Tidningen som uträttar mirakel!

Datum: 2008-08-29 Tid: 14:52:35

Tidning utan giltig mottagare = tidning som avskrivs = ingen vill ha den = jag tar den!

Gårdagens tidnigskap blev iForm. Har aldrig läst denna förut, så det ska bli lite kul att se vad den kan ha att erbjuda. Framsidans stora, färgade text bådar dock gott. Den rentav skriker ut sitt budskap:
BLI OUTTRÖTTLIG! Träna hjärnan!  *  Övervinn dina kriser!  *  Uppnå mål du inte ens vågade drömma om!



Summasumarum: Efter att ha läst denna tidning kommer jag alltså: Få 2,0 på högskoleprovet (tränad hjärna + mål som jag inte vågat drömma om) Övervinna min ständigt pågående livskris angående vad man ska göra av sitt liv. Alltså vad man ska bli. Hitta en yrkestitel. (övervinna kriser) Jag kommer förmodligen också ha en hjärna som tar 175 kg i bänkpress, tränad kommer den att vara.

Vad skönt det känns nu. En känsla av lättnad. Ahh, bäst att jag sätter igång med att läsa. Här ska vi bli outröttliga!


Sov så gott!

Datum: 2008-08-27 Tid: 21:07:02



Kungsgatan, Sundsgatan, Hamngatan, Köpmansgatan, Residensgatan...

Datum: 2008-08-27 Tid: 21:02:27


46233.

This is my place! Well, a part of it...

U-tjejor

Datum: 2008-08-27 Tid: 20:54:50


                                                                  Uppsala &                                                   Umeå &
                                                            blivande apotekare                                    blivande läkare



Lycka till med studierna! Nu ska jag jobba och tjäna kosing så att jag snart kan boka biljetter och hälsa på. Mig blir ni inte av med i första taget, haha  ;)

Bibliotekstänk

Datum: 2008-08-25 Tid: 14:59:18

Hur länge sen var det inte man gick in och låna en dator på biblan..? Det var på den tiden när modemet var inkopplat och pappa klagade över de höga telefonräkningarna... Då blev man bestämt förpassad till bibliotekets bokfyllda lokaler. Men, här sitter jag nu. Lite nostalgi över det hela. Väntar på att systeryster ska sluta skolan, sedan ska vi gå på restaurang. Får bjuda henne på något gott som kompensation för att jag jobbade och spelade match på hennes födelsedag.

Nu fick jag ett sms att hon har slutat! Magen kurrar, så det är väl bäst att gå.


Spännande dygnsrytm

Datum: 2008-08-24 Tid: 20:11:54
Imorgon börjar allvaret. Postterminalen 06:45. Kul att jag kommer att få gå upp typ samma tid som jag kom hem från Hotel Herhne-jobbet i natt (morse..?)


Håll alltid stigen öppen
mellan dig och din vän.
Gå den regelbundet.
Låt den aldrig växa igen.

                                
                                                           - Anne Swärd


När engelska ska bli till svenska, och tvärtom

Datum: 2008-08-22 Tid: 20:51:52









Letat efter engelska lexikon på nätet? Du behöver inte leta längre Tyda.se är allt du behöver. En perfekt sida!


Att undvika det oundvikliga

Datum: 2008-08-22 Tid: 20:43:21
Det är oundvikligt. Alla måste göra det. Någon gång. TIll slut. Öppna ögonen. Sticka ut fötterna från det varma, go'a täcket. Säga hej till den nya dagen som stundar. Alla måste vakna.




Det är sällan man har turen att få gå upp när man själv känner att det är dags. Oftast krävs det att någon eller något står för väckningsarbetet. Ibland kanske en mamma som gör det med insats för sitt eget liv eftersom diverse saker kan komma flygande mot henne just när meningen "Du måste gå upp nu! "ska avslutas, eller en partner som riskerar att bli kvävd av den kudde som slängs i ansiktet när personen i fråga försöker med konststycket att väcka sin älskade. Ja, det sägs ju att statistiken visar att de flesta okyckor sker i badrummet. Jag undrar om inte sovrummet är på en god andraplats.

