sunesunesune

Datum: 2009-11-29 Tid: 21:05:22
Första advent och SUNE har namnsdag. Får bli en hyllning genom ett av julkalenderns bästa avsnitt:

JULBAKET:


head error

Datum: 2009-11-29 Tid: 20:59:27

Linda Norrman

I've gone mad.
/Linda


Fredagskväll

Datum: 2009-11-27 Tid: 22:56:21

Hej-åh-hå. Väskan dumpad i det nu mer obligatoriska väskhörnet vid en nya byrån och skoldagen kan äntligen avslutas. Skönt. Den ska få förbli oöppnad ända tills imorgon förmiddag. Nu ska jag ta mig några timmars helg! Kallt är det ute. Fast snöfritt. Synd. Läste på Aftonbladet att man inte kan förvänta sig snö söder om Dalälven. Illa. När det är en sånhär mörk och ganska tråkig fredagskväll är det skönt att mötas av adentsstjärnans varma sken när jag kliver in i hallen. Skulle nog kunna vara så fräck att jag utnämner mig själv till innehavare av Flogstas finaste julsstjärna. Och jag har monterat den alldeles själv. Det ni!




Krösus Sork

Datum: 2009-11-26 Tid: 17:19:40



YES!!! Mina fonder har gått upp! Med...41 öre. Hmm, vad ska jag unna mig för denna förmögenhet tro?


hårkunskap

Datum: 2009-11-24 Tid: 21:51:38

Pust. En kemiuppsats är ilandrodd (är det verkligen ett existerande ord? Hm, ja nu blev det ett i alla fall). En kemiuppsats om...permanent av hår. Få se om jag nu besitter tillräckliga kunskaper att bräcka min egen lilla mamma i detta ämne. Vi får se till jul. Jul ja! Om endast en fjuttig liten månad så sitter vi där, med tindrande ögon och magar fyllda på längden och tvären av diverse julgrötsklickar och marsipangrisar. Jul... Ett ord som håller mig sysselsatt under de minutrar av föreläsningen då jag tenderar att sväva bort lite (läs: när jag inte förstår något av vad föreläsaren säger).

Jag planerar vad jag ska göra på mitt härliga lov, vilka jag ska träffa, när. Julklappsrim? Perfekta julklappen? Åh, en av årets bästa månader är snart här och jag längtar! Även om min december för första gången kommer innehålla en tenta i Linjär Algebra med geometri samt en liten tenta i kemi. Men sen, på kvällen den 18:e december, ja då är det över. Pust. Fast först ska vi baka lussekatter, julgodis, åka på julmarkanad på Skansen och glögga oss igenom december. Givetvis toppat med en galen dos matematik- och kemiplugg. Det är smällar man får ta.

God Jul hörni!


Cecilia

Datum: 2009-11-22 Tid: 20:48:27



En STOR grattiskram till Cissi på din namnsdag!
Kämpa på med mathlab, laborationer och megamolekyler.


Gudomligt Grant

Datum: 2009-11-22 Tid: 11:22:05
TTELA: hemsida är inte någon websida som har fått sådär förfärligt många minuter av min uppmärksamhet, men det senaste har jag bröjat kika in lite då och då. Som alldeles nyss. Med en kul överraskning som resultat, nämligen rubriken Gudomligt Grant på Hallevi. Även om datumet för artikeln är daterat till den 23 september, och jag är av det resultatet att döma ganska exakt två månader efter i nyhetsrapporteringen, är det inte utan att det infinner sig lite mysfaktor i magen. Viss övedrift kan tänka sig finnas i texten

"Hallevi IP är inget annat än ett mästerverk. Ett mästerverk som en gång i tiden fick fotbollslegendaren Gunnar Gren att utbrista: ”Den finaste plan jag sett. Den ligger gudomligt grant!”

Mästerverk? Ja, jo det är ju en definitionsfråga. Fast det är ju ändå Hallevi, och det lite speciellt. En andraplats bland bästa fotbollsplanerna i närområdet, ja det får väl ses som en liten guldkant. Guldkant som glittrar ikapp med guldhattarna som Wargöns härligaste brudar förresten erövrade denna säsong. 



