Segern blev vår...

Datum: 2008-04-27 Tid: 22:02:19
3 pinnar. 3 rykande färska poäng. 3 bollar i deras nät. 0 bollar i vårat. 3 - 0.

Seriepremiären är avslutad och avklarad. Vi rodde ihamn det hela. Såg lite darrigt ut, men det gick. Lyckoruset borde omtumla mig. Få mig att dansa på små lätta rosa moln och le av ren lycka. Så brukar det vara. Så brukade det va. Men jag kan inte. Jag vill så innerligt gärna, jag söker långt inom mig efter känslan. Men, Inget napp. Jag kan inte känna delen av den kollektiva glädjen. Den trycks undan av något. Min egen prestation. Mina egna prestationer. Måste vara Sveriges största ego som tänker på mig själv i en situation som denna, när man bara ska dansa le och vara glad. Jag vill inte vara ego, men uppenbarligen är jag det. Jag vill hitta glädjen, men jag kan inte det.

Jag vill flyga lätt som en fågel och näta bolljäveln i krysset. Men jag kan inte det.  

Någon dag

Datum: 2008-04-25 Tid: 14:53:09
Du säger att du är stark
att du har vart igenom det här förut
Du kommer fortsätta
det finns inte mycket mer att säga nu

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra?
Nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid

Jag kommer inte älska dig
för resten av livet
Vill inte leva med tungan hängades utanför
och tycka synd om mig själv

Jag kommer inte höra av mig igen
och jag kommer inte ta skulden
Så säg det och få det gjort
det finns bara ett enda sätt att brinna upp



Medical reason

Datum: 2008-04-21 Tid: 19:18:16
Stundande nationellt prov i svenska. Håll ett tal. Jahap. Okej. Spännande.

Jag har 24 h på mig. Dags att komma igång.



image42































Blå himmel. Blåa sjöar. Blåbär

Datum: 2008-04-20 Tid: 18:21:52

Solen utanför fönstret får mig att bröja drömma.

S o m m a r


image38
image40image41



Mer Spanien

Datum: 2008-04-15 Tid: 23:02:02
Tisdag 15/4.

Vader: stekhett
Skoskav: Oppna sar
Mitt skin: Lysande rott

Sammanfattningsvis. Tiden gar sa fort! Nyss var det fredag och nu, ja nu ar det helt plotsligt tisdag. Kors i platen. Annu en varm dag. Spanjorerna sjalva tycker att det ar lite smakyligt sadar. Ja men visst, nar den kara termometern visar ynka 26 grader Celsius ar det anna lite gashudsvarning. ¿no?

Den, av lararna, planerade aktiviteten idag var liksom igar ingen direkt hojdare. Besok pa en teater. En exakt likadan som den vi har i Vanersborg. Vi studsade av gladje och tackade herren dar uppe for denna fantastiska upplevelse. Hur skulle vi ha klarat oss utan? Ja, nej det hade vi nog inte gjort. Knall och fall. Stendoda.

Val hemma sa var det givetvis lunch som stod pa schemat. Ja, lunch klockan 15.00... Som alla andra dagar var det vin som serverades till. Rott vin. Jag har fatt i mig mer vin under de har dagarna an i hela mitt liv tror jag! Haha.

Eftermiddagen spenderades med señnor Molina vandrandes i detta underbara landskap. Han ar en riktig naturnisse, och tja jag hanger pa. En liten loprunda avverkades sedan runt har i Igualada. Jag hade ingen aning om vart jag var dar ett tag, alla ser ju likadant ut! Men har sitter jag sa, tja jag overlevde. Snart ar det middag (!) - jag ar hungrig!

¡hasta luego!








Mandag 14/14


Vader: stekhettimage31
Skoskav: Blasor...
Mitt skin: Svagt rosa

Idag ar en fyndens dag! Efter skolan och ett fantastiskt kul
besok pa ett museum som handlade om skinindustrins
historia har i Igualada (fatta rolighetsfaktorn!) bar det
av till Barcelona med Amanda och hennes spanjor.

Ett shoppingcenter som var i stil med svenska kungliga slottet
stod och vantade pa oss. Och tjena vad mycket det fanns dar!
Spana bara in Amanda i Spaniens sotaste godisaffar.

Det var med trotta fotter och ett nagot storre hal i planboken som vi tog plats i bilen for den 45 min langa bilfarden hem.

Ikvall var jag inbjuden pa middag till señor Molina med familj. Gott och familjart. Fick dock smaka pa nagon hexblandning till likor. Fy fan! Det brannet i halsen an... Kan ju namna att likoren tydligen ar forbjuden i Spanien. Men sr Molina innehade den visst. Och han ar polis. Bra foredome?








Sondag 13/4

Vader: Sol, sol, sol
Skoskav: antydan till
Mitt skin: I harbotten - knallrott (jag ser ut som danska flaggan. Nej ingen overdrift) I ovrigt - Spaninen snyggaste rand over brostet.