Om nu inte den som står för väckningsproceduren är av släktet Homo Sapiens, utan av mer plastig karaktär, minskar givetvis personskadestatistiken, men det är väl så illa att gå upp för det. Det finns en hel del varianter på denna plast. Här i huset har pappa just nu en väckarklocka som låter som ett flyglarm. Så alla vaknar någon gång runt halv sex i tron att hela gatan blivit bombad. Hello Bagdad. En annan variant på väckarklocka som vi hade var en som såg ut som en tupp, och lät därefter också. Hemskt. Fågelkräket blev inte långlivat, utan fick finna sig i att ligga stendöd i en låda med batterierna på långt, långt avstånd.

Men, så här i 2000-talets tecken - långt ifrån uppvridningsbara klockor och gökur - känns ändå mobilen som den väckningspryl som används mest. Mig inklusive. Även om det har medfört vissa biverkningar. 

Biverkning ett: överkänslig mot överglada människor fram till klockan 09:30 på morgonen

Kom av: Ringsignalen Äntligen Måndag som min kära Åsa förgyllde mitt liv med. Helt ovetandes slits du upp ur nattsömnen av att någon sätter igång och sjunger väldigt högt och väääldigt glättigt

"Klingklingiklong, klockan som kvart över 5 med morgonfjong, skuttar upp ur sängen som en möbelfjäder, vintermorgon här är det vinterväder, dansar ut i köket, det är 4+, almanackan får sig en morgonpuss, skottar i mig yoggi och havrefras för nu är det spontaaaaan kalaaaas! För nu är det äntligen måndag, ÄNTLIGEN! Och livet börjar på nytt igen. Veckan är kommen, en helg är försvunnen - alla plockar fram den glada munnen. Det tjoas och det tjimmas i en egen kör. Heeela bussen sjunger en busschaufför. Äntligen måndag. ÄNTLIGEN! Och livet blir kul igen...."  Och det fortsätter, och fortsätter och...

Som ni ser, bara texten ger en men för livet...

Så jag bytte melodi till en som jag trodde skulle vara lite lugnare. Och lite mysigare. Då infann sig biverkning numero två: extremt hat mot barnröster.

Kom av: PAPPA! Jag slog ihjäl en geting... Lyssna på den, så ska ni få se. Höra den 05:10 varje vardagsmorgon, och även de helger då jag glömde stänga av larmet..., blev lite för mycket. Så fort jag hörde en barnröst - jag håll på att bli galen.

Så den här veckan som varit har jag lyxat till det och låtit mig vakna av mig själv. Men nästa vecka är det allvar igen. Då ringer alarmet 05:45 och det är dags att gå upp. Vem som ska väcka mig? Hmm, jag tror att det blir en melodi med Fredrik Reinfeldt som säger att det är dags att gå upp och göra nytta. Biverkning av detta? Tja... jag blir väl förmodligen kommunist.

Ansiktsbok?

Datum: 2008-08-22 Tid: 11:22:15


78 år efter att alla andra i hela världen har ett facebook-konto är det min tur. Jag som precis har lärt mig vad alla knappar här på detta stället är till för ska utforska ännu några till. Skulle det gå riktigt illa finns ju alltid räddningen ctrl+alt+del, och det tackar jag för!

Bli lite smartare, vetja!

Datum: 2008-08-22 Tid: 11:12:06




Kunskap lyfter - läs en kurs på Folkuniversitetet!
Höstens skönaste kurser - anmäl NU till Medborgarskolan! Låt dig utvecklas! Prova något nytt! Uppmaningarna haglar in i takt med att reklambladen dunsar ned i brevlådan  - hösten är här , nu ska vi kultivera oss!

Efter att ha läst igenom alla kursprogram är det inte annat än att jag blir lite sugen på att testa. Typ. Allt. Jag vill lära mig fler språk, och när alla kurshållare skyltar med Italienska! Swahili! Franska! Grekiska! Ryska! då är det svår att inte anmäla sig på stört. Till och med Finska får min lila språknerv att rycka lite. Bläddrar man sedan vidare och kommer in på sidan med datakurserna är jag där igen. Bara den här första meningen i kursen Trimma din dator visar ju att jag inte bara skulle vilja, jag borde, gå den här kursen... "Städa och gör din dator snabbare...". Skulle behövas som sagt. Lära sig mer om bildredigering vore också skoj. Fast jag borde kanske bröja med att försöka få det fina programet som jag fick av Mr Svennis att fungera. Jo det är nog en bra början.