Ordlista

Datum: 2009-11-21 Tid: 11:37:15
Det slog mig här om dagen att ordförådet utvecklats med en liten hög finurliga ord, som vid tidpunkten kring den 24 augusti tedde sig synnerligen svårförståeliga men som numer är vardagsmat. För att inte virra bort er totalt när min trut sätter igång att glappa (eller för all del: fingrarna trumma mot tangenterna) följer här en liten smidig ordlista:

ak - akademisk kvart, med andra ord 15 min
dk - dubbelkvart, logiskt 30 min
Flogsta - Floggan i studentmun. Enligt många Uppsalas mest spektakulära (läs fula) studentghetto. Här bor jag.
Flogstavrål - tentaångestskrik i Flogsta varje kväll. 22:00. Varje kväll.
Gasque - Festlighet med sång och spex. Ofta trerätters middag med tillhörande dryck och bordskavaljer/dam
Geo - Förkortning för Geocentrum. Här läser vi kurser inom geologi, meteorologi och hydrologi bla.
Häggsalen - Föreläsningssal
Kantorn - Som Flogsta fast mindre fult. Bara fyra våningar. Vrålfritt.
Kårleg. - Plastkort som måste vara med på tentor och nationsrundor. Ger i vissa fall fina studentrabatter.
Microkö - Rad av matlådor (ofta från IKEA eller Claes Ohlson) i väntan på att få värmas i en micro. Eller i en Space Cube, som på GEO
Nation - Från början en samlingsgrupp för studenter från samma geografiska område i Sverige. Idag - aktivitetplejs som hittar på mycket skoj. Gasquer, sportutövning, fika, lunch... Jag är med i VG = Västgöra Nation
Omtenta - Något som försöker undvikas. Skulle det ändå ske att en sådan får planeras in i kalendern är det inte hela världen.
Polacksbacken - Här finns aula och tentaskrivsal.
Polhemsalen - Föreläsningssal
Recce - Ny student. Förkortn. för Recentior
Siegbahnsalen - Största föreläsningssalen på Ångström
Sista April - Uppsalas största högtid då man ränner nedför forsen (Fyrisån...) och äter sillunch i det gröna. Här skall alla vänner från Sveriges alla hörn bjudas till Uppsala!
Sittning - En fest där man sitter ned. Typ gasque.
Släpp - Tar vid då sittningen är slut. Dans, dans, dans!
Spex - Något rolig som någon eller några framför. På en gasque, tex.
Tenta - Förkortn. för tentamen. Avslutningsprov på en kurs. Varierande trevlighetsnivå.
Tentafest - Desto mer trevlig än själva tentan...
Tentaperiod - Tid i livet då studenten ej har något liv.
Ångström - Där vi pluggar. Där vi lever. Har för få microvågsugnar.

fel dag

Datum: 2009-11-18 Tid: 22:24:12

Ha, tisdag - var fick jag det ifrån? Det var ju igår. Nu är det onsdag. Någon timme till åtminstone.


tidig kväll och matlådor

Datum: 2009-11-18 Tid: 22:22:26
Ah, tidig dag! Hemma redan 20:15 från skolan vilket innebar massa ledig tid nu på kvällen. Hann till och med laga två olika maträtter att tjoffa i IKEA-matlådorna inför morgondagens arbetspass. Ja, matlådor - rätt läst. Inte så att jag trycker i mig två lunchlådor på raken, det är en för lunch och en för middag. Långa dagar innebär planering. Typ planering av mat. Lite sittandes i sängen och stirrandes in i väggen genomfördes också denna kväll. Hade tänkt att skriva vilken kväll, alltså vilken dag det är, men jag kommer inte på rätt svar. Är det tisdag idag? Hmm. Det är den artonde i alla fall. Det kan jag se på min klocka. Tillbaka till stirrandet in i väggen. Det är så lätt att det blir så när man sätter sig ned. Eller man och man, när jag sätter mig ner ska det väl sägas. Imorgon är det laborationsmarathon igen. Kanon det du. 