                             

¡VAYA!                        ¡COOOOOOORRE!                   ¡Ahhhh!            ¡NOOOO!                ¡por dios!


Vi har varit pa fotboll. Spansk fotboll. Imorse sa bestämde jag och Amanda oss for att, tja vi vill ga pa fotboll. Men vi ar i Igualada och fotbollen i Barcelona. Vara spanjorer vill inte med. Den ena jobbade och den andra gjorde precis som alla andra timmar pa dygnet - hon pluggade. Vad gor vi? Jo vi tar oss till Igualadas tagstation, hoppas pa att det ska ga ett lampligt tag. Hoppar pa taget. Kommer till Barcelona. Det borjade bra. Vill holl pa patt inte hitta ut fran tagstationen. Den var lite storre an den hemma i Vanersborg. Men, efter att ha plockat fram de orienteringskunskaper som jag trodde var praktiskt taget obefintliga sa kom vi ut.

Lycka! Solen sken och det var alldeles underbart. Vi hade kommit pa taget kommit av taget, hittat ut fran tagstationen. Nasta mal - hitta stadion. Barcelona hade ingen match idag, utan det skulle vara det andra barcelonalaget Espanyol som skulle sta for underhallningen. Estadi Olimpic var alltsa varat mal. Hmm, vart i denna staden kunde den tankas ligga da..?

Vi borjade att ga. Ah, en karta! Till var lycka sa tycktes stadion inte ligga sa varst langt ifran tagstationen, man skulle bara ga over dar, forbi den, runt dar... Manga minuter senare sa holl vi fortfarande pa att promenera. Upp for trappor, ner for trappor, upp for trappor, ner for... Vi kom in pa konstmuséets park, valdigt fin fast inte riktigt varat mal. Men sen var allt som den trisslott - plotsligt hande det! Estadi Olimpic's magnifika byggnad tornade upp sig framfor oss. Vi var framme.


image32image33image34


Nu var det bara en enda sista grej kvar. Vi skulle ha varsin biljett. Och for 35 euro var sa var de vara. Svarta marknaden ar underskattad, haha. Vi fick dem 15 euro billigare an kassapriset, mohhaha.

Hem kom vi ocksa. Glada och lyckliga efter varat lilla aventyr. Men vi klarade det!

Amanda&Linda vs. Barcelona : 1 -0






La vida nocturna

Datum: 2008-04-12 Tid: 21:12:28

Har ifran mina vanner kan jag lova att utsikten var:   m a g n e f i k

Montserrat


Det var dagens lilla kulturella resa.

Kul att vi forsokte skryta med Halle= och Hunneberg nar spanjorerna var i vanersborg. Ha, pinsamt. Minst sagt.

"Har, kolla vara haftiga berg = de er nastan en tiondel sa hoga som era..."

Sol i sinnet och forhoppningsvis lite brun i skinnet efter denna dag.

Ska avslutas med att smaka po La vida nocturna (uttalas garna halvt skrikande till en person som star en halv meter ifran dig. Da far du basta kanslan) Lina = du vet.

Vid halv ett ska vi dra dit och lar komma hem vid fem vad jag har forstatt.

Nu ska vi ata middag. Middag. Kolla klockslaget.
Haha, hej och ho nu kor vi so let´s go!

Barcelona ♥

Datum: 2008-04-11 Tid: 22:48:11
I´m in love. Truly, madly, deeply in love.

Barcelona ♥ Mig

08:30 avgick bussen fron Igualada till Barcelona. Det kendes lite overkligt att faktsikt sitta po bussen. Bussen som skulle ta oss till en av Europas stortsta och mest kenda steder. Vi smo skitar fron Vanersborg. Surrealistiskt. Men, efter ungefar en timma i bussen, varav 25 minuter i bilko so sog vi skylten - ¡Bienvenida a Barcelona! Gracias. Muchas gracias.

Lite kulturell verksamhet skulle avverkas innan vi fick fri tid. Shoppingtid.

La Segrada Familia till exempel. En helt fantastiskt katedral. Det absolut storsta jag har sett!


 
Aven denna spannande formation po en byggnad kan man hitta her... Funderar ju po om arkitetkten forsoker kompensera ngt?





Vale, luego fuimos a ... nej just det ja, svenska er ju sproket nu. Det gor runt i skallen. Svenska. Spanska. Engelska. Spsvengelska?

Shopping! Det var ledordet for de lediga timmarna mellan klockan 14:00 - 19:15. Med en fika in emellan. Hittade verldens mysigaste café som log i en av granderna vid Las Ramblas. So god varm choklad har nog aldrig passerat mina lappar forut. Som i himmelriket! Inte som vor slaskiga, ljusa fejkchoklad alias O´boy. Nej detta var choklad med stort C. Tjock, harlig choklad. Lagom sot. Lagom bitter. Men alldeles, alldeles underbar.