Förarintyg? Bli bättre på vegetarisk matlagning? Afro Power Mix låter kanske kul? shaka loss till bongtrummor liksom. Finn din personlighet? Ha, nja... jag vet vad jag heter - räcker inte det? Gjuta fågelbad? Nej nu känner jag att det spårar ut lite. Men jag saknar kursen som Medborgarskolan hade förra året - Duvmatning. "Vi börjar första kurstillfället med att lära oss bryta brödet i lagom stora bitar...."

Någonting vore kul att prova. Frågan är vad. Och när...

Minigolfkungen!

Datum: 2008-08-20 Tid: 11:12:11

 


Oscar fick sköta protokollskrivningen själv, vilket han gjorde på bästa möjliga sätt. Hur? Jo, han skrev 1 i alla sina rutor och snälla 22 i mina. Jag gick alltså en minigolfrunda på nätta 396 slag, medan han kom på 18. Nöjd över sin prestation sträcker han upp armarna i vädret och säger nöjt "Oscar vann, Oscar bäst i världen!".

Och ja, det är du sannerligen - världens goa'ste kille! 

Gröööööt

Datum: 2008-08-19 Tid: 21:16:06



Det ser kanske inte allt för kulinariskt ut, lite för brunt och lite för kletigt - men oj vilken bra mat det är! Älska havregrynsgröt! Perfekt till frukost, fint som mellanmål, bra oj-bussen-går-om-10-minuter-jag-måste-ha-middag-mat, snabbt och bra efter träning... Ja, jag undrar om havregrynsgröten inte är fulländad. Snabbt och billigt. Och gott. Faktiskt. Med de rätta tillbehören kan det bli en ganska kulinarisk upplevelse till slut, man får helt enkelt bortse från utseendet.

Äppelmos är en klassiker, annars är kanel med rivet äpple himla gott. Och när det riktigt ska festas till, ja då är det soltorkade strödadlar med krossade valnötter och solroskärnor som gäller. Mumselimums!


Ooops! Glöm inte - det ska vara fiberhavregryn!

40 lagom minuter

Datum: 2008-08-18 Tid: 19:21:52
Ibland är det väldigt skönt att få krypa upp i soffan och vila ögonen på någon bra serie. Det är liksom lagom i tid. Jag har aldrig ro att sitta stilla under en hel film, men ett serieavsnitt är alldeles lagom. 40 härliga minuter där man låter någon annan än sig själv stå för handlingen. Göra jobbet. Så kan man sitta där och fråga sig varför de inte gjorde si? Eller så? Hallå, fattar du inte att han är mördaren? Ja, få tycka och tänka lite utan att någon ifrågasätter varför.

McLeods Daughters har varit det självklara valet hittills, men - hemska tanke - nya avsnitt kommer inte förrän i oktober. Så vad ska jag ta nu? House är en annan favorit, men säsong tre verkar ju aldrig komma ut i butik... Har du något förslag på bra tv-tidsfördriv? Thankyouverymuch!


Vet du vad...?

Datum: 2008-08-18 Tid: 19:08:43

.......... JAG HAR FÅTT FAST JOBB!!!




Nu blir jag brevbärare på heltid!

Fast jobb. Fast lön. Fasta rutiner - Tjoohoo!

Arbetslös

Varsågod!

Datum: 2008-08-18 Tid: 13:40:22
Här kommer din nya bloggdesign Linda! Jag hoppas att du blev glad och lycka till med bloggandet i framtiden! Ha en bra dag! :D

/Marina Berglund

Gone and away

Datum: 2008-08-18 Tid: 13:35:27

Ledig dag. Planerat att fixa lite sån't där småplock som jag aldrig hinner annars. En del på denna lista bestod av att beställa och skicka efter bilder. Postfoto.se har ett erbjudande om "bli kund idag så bjuder vi på 100 bilder", vilket jag hade tänkt att använda. Men, som alltid annars - ingenting blir någonsin som man tänkt sig. Det vill säga aldrig.