   

fy fan

Datum: 2009-11-16 Tid: 17:55:38
I skolan. Nacken värker, hjärnan är mos. Ordet kemi får mig att vilja kasta upp, kemiska jämvikter att hoppa ut från sjunde våningen. Det känns tungt nu. Att kasta in handduken och säga bye bye Uppsala känns inte helt främmande.

labfilosof

Datum: 2009-11-15 Tid: 22:29:53
Michelle filosoferar: 
"om vi vill ha roligare nästa lab så kan vi alltid smygdricka lite ur etanol-festisarna.."

SOMMAR

Datum: 2009-11-15 Tid: 18:04:59



Jag har hittat det skojiga bildredigeringsprogrammet Picasa. Så jag roar mig med lite collageframställning istället för stökiometriska uträkningar och syrabasjämvikter. Det gäller att fördela sin tid...


hjärtat i Vänersborg

Datum: 2009-11-15 Tid: 17:44:45



Jag saknar er ♥


...

Datum: 2009-11-15 Tid: 17:38:12


Jag har drabbats av CRAFT
Kraftig, stenhård CRAFT



Can't Remeber A Fucking Thing


Varför läser inte folk den tidning som hör till där de bor?

Datum: 2009-11-14 Tid: 11:28:19
Många timmar åkandes i liten gul elbil, åkandes i stor gul vanlig bil och cyklandes på liten gul cykel gav också många timmar av funderingar. Djupa funderingar, konstiga funderingar, funderingar på framtiden, funderingar på dåtiden. Funderingar om mig själv, funderingar om andra. "Jahaja, de prenumerar på denna tidningen, hmm ja då är de nog denna sortens familj" "Oj, kravbrev - igen?!" "Brev från Moderaterna, ja då vet man det.." "Avsändare: Kommunisterna. Jisses". Ja, ni förstår säkert. Nidbilder om ägarna till brevlådorna målades gladeligen och fantasifullt upp. Det var särskilt en sak som jag lade märke till och lade ganska många minuter på att fundera kring, detta var alla dessa som skickade efter tidningen från allehanda små byar runt omkring i Sverige. Det var Wermlandstidningen, Skaraborgar'n, någon från Västerbotten, en annan från Jämtland, Skåne, Gotland - de flesta fanns representerade. Varför läser inte folk den tidning som hör till där de bor? TTELA med andra ord. Var finns intresset i att läsa om något som händer på en plats 142 mil bort? Eller händer och händer förresten, hände snarare. För tidningarna var inte direkt dagsfärska.

Nu har jag fått svar. Därför att det är den bästa tidningen. De ihophäftade sidorna med text om vad som hände många, många mil bort för ett par dagar sedan - de sidorna är oslagbar läsning. Man vill hålla kvar det lilla grepp om hemstaden som går att få, och då är lokaltidningen ett utmärkt redskap. En av veckans bästa stunder? När bunten TTELA dimper ner och jag kan krypa upp i sängen och läsa notiser om hembygdsdagar i Gestad, tuffa bottenstrider i fotbollens div V Trollhättan och reportage om någon som har en väldigt, väldigt stor solros på balkongen. Skönläsning.

Bad luck?

Datum: 2009-11-12 Tid: 22:48:35
Oops. Upptäckte just: fredag den 13:e imorgon. Vad kan hända? Mobil tappad i toalettholken? Punka? Somna på föreläsning? Åttatimmarslab? Nää, men det där har ju redan hänt. Det är ju vardag...


snösnösnö

Datum: 2009-11-12 Tid: 22:29:08

Som små, vita, mjuka tussar. Sakta, sakta singlar de sig ner från mörk, mörk himmel. Bildar litet, tunt täcke, gör marken lite ljusare. Gör kvällen lite ljusare - livet lite ljusare. Nu kan jag inte hålla mig längre - "jul" knappas in på Spotify's sökruta och låtar om tomtar, ljus och värme fyller mitt lilla rum. Lite tomtegröt till kvällsmat också. Tjyvstart? Kanske. Rofyllt? Ja. Och det behövs.








