Dan före dan' före...

Datum: 2007-12-22 Tid: 22:04:23
dopparedan'. Men ärligt - finns det fortfarande folk som "doppar i grytan"? Att käka bröd som man doppat i fett avkok från grisrumpa känns högst osmakligt. Fast å andra sidan, det är väl inte direkt värre än att doppa bröd i köttsoppa. Eller någon annan soppa. Typ.



Nu doftar det jullack i hela huset och luften dallrar av all värme som mammas tio miljoner värmeljus sänder ut. Mmmm, mys... De flesta klappar inslagana, men inte helt utan möda. Det var svårt att komma undan och slå in de som är till min syster. Människan har talang för att dyka upp på fel ställe vid helt fel tid om man säger så. Eller ur hennes synvinkel - på rätt ställe vid helt rätt tid.



Dagens träning känns i hela kroppen - jag har inte riktigt kommit iform än efter min mastodontförkylning. Hoppas hinna med en riktigt härlig, lång löprunda imorgon. Dagen efter brukar ju nämligen av erfarenhet bestå ganska mycket av verbet - äta - . Så det kan vara bra att ha rört lite på fläsket.

Everything's gonna be allright

Datum: 2007-12-21 Tid: 22:29:17
Yes, it is. I Know. Jullov.

Saker och ting har varit rätt upp och ned de senaste veckorna. Varje vecka har jag väntat på att den där veckan när saker och ting lugnar ner sig lite, när jag kan börja leva lite mer vanligt liv med en normal dygnsrytm som inte innefattar plugg klockan halv tolv på natten, ska inträda. Den veckan har dock lyst med sin frånvaro. Starkt. Men inte mer nu. NU är det ledighet som står på schemat. Ledighet så att jag kan börja träna ordentligt igen - Lisa, nu jäklaaaar!


Inga stora planer för kommande lediga dagar. Eller jo förresten, en härlig jul står framför dörren. Det blev en liten tjuvstart på julen idag, med de första paketen. Spenderat timmarna efter julavslutningen med tre härliga brudar - Åsa, Sofia och Lina. Lite knytis sådär och fröknarnas matlagningskunskaper var helt klart på MVG-nivå! Speciellt Sofias insats - hon köpte kex och ost. Men hon köpte det bra ;-) Hade vi gått Hotell och Restaurang hade vi knäckt. Helt klart.

Men, inget julfirande utan paket. Julklappsleken med tärningar var det som genomfördes runt köksbordet denna lite kuliga fredagseftermiddag. Fick tre paket med rim på och jag blev så imponerad av Linas rimkunskaper att jag bara måste skriva ett av de här:

Linda stiger upp med tuppen
Stressar sönder sig på kuppen
Sofia hon går upp i ottan
Oftast för att gå på pottan
Sofia bor ju uti buschen;
Tidigt upp och in i duschen
Åsa ligger ej och snusar
Nej, hon på träning sig berusar
Men jag tycker ni ska testa
Att sova längre för det mesta
Stanna kvar ett tag i sängen
Och låt denna ge poängen

Någon som kan gissa vad det är?

Det saknades dock en person idag, nämligen hon som bor i buschen och studsar in i duschen. Sofia hade sjuknat till så vi fick fira utan henne. Krya på dig!


Nu är det inte så långt kvar tills dygnet slår över och det endast är två (!) dagar kvar till julafton. Hoppas du har hittat jullugnet, eller om inte annat att det infinner sig hos dig snart. Julen knackar på dörren och jag tänker ta emot den med öppna armar och njuta av den. Av ledigheten. 

I don't worry cause everything is gonna be allright - Alicia Keys

An eternity och lite till

Datum: 2007-12-13 Tid: 22:34:47

Tänk att ha levt 60 år och lite till med en och samma människa. Det är rätt ballt om man tänker efter. 60 år... Hmm, säg att du käkar två frukter om dagen under de 60 åren - då skulle få i dig si så där 43800 frukter. Säg att varje frukt väger, hmm typ 100g? Haha, det skulle ju bli 4,38 ton frukt! Eller värre - säg att du käkar en kaka om dagen --> varje kaka innehåller, ja vad kan det vara typ 105 kcal? Då skulle du få i dig 2299500 kcal! Haha, det är ju hur mycket som helst. Ett kilo fett är det samma som 7500 kcal, då skulle alltså alla kakor generera 306,6 kg fett! Det är nog tur att vi förbränner en del alltså. Men gudars, jag snöar in mig på konstiga beräkningar. Arbetsskada. Snart tre år på natur. Tja, det sätter sina spår.

Men anledningen till detta insnöande på 60 år då? Jo, idag firar min gamlamormor och gamlamorfar guldbröllopsdag - alltså 60 år vid varandras sida. I ur och skur. I vått och torrt. Det tycker jag är beundransvärt. Kommer jag någonsin att klara av att ha samma människa vid min sida i 60 hela år? Jag vet inte, men jag hoppas. För sötare och lyckligare människor än min gamlamormor och gamlamorfar är svårt att hitta. Och jag vill också gärna uppleva det. Någon gång. Förhoppningsvis.


Hoppas bara jag inte äter en kaka om dagen fram tills dess. Haha, då behöver jag ingen rollator utan kan rulla fram själv.



God Natt


Big Day

Datum: 2007-12-13 Tid: 16:52:38

En stor dag. STOR dag!

Äntligen kan jag träna igen efter den här evinnerliga förkylning :D
Den andra stora saken är att mina naglar nu ska få vara ifred. De ska få en chans att växa ut. Jag ska växa upp. De ska växa ut. Jag ska sluta slicka toaring om man säger så. För att tala klarspråk: sluta bita på naglarna. Punkt slut. 
                Stopp och väx är inhandlat, även om receptarien nu talade om för mig att produktet nu mer heter "stop n grow". Inte "stopp och väx". Viktigt. Apoteket har tagit ett stort steg i den internationella riktingen. "Stop n Grow" - glöm inte det .


Till min Lisa!!!

Datum: 2007-12-12 Tid: 16:22:58
Min allra go'aste löparpolare och nedtacklande lilla bulldoozer. På planen finns det ingen som rår på din snabbhet. Eller din styrka. Eller din vilja. Särskilt inte när du blandar alla tre, då vill man inte stå i vägen kan jag lova. Du har kolossalt rolig humor och får mig alltid på gott humör. Hur mörk och trist dagen än varit.

Jag är så himla glad att jag har träffat dig. Du är som en syster.

Jag ser fram emot nästa "förbränningsrunda" - den behövs kan jag lova ;) Men mest ser jag fram emot att få träffa dig.

Ha en alldeles underbar födelsedag och GRATTIS på 19-årsdagen!

Vatten över huvudet...?

Datum: 2007-12-12 Tid: 15:55:14
Okej. En blogg. Härligt tänkte jag. Skriva av sig lite tankar och funderingar. Reflektera lite liksom. Hmm, det ingick dock något mer. Nämligen en rejäl dos teknik. Har jag kanske tagit mig vatten över huvudet och borde fortsätta att skriva på ett gammalt hederligt kollegieblock med trasig pärm och med gamla söndertuggade blyertspennor som som måste vässas varannan minut?

Jag vet inte längre hur lång tid jag ägnat åt att försöka hitta de rätta knapparna för att fixa till så att sidan blir lite mer personlig. Lite mer jag om man säger så.

Jag är lost i cyber-space och kommer nog så att vara ett tag till. Kanske dags att anropa någon av mina två personliga datakonsulenter? Nja, inte än. Kan själv. 6-årstrots? Nej, 18-årstrots.

RSS 2.0