Efter att nu ha suttit i över en timma och noggrant valt ut mina 100 kort som ska förevigas på papperskopia gör jag det som jag inte borde, men ändå alltid gör - trycker på fel knapp. Inom loppet av en millisekund är alltså alla mina valda kort borta. Puts väck. Chao ut i cyber space. Jag slutar aldrig att förvånas över mig själv. Att jag bara orkar. Datorn kommer bli min död.


Can you really see what's coming into being?

Datum: 2008-08-17 Tid: 22:11:48
Årskurs 9 imorgon din lille skit.
 


Jahopp, själv är det väl bara att invänta pension då...

Crayfish

Datum: 2008-08-17 Tid: 22:04:29
We  ate  some  kräfts  yesterday.  Tasted  very  gott!



Is the sky blue?

Datum: 2008-08-17 Tid: 22:00:14



She was thinking about something, something she really couldn't tell. Because as sure as the sky is blue, if she told, surely they wouldn't understand. At all.

Skändad, av Khady Koïta

Datum: 2008-08-15 Tid: 20:14:43
140 000 000 - 150 000 000. Eller i bokstäver om ni så vill; etthundrafyrtio till etthundrafemtio miljoner. Miljoner! Så många kvinnliga offer räknar man med varje år. Offer för vadå? Offer för könsstympning. Det är ofattbart. Och ohållbart.

Rött = vanligast  >80%

7 år är medelåldern när ingreppet sker. Rakblad är det som får fungera som verktyg. Steriliserade? Ha, gissa själva. Absolut ingenting - det är så mycket bedövning som används. I de värsta fallen skärs allt bort. Allt! För att sedan sys igen. Infibulation kallas den värsta sorten, men alla ingrepp utförs av samma anledning: För att männen ska kunna ha koll på kvinnorna. Ha koll så att de inte är otrogna men också för att de vill veta att kvinnorna är "rena" när de gifts bort. Eller kvinnor och kvinnor förresten, barn är väl en lämpligare benämning. Eller anser du att flickan på bilden kan tas för en kvinna? 



Blicken. Paniken. Smärtan. Vem ska behöva utstå detta?


En väldigt bra bok som jag kan rekommendera om man vill läsa mer:




Skändad, av Khady Khoïta


Att det kan slå så fel...

Datum: 2008-08-15 Tid: 16:22:46

Att mycket post passerar ens händer under dagarna, det är bara att konstatera. Jag får ofta frågan om jag tjuvläser några brev. Och ja, det händer. Som idag till exempel.

Jag vet inte varför, men mitt under distriktet så fastnade mina ögon på en tidining. KATOLSKT FÖNSTER stod det med stora, blå bokstäver. Jag är inte det minsta religiöst intresserad och anledningen till att jag överhuvudtaget ägnade denna skettidning lite sv min tid tror jag är för att det är en gammal lärare till mig som skulle ha den. Nyfikenheten tog över.

Men vad är det jag vill komma till...? Jo, på förstasidan kan man läsa rubriken "Han mötte Jesus och lämnade homosexualiteten". Jag börjar ana att det är en ganska homofob tidning jag håller i min hand. Jag anar rätt.

"...Under Pridefestivalens avslutningshelg besöktes Stockholm av Richard Oostrum, rapporterar tidningen Dagen. Efter många år av homosexuella relationer mötte han Gud och lämnade alkohol, droger och klubblivet. -"Jag planerade det inte, Jesus bara ramlade in i mitt liv och förändrade det", säger Oostrum.....Det har inte varit enkelt alltid och jag har fortfarande homosexuella frestelser, men jag är så tacksam till Gud för vad han gjort", säger han. Vi behöver fundera på vad Jesus skulle ha gjort, han skulle ha visat kärlek, men också sagt vad han tycker. Det här är en stor utmaning för kyrkan tycker jag: att visa kärlek utan att bekräfta homosexualitet".

Jag menar - kyrkan som talar så mycket om kärlek, hur kan man då fördöma den? Och hur kan en lärare, en som ska uppfostra nästkommande generation stå för sådana här saker? Nej. Kärlek som kärlek.

Och för att avsluta:


 

"Om du tror att du kan överlämna ditt liv åt Gud, prova att släppa ratten och låta Gud styra"

Ursäkta, får jag komma ut?

Datum: 2008-08-14 Tid: 22:09:45

Hallevi IP. Stället där det händer! Inte bara att man kan få se deras härliga damlag håva in tre poäng mot diverse gästande lag, nej andra saker av lite mer udda kraktär händer också ibland. Händer mig. Idag till exempel.