Yngre version av systrarna Norrman. När vi byggde denna snökojan kom grannarna ut och frågade om vi rustade för krig...


Laborativt arbete. Ja, jo, visst. Med 17000 sidor teori och lika många uträkningar.

Datum: 2009-11-11 Tid: 23:13:32
Imorgon: lab mellan 10:00 och 17:00. Ser jag inte fram emot. Blev varnade för att om inte effektiviteten är på topp, ja då finns risk att vi får stanna till 19:30. Hej fritid? Mattedugga på lördag. Hinna plugga till den ter sig just nu som en synnerligen svårlöst ekvation.

God natt

Kvällstimmeambition

Datum: 2009-11-10 Tid: 22:50:57
Klockan är halv elva. Ambitionsnivån är hög. Eller var hög, snarare. Syftet med att sätta på datorn var att skriva in lite matteanteckningar i ett fint litet word-dokument. Men. Oj vad fort den halvt ambitiösa tanken omvandlades till något högst jobbigt och synnerligen svårgenomförbart. Nej, matriserna får vänta med att intaga word-form. Holmens kollegieblock får duga för stunden.


Miljö- och vattententa? Check!

Datum: 2009-11-09 Tid: 22:11:03
Kolsyra i blodet igen! Nu är det garanterat - lååångt jullov! Underbart.

In the Ghetto

Datum: 2009-11-07 Tid: 09:18:25
Jag är inte bra på musikhistoria. Inte bra alls. Visst, jag kan höra en låt och känna igen den, veta att det är någtot av en klassiker och digga lite. Sen tar det dock slut. Fråga mig inte vad låten heter, vem som skrev den, när den skrevs. Jag är körd. En annan sak som jag är dålig på är hela IDOL-cirkusen. Vem åkte ut? Vem är bra? Kan någon överhuvudtaget sjunga? Vet inte. Kollar inte. Igår fick dock de kunskapsluckorna integrera med resultatet att en såndär låt som jag hört förut,  tyckt varit superbra, fick en identitiet. In the Ghetto med han som de kallar kungen - Elvis. Måste varit något av det vackraste i tonarts- och notväg som uppfunnits. Särskilt när den där späda blonda saken på IDOLS hypade scen framförde den. Var jag den enda som fick lite gåshud?

En härlig helg i Linköping

Datum: 2009-11-05 Tid: 21:02:56

Efter mastodontlabben i fredags så kastade jag mig på tåget mot Stockholm för vidare färd mot Linköping. Det stundades en liten reunion i denna östgötska stad. Höll på att gå illa redan från början då tåget mot Stockholm var inställd pga personalbrist, men som tur var fanns där ett annat tåg med en ledig stol för min rumpa. Trots en lite knagglig start med mobilproblem, försenade och inställda tåg och annat smått och gott så blev det en himla  härlig helg! Bildbevis:







Födelsedagsbarnet



Svinis light har attackerat studenterna

Datum: 2009-11-05 Tid: 20:41:37
Nöff. Svinis har slagit till. Febertermometern skjuter i höjden och vänsterarmen är halvt obrukbar. Skönt att ta vaccin så att man håller sig frisk. Inte. Undra om det skullle funka som slogan "Kom och vaccinera dig, lite flunsa får du på köpet". Denna sjukdag innebar således också en mycket mycket oeffektiv pluggdag. En sån där dag som jag längtat efter, en dag att inte göra någonting på. Fast det var bara tråkigt. Det är inte så himla eggande att sova hela eftermiddagen och flyta runt i en dimmig febervärld. Tråktråk. Nu längtar jag efter att få bli effektiv och ha något att göra, och ni ska se - när den dagen kommer, ja då kommer jag klaga över att det är för stressigt. Aldrig nöjd, det är jag det.

Nöff.


RSS 2.0