on an island

Datum: 2009-05-30 Tid: 06:41:53
Vi fick en plats pa planet. Vi checkade in i tid. Inget krangel med biljetten. Vi tog oss till Kuala Lumpur. En natt dar. Betalade for mycket for taxin. Skit samma. Chinatown. Massiv shopping. Haller i pengarna. Hittar buss till Kuala Besut. Till slut. Batbiljett? Hittar inte batbolaget. Det loser sig. Framme pa Perhentian Island. Paradiset? Moter upp systrarna Skeppstedt. En litet klan fran Vanersborg. Lever livet bland vita strander och kristallklart vatten. Borjar pa dykcertifikatet idag.

Jag vill stanna tiden.

stuck

Datum: 2009-05-19 Tid: 14:23:28

Underbart. Flyt. Far spendera natten pa Sydney Airport. Flygtrubbel. Vi ar ombokade. Utan att blivit meddelade. Skulle flugit 20:20 ikvall, men nar vi kom hit sa markte vi visst att det inte fanns nagot Malaysia Airlines plan som gick da. Installt. Alla tisdags- samt torsdagsflyg har varit installda senaste manaden. Lite sent att far reda pa det nu...

 

Natten blir lang. Jag, en tidning och en snickers. Somn? Ha, vi far val se. Vi kommer nog kunna spela bort nagra timmar med vart kara Skip Bo. 

 

Men imorgon klockan 02:00 pm ska vi vara pa vag. Om vi inte ar ombokade da vill saga.

 

Fast som Sandra sa, detta ar ju lite en del av resan, man skaaa ha varit med om nagot sant har. Kanske sant. Tur att vi har varandra i alla fall!


Da hopp!

Datum: 2009-05-19 Tid: 07:03:59
Ett, tva, tre... bungy! Haha. Eller inte. Lite tvekan. Sedan: HOPP!




Klart slut

Datum: 2009-05-19 Tid: 06:10:39


NZ avklarat. Fy 17 vad vi ar bra!

Cape Reinga

Datum: 2009-05-19 Tid: 06:10:04
Hogst upp i norr. Where Tasman Sea meets Pacific Sea. Lite skagenkansla. Vackert stalle. Nastan ensamma. Att inte semestra under hogsasongen har sina fordelar.










What?

Datum: 2009-05-19 Tid: 06:06:51


Tva forvirrade, svenska toser kor forbi denna skylt. Va? Vada lime? Kastar de limefruker pa en har? Hmm...


En stund senare gar ljuset upp. Lime som i kalk.... Ja just det. Sa de kastade inte limefrukter trotsallt.

Pa hastryggen

Datum: 2009-05-19 Tid: 06:04:39


Vi tog oss en ridtur utanfor Paihia. Samsta turridningen jag varit med om, nagonsin. Fast som start pa dagen och ren mental upplevelse eller vad man ska kalla det, sa var det valdigt harligt. Men hastarna? Instruktoren? Ridvagen? Nej, tacka vet jag Bergahasten!

....

Datum: 2009-05-19 Tid: 06:02:24
Sommar. Host. Vinter. I en udda blandning. Tva larorika veckor!


Skvatt, skvatt

Datum: 2009-05-19 Tid: 06:01:20
Kajakpaddling i Paihia, Bay of Islands.








Taupo Bungy

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:59:39

Ja men just det ja. Jag har ju hoppat Bungy Jump! Trots mammas obefintliga stod. Jisses vad laskigt det var! Inte sjalva fallet sa, mest att ta steget. Att faktiskt kasta sig handlost ner mot djupt, djupt vatten. Adrenalinkick! Detta underbara kort ar taget precis innan jag ska hoppa. Sandra hoppade efter mig. Hela kalaset finns pa film. Ska se om jag kan lyckas lagga upp det :)




Lite actionkort :)













Vi och var bil :)

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:56:38

Imse vimse spindel...

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:53:04
Har ni hort talas om den Nya Zeelandska jattespindeln? Vi lyckades fanga den pa kort ;)


Det ar nagot sarskilt med solnedgangar...

