Chanterelle

Datum: 2008-09-27 Tid: 22:06:02


I like plocking svamp. It's avslappnande.

Dumsnål

Datum: 2008-09-27 Tid: 18:47:38
Det är en jobbigt känsla den där, när man ångrar sig sådär gruvlig och önskar att man handlat annorlunda. Tänka efter...före. Min ärthjärna lyckas sällan. Så nu sitter jag här och ångrar mig lite. Mycket. Inte för att det är något så värst allvarligt jag ångrar. Absolut inte i stil med "jag kunde ha löst energikrisen om jag gjort annorlunda". Nej nej, det är på en mycket simplare nivå än så. Men ändå känslan i magen. Det är de ljuva tonerna från Coldplay's Viva la Vida or Death and All His Friends som får ångerskänslorna att dansa schottis. Varför var jag inte DÄR? I GLOBEN? Ja men Linda, svaret är enkelt: För att du, när biljetterna släpptes, var korkad. Korkad för att du trodde att dukanske inte skulle ha råd. Biljetter, tågresa, boende... Du tyckte kronorna rullade lite väl snabbt. Och du skulle ju spara pengar också. Kommer du ens ha ett jobb vid den tidpunkten? Nej, det går inte. Inget Coldplay för d i g

Linda, Linda... Så dum man kan vara. Med facit i hand: jag har tre jobb. Jag hade haft råd. Men men, jag får nöja mig med brusiga You Tube-klipp. Som att äta Hemglass MegaHit istället för en riktig GB-magnum. Inte att föredra, men det funkar!


Back on track

Datum: 2008-09-25 Tid: 20:25:43
Nej men? Är det inte? Jo det är det! En fungerande dator i familjen Norrmans hus!

Låt se, hur va det man gjorde nu igen..? Ja just det ja, ett finger på bokstavsknappen och vips! bokstaven hamnar på skärmen. Pekfingrarna är redo. Man glömmer snabbt. Men det känns väldigt, väldigt skönt att återigen kunna kommunicera med omvärlden. Visst, brev funkar - annars vore jag ju arbetslös - men det tar lite väl lång tid. Och så blir det dyrt med alla frimärken. Fast jag har fått lära mig ett knep så att man skickar gratis brev, thhaha! Sådana viktiga saker lär vi oss på det Statliga Postverket.




Kommunikation!

Datum: 2008-09-07 Tid: 17:21:24
INTERNET! Gudars, man inser nog inte riktigt hur beroende man är av det förrän man sitter där, utan. Helt utan dator alls förresten. Båda är kaputtpaj, och jag vet inte vad jag ska göra. Be en bön? Men en liten tillfällig räddning har jag hittat i alla fall - ett internetcafé. Jag hade ingen aning om att vi hade sådana moderniteter i Vänersborg. Det sluskiga tangentbordet och slörpet från ihärdigt cola-drickande tonårskillar mitt uppe i sina rollspel, det ingår liksom i priset. Men det är det helt klart värt för att kunna hålla lite kontakt  med omvärlden.

Letar flygbiljett till Umeå. Och Uppsala. Att häla på Lina och Åsa står hööögt upp på vill-göra-listan. Men usch vad dyrt det är. Kan man inte checka in mig som bagage? Låt se, man får väl ha 25 kg bagage och 5 kg handbagage. Det blir...30 kg. Ja, ena låret kan jag kanske checka in åtminstone.

Livet just nu är fullt, fullt av jobb och veckona rinenr iväg. Veckorna posten, lördagar Villa Hehrne och så Oscar då såklart. Idag var vi en sväng på bio - Wall.E var filmen för dagen. Supermysig verkligen!



Nu får jag återgå till att be för min dator där hemma. Alternativt skicka in en desperat annons till ttela. "Hjälp sökes till vårdnadstagare med svår virussjukdom. Vägrar att lyda kommando och har mest konstiga ljud för sig. Svar till..."

RSS 2.0