Låt börja från början.
 
Huvudpersoner: Jag. En toalett. En dusch. Nakna män.

Handling: Mitt under träningen känner jag av någon anledning, låt vara osagd, att jag behöver vara lite närmare toaletten än vad jag är när jag befinner mig där på b-plan. Stundande magkattar säger mig erfarenheten. Springer till omklädningsrummet och går runt där ett tag. Går in och lutar mig mot väggen för att filosofera lite. Ta ett djupt andetag. Låser dörren.

Då hör jag pllötsligt två mansröster som kommer in i omklädningsrummet. Vårat omklädningsrum. DAMERNAS omklädningsrum. Innan jag vet ordet av så har de (antar jag, jag har inga bildliga bevis) tagit av sig kläderna och satt på duscharna. Till saken hör att man måste gå igenom duschen för att komma ut från toan. Toan där jag sitter. Vad ska jag göra? Knacka lite på dörren och be männen släppa ut mig? De har ju inte en aning om att det sitter en tjej 1,5 meter ifrån dem, med endast en dassdörr som avgränsare.

Männen sjunger, skrattar och pratar. Jag kan inte med att tillkännage min existens. Så jag väntar. För så lång tid tar väl inte killar på sig när de ska duscha? Åh jo. Det gör de. Klockan går. 10 minuter, 20 minuter.... PIIIIP! Min klocka ringer. Nu har jag suttit där så länge att det skulle bli rejält pinsamt och de hittade mig nu. Hjälp. Tyst klockjävel. TYST!

Doften av manstvål ligger tät där jag nu står vid ena väggen av den yttepyttelilla toan. Vattnet slutar strila. Har de slutat duscha nu? Det låter så. Jag orkar inte sitta kvar längre, jag vill försöka träna lite. Fast jag vill ändå inte blir upptäckt. Inte NU. Inte efter att ha suttit där en halvtimma. Öronen på helspänn. Hör hur ena mannen går ut. One left... Jag tycker mig höra hur denne nu befinner sig i bortre ändan av omkl.rummet. Jag ser min chans. Upp med dörren, gena genom herrarnas dusch, ut i ett annan omkl.rum och dörren ut till.... FRIHET! Jag är fri!






And they....score!

Datum: 2008-08-10 Tid: 17:54:30
Taaaddammmmm!!!!! V I N S T!!! Dock inte med 10 - 0 som jag hoppades på, men väl hälften av värdet: alltså fem go'a mål mot.....noll!


 

                  
Thorsén: 3                                              
                                               




Kika in tabellen





Eller varför inte  hemsidan där det förhoppningsvis dyker ipp ett referat snart!(Jocke??)





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Amanda: 1





Aaaannie: 1 

Go for it!

Datum: 2008-08-10 Tid: 12:00:56

3h och 2 min. kvar. Nedräkningen kan börja. Det är dags för serieomstart. 15:00 Nysätra IP Almagärdet


Skoftebyns DIF - Wargöns IK
(0 - 10 om jag får hoppas)






Just go for it!

Cykelmarathon

Datum: 2008-08-09 Tid: 15:39:16
Det bidde ingen bowling. Det bidde en cykeltur. Och en rejäl sådan! Oscar ville för dagen göra ett besök på favostället McDonald's och tja - what he says is what I do. Så vi satte oss på tandemcykeln och styrde kosan mot Överby. Jag ville prova en ny väg dit som jag aldrig cyklat förut, så det var med endast en svag aning om vart vi skulle ta vägen som vi gav oss iväg. Turen gick: Petersbergsvägen - Skräcklan - Blåsut - Öxnered - Möjered - Tre Stad Center - Båberg - Skogshöjden - Överby - Onsjö - Mariedal - Petersbergsvägen. Med tanke på mina orienteringskunskaper så är jag väldigt nöjd med dagens prestation. Och hem kom vi ju också.. Dock något blöta tack vare dagens skyfall och liiite ont i rumpan. Men mätta och go'a med mycket frisk luft i lungorna!

 

Finally!