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:51:57







Mote med an kandis. Typ

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:50:42
Pa vagen upp i landet igen sa svangde vi in till ett av NZ storsta och mest beromda stuteri, alldeles utanfor Cambridge. De hade en stor skylt med All visitors welcome, sa vi gjorde ett forsok. Har skulle vi komma och mota en man som hade ett stort finger med i Sagan om Ringen-produktionen. Tja, sjalv spelade han de flesta av Gandalf's ryttarscener. Bara sadar. Det var en skon gubbe. Och han var valdigt stolt over anlaggningen han jobbade pa, det marktes. En annan sak han var valdigt stolt over var hans registreringsskylt. Den enda av sitt slag. Se nedan. Huvudproducenten har skylten med det riktiga o:et. Men en norsk variant eller vad det ar ar ju inte fy skam det heller.







Har posar vi med NZ mest framgangsrika galopphast genom tiderna. Han har sprungit in 5,2 NZD. For 11 ar sedan. Det var en del pengar da.  

SKYDIVE

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:43:46
Den 9:e maj. Efter manga timmars vantan. Sa. Antligen! Vinden avtog och solen visade sig. Detta innebar att skydive:n antligen kunde bli av! 15000 feet upp i luften, sedan hopp ut och fritt fall i ca 1 minut och en alldeles storslagen fallskarmsfard ner till marken. Nagot av det haftigaste jag gjort! Det var nagon som varnade mig for att gora detta. Varfor? Jo, for sen vill man bara gora det igen, och igen, och igen... Vad ska jag saga. Personen hade ratt.




1000 tack mormor, morfar, farmor, farfar, gammelmormor, gammelmorfar, pappa, Anna och mamma for att ni gav mig mojligheten att gora detta!


Baaaa

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:38:35

Att NZ skulle ha en himla massa far har man ju hort. Men efter de forsta veckan var vi lite besvikna. Var var de? Allt vi sett var kossor, kossor och kossor. Overallt kossor. Sa, en dag alldeles utanfor Napier - dar var de! Faren uppenbarade sig och sen var de i varenda hage, varenda tradgard, varenda grasplatt vi korde forbi.

Kan du rakna dem? ;)


Tongariro Crossing. Nastan i alla fall

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:36:17


Som sagt. Det var lite kallare an vad vi raknat med, haha. Vi tog oss via Rotoruas harliga varma kallor, ner mot Taupo. Har var det tankt att vi skulle gora Skydive:n, tyvarr blev den installd sa vi bestamde oss for att dra vidare soderut. Mot Tongariro Crossing! Denna heldagshike anses vara en av NZ framsta, sa givetvis ville jag gora den.

Men...



Vulkanen som hiken gar over var sahar snotackt. Sa det var omojligt att gora hela vandringen utan att inforskaffa polarutrustning och ga en snabbkurs i hur att overleva en lavin...  Sa det fick bli en liten del av hiken som avklarades. Men, med facit i hand och ett par timmars polsande i halvmeterdjup sno - det rackte ganska lagom. Och det var en himla kul kontrast hela upplevelsen. Har star vi, vana med Darwins varma 35 grader och stekande sol, vid foten av en vulkan i, sno. Sno? Haha, jag ar glad att jag hade regnjackan med. Fick inforskaffa en mossa och vantar ocksa. Fin souvinir fran solsemestern. Fast jag gillar mossan. Sa nu maste jag bara kopa en huvudbonad i Malaysia. Sa har jag en fran varje land. Undra hur mossmodet ser ut dar. Burka?





Minsta regnbagen jag sett. Och inte var det nagon skatt vid nagon av andarna. Snopet.








Vulkaniskt

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:24:52
Nerat landet, mot Rotorua blev den vulkaniska aktiviteten pa on an mer markbar. Har besokte vi ett omrade med massor av aktiva, vulkansiska omraden och det var lite som att kliva tillbaka till dinosaurietiden. Bubblande, illgront vatten, kokande lera, orangefargade vattensorjor. Angor. Svavel. Aggfis. Haftigt!








bubbel bubbel


HWB

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:21:07
Hot Water Beach. Helt otroligt! Det var en ganska kylig morgon (det ska saga att det var liiite kallare an vad vi raknat med, bildbevis kommer) och tanken pa att bada kandes ju sadar. Men just denna Hot Water Beach skulle ju vara nagot alldeles sarskilt. Sa, vi akte dit. Pa med badpaltorna och...tjena vilken overraskning!