Det er med roda, solbranda kinder, ommande fotter och ett leende po lapparna jag avslutar denna dag med hopp om sota drommar om choklad och jordgubbar.

¡muy rico!

Datum: 2008-04-10 Tid: 19:46:57

¡Fresas...m m m!


Spanska solmogna jordgubbar. Varje dag. Jag tackar, bockar, bugar, tar emot och stoppar dem villigt i munnen. Me like!

image30

Det spanska livet flyter po. Och jag gillar det. Serskilt solen. Och so jordgubbarna so klart!

¡en España!

Datum: 2008-04-09 Tid: 15:23:53
Ljumma vindar, monga sprok och massor av baguette med tomat och olivolja. Ja, so kan man sammanfatta mina forsta tolv timmar i detta medelhavsland. Spanien. Kom fram till Igualada, en stad utanfor Barcelona der vi bor, vid halv tre i natt. Efter lite drygt tre timmars somn var det dags att go opp igen. I skolan skulle vi vara klockan 8 och det var en bit att oka. Men men, sova kan jag gora i Sverige sen.

Inte visste jag att man som svensk var so beroende av sina kara sista bokstaver i alfabetet. Ja, ni ser ju. Bokstaver... Haha, detta loter ju heldumt nar man laser det!

Just nu ar det siesta som star pa dagordningen. Detta efter att precis ha atit lunch. Klockan tre. Ja, frukosten ats ju klockan elva om inte glaset med mjolk man fick innan vi akte till skolan reknas som frukost... Spannande matvanor har de iaf, haha.

Nu kanner jag for att ta en promenad och rora po doflasket lite.

¡tjolahopp!

Uno dos tres

Datum: 2008-04-07 Tid: 22:43:56
Ett stort projekt. Att packa en resväska:

1. välj vad du ska ha med dig
2. lägg det i resväskan
3. stäng resväskan
4. ställ dig på vågen
5. få en chock över vad den visar
6. ta tag i väskan
7. väg dig igen
8. känn lättnaden när du vet att det inte bara är "din" vikt som syns
9. panika lite över att du ha typ 10 kg's övervikt
10. starta om på punkt 1.

Ingen har talat om för mig att det skulle vara så svårt...?!

Spanien är mindre än ett dygn bort. I better get ready.

Tjoohooo!!

¡Viva España!


0,0?

Datum: 2008-04-05 Tid: 18:23:00







Överlevt högskoleprovet. Varför kan man fråga sig. Varför betala pengar, och ganska stora sådana också, för att få svart på vitt: du är korkad? Som gissat så var det den delen som kändes bäst som inte räknades - ELF + ORD... Funderar på om detta är ett litet sadistiskt skämt från högeskoleverkets sida? - att inge oss en ynka, liten gnutta hopp om att detta faktiskt kanske kan gå vägen, för att sedan med en mullrande basröst hånskratta oss rakt i ansiktet.

M O H A H A H A, TRODDE DU VA?! PUCKO!
 


Usch, nej jag får nog ställa mitt hopp till betygen när det kommer så långt att det ska sökas högre utbildning.




Virus?

Datum: 2008-04-03 Tid: 22:21:37
Vita prickar över hela kroppen. Kliar. På armarna, på benen. I ansiktet. Kliar tillbaka. En illröd rådnad tränger fram bakom det vita. Sprider sig. Hittar fler vita prickar. Under fotsulorna! Men va fasiken - i håret också!? River man på dem ordentligt lossnar de lite, men aj det känns som huden följer med.



Måla aldrig med oljebaserad färg. Det sitter som berget.


McLD #2

Datum: 2008-04-03 Tid: 16:32:43

Prisa Herren!      Ära vare Gud i höjden!      Ääääntligen!

Säsong 4. McLeod's Daugheters. DVD-box. Vilken underbar kombination!


Här ska tittas och njutas.

Det finns ingen mening

Datum: 2008-04-02 Tid: 19:18:18

Att någon rycks bort
Utan varken förvarning eller mening
Att någon försvinner ur ens liv
När man som minst anar det
Och när det som minst ska ske
Att någon som alltid funnits där
Helt plötsligt
Aldrig mer kommer
sitta vid köksbordet
I soffan
Krama om dig
Aldrig mer kommer säga
Jag älskar dig

Och aldrig mer kommer du kunna svara
Jag med
Har ingen mening
För det finns ingen mening
Det bara händer
Och det gör så ont



Vi är många som tänker på dig, A. Att behöva uppleva något sånt här är är tortyr av allra högsta graden.
Att hitta ord är svårt, hur gärna man än vill säga dem till dig.
Ge dig en kram.
Men vi tänker på dig, A. Nu och alltid.

Vi vet att du är stark.

RSS 2.0