Datum: 2008-08-09 Tid: 10:51:06
Igår eftermiddag. Supertrött. Måste ta en powenap.Somnar så gott när jag plötsligt vaknar av ett: HALLLÅÅÅÅ JAG MÅSTE PRATA MED DIIIIG!! JAG VILL SÄGA NÅNTING VIKTIIIGT KANSKEEE!!? KANSKE JAG VILL SÄGA NÅNTING VIKTIGT TILL DIG OCH DÅ MÅSTE DU SVARA ANNARS VET INTE DU VAD JAG SKA SÄGA, OCH VET INTE DU VAD JAG SKA SÄGA SÅ VET INGEN...ÅHHH DU MÅSTE SVARAAAAA! Just det. Mobilen ringer.

Halvt vaken halvt sovande tar jag emot samtalet, ett samtal som skulle visa sig vara av mycket trevlig klaraktär - äntligen hade jag fått napp på någon av mina intresseanmälningar/jobbansökningar! Jag har skrivit personliga brev och finslipat CV:et i många veckor nu och äntligen, äntligen har det givit lite resultat. Skönt! Nåväl, än så länge rör det sig bara om ett arbetstillfälle- men har man bara fått in en fot så kan det kanske rulla på. Jag måste i alla fall ta allt vad jag kommer över, för arbetslös tänker jag då rakt inte vara!

Satt och räknade mina personliga brev som jag har i den trevliga lilla mappen jobbjobbjobb och jag ser att jag kommit upp i en siffra av cirka 45 utskickade sådana.

Linda Norrman, 19 årig tjej som står för 45 % av Sveriges totala pappersförbrukning... Det är lite så jag känner mig.
Men nu bär det iväg till Oscar för lite work. Tandemcykling och bowling tror jag vi har på schemat idag. Strike!


ZZzzz

Datum: 2008-08-07 Tid: 21:02:57
Klockan närmar sig nio... och det är dags för mig och alla andra under fyra år att krypa till kojs. Nio...de bra tv-programmen har ju inte ens börjat. Sorgligt.



Sleep well!



Fååååår!

Datum: 2008-08-06 Tid: 19:22:58


Efter jobbet blev det frisbeegolf med Lina och Soffs.

Summering:

Antal frisbees i vattnet: 1
Antal frisbees som sjönk till botten: 1...
Antal intagna på Östragård som idogt följde efter oss och kollade in vår kastteknik: 2
Antal "hål" vi klarade av innan vi tröttnade: 12/18

Men det var ett trevligt tidsfördriv! Fast fotbollsgolf faller mig lite mer i smaken.  

Vinstlott!

Datum: 2008-08-06 Tid: 19:00:05
Jag vann! Den där bloggdesigtvälingen som jag skrev om för ett par dagar sedan vann jag! Lite av en chock eftersom jag aldrig - aldrig! - vinner något. Överhuvudtaget. Ja, när det kommer till lotterier och tävlingar och så då. Fast jag har i och för sig vunnit ett par gånger när det gäller att dra sticka om vem som tar tvätten, disken eller dammsugningen. Ja då vinner jag faktiskt närstan alltid...den kortaste stickan och således också uppdraget.

Så vi får se när det dyker upp en lite finare utformning på sidan här. Det kan ju i alla fall absolut inte bli sämre än vad det är...



OS har dragit igång för Sveriges del. Fin start med förlust.

Kom igen nu brudar - bättre kan ni!



Fyra stjärnor. Mina stjärnor

Datum: 2008-08-02 Tid: 20:27:34
Jag vill vara din vän
i all evighet, utan minsta avbrott.
Först när bergen sjunker ner
och floderna torkar ut,
när det blixtrar och dundrar på vintern,
och när det regnar och snöar på sommaren,
när Himmel och Jord förenas -
först då ska jag skiljas från dig.




Mamma Mia!

Datum: 2008-08-02 Tid: 12:45:27
Filmfinsrummets deltagare bestående av de underbara filmerna Notting Hill, The Green Mile samt Alla älskar Alice har fått ytterligare en kompanjon - Mamma MIa! Såg den på bio i torsdags kväll och det var med ett stort, brett leende som jag lämnade biosalongen, lätt nynnandes på alla härliga ABBAdängor. Visst, Pierce Brosnan's sånginsats kan väl diskuteras, och handlingen är väl inte den djupaste. Men ändå - denna gillade jag skarpt!


RSS 2.0