyt till och ta ytterligare en påse över.  Lägg dubbelpåsen i en plastburk och låt laxen suga till sig alla smarriga saker. Görs med fördel dagen innan eller på morgonen så att det är klart när du kommer hem. Häll marinad och fisk i stekpanna. Låt den värmas så i ca 5 minuter för att koka in marinadsmakerna. Ta sedan av stekpannan från plattan och ta ur filéerna, ännu inte klara, och h'll av marinaden. Torka ur pannan med hushållspapper så att laxen nu får möjlighet att få fin stekyta. Stek igen. På varje sida. Finito!

Matvetesallad
I burk Zeta helt matvete (konserv - skitbra, man slipper koka något!)
Färska champinjoner
1 rödlök
Vitlök
1 påse Findus grönsaksblandning sockerärtor, bladspenat och paprika
Salt
Italiensk salladskrydda
Olivolja

Sätt på en platta och låt 0,5 vitlök ligga och dra i oljan samtidigt som den värms upp. Får in te bränna! Smakar inte bra, jag har provat... Nåväl. När oljan börjar lukta sådär gott av olja och vitlök låter du hackade champinjoner och hackad vitlök komma med. Stek ganska hårt, men även här - utan att bränna. Svamplökblandningen lägger du sen i en skål och steker istället på findusblandningen i samma stekpanna (givetvis...! Annars - mer disk. Uschianemej) Tillsätt ev. mer vitlök om den är klen i smaken. Blanda matvetet, svamplökblandningen och findusgrönsakerna. Ta daaa! Den är klar. Salta lite mer om det behövs.

Cremé Fraichesås
Mycket svår...

1 burk cremé fraiche
1 påse Knorrs grekiska salladsdressing (på påse som man blandar med olja)

Blanda. Klart.

Så där. Använd simultanförmågan och försök få ihop alla delar samtidigt. Jag lovar att även den manliga delen av befolkningen klarar detta.


      Smaklig måltid!


Nu håller jag på med en, ja vad ska vi kalla den? Jo, vit choklad och yoghurtpannacotta med jordgubbsglace. Typ. Vi får se vad det smakar..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0