Man kommer dit och graver sig en liten pool. In i denna strommar det sedan otroligt varmt, pa gransen till kokhett, vatten ifran de varma strommar som ar under oss. Vips sa hade vi var egen lilla spa-avdelning och det blev ett par timmar liggandes dar i, bara njuta. Ahh, skooont.


Narnia

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:16:41
Ett besok till Cathedral Cave var ett givet inslag. Kanner ni igen fran vilken film det ar? Tja, rubriken har ju redan avslojar. Narnia? Ratt svar! Bra dar.







Filmstjarnor. Typ.

Coromandel Peninsula

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:14:08
Vi startade resan fran Auckland ut mot Coromandelhalvon. Nagot av det vackraste jag sett. Blev mycket bilakande och bara titta. Stannade och tog lite promenader. Lugn start, San maste ju lara sig att kora pa ratt (las fel) sida vagen.












NZ stora Kauritrad. Jag fick agera klatterpall. Men Sandra kom upp i alla fall. Just detta tradet var tydligen lite specialspecial . For det var ett Twin Kauri Tree. Sa nu har vi kort pa det.

NZ, ett 2-veckors aventyr!

Datum: 2009-05-19 Tid: 05:04:15
Den 4:e maj startade ett litet aventyr. Inte bara att Sandra fyllde 23 ar, 2 veckors aventyr pa NZ skulle starta. Tva veckor stationerade i var Jucybil. Den kom att visa sig att vara en valdigt bra bil. Tog oss dit vi ville. Snabbt. Enkelt. Inget vantande pa bussar. Inget bokande i forhand. Bra sa som vi ville. Just da. Det var tva veckor av frihet.





Sandra blev trott av att kora. Det var hart ibland, haha.



Forsta nattens trakiga utsikt. Hela Mercury Bay bredde ut sig framfor oss. Magnefikt.

NZ

Datum: 2009-05-09 Tid: 01:25:40
Hej alla! Snabb uppdatering. Vi lever. Vi har det valdigt bra. Nya Zeeland ar underbart vackert!

Vi hors!

Kram

Tack

Datum: 2009-05-03 Tid: 10:38:21
Oj. Tar i ogat. Manga tarar. Underbara, sota Anna. Tack for sangen. Och inlagget. Finaste nagonsin. Haha, jag sitter har pa ett internetcafe i Brisbane och storlipar. Vuxet...? Och tack alla andra for alla harliga fodelsedagshalsningar! Varm i hjartat, blot i ogat.

KARLEK!



Imorgon aker vi till NZ. Kan kanske bli samre uppdatering har da. Vet inte riktigt hur tillgangen till internet kommer att vara. Ta hand om er sa hors vi!

Och 1000 tack familjen igen. Jag alskar er,

GRATTIS LINDA!!!

Datum: 2009-05-02 Tid: 16:13:56
Hehe, nu är det inte Linda som skriver utan hennes syster och det sker hemifrån kabyssgatan!
Jag har haft stora problem med att få iväg ett fint mejl som det var tänkt skulle innehållad underbar skönsång från den kära familjen men filen var förstor och jag inte har en aning om hur man komprimerar den ( eller vad man nu gör ) så det gick inte... Men jag fick en briljant idé och tänkte att jag kan ju lägga upp den där filmen på Lindas blogg, så här sitter jag nu och försöker komma på hur man gör!

Ja, det jag vill komma till är ju att Linda fyller 20 år i morron ( Idag i Australien)? Så jag och min kära familj sjöng lite vacker för henne. Så titta lyssna och... njut?

Hehe, detta är  några minuter senare och jag har inte kommit på hur man laddar upp filer på detta stället så istället laddar jag upp den på youtube och lägger upp en länk dit. Vi får väl se hur det går!! :P

http://www.youtube.com/watch?v=jrkKyQ_Ecfc

( okej, jag fattade inte hur man den SKA vara där hoppas jag )!


Hoppas ni alla fattar hur extremt mycket jobb jag har lagt ner för att denna filen ska nå bort till Linda, hehe teknisk som jag är! MEn du syrra, det gör inget för vi älskar dig och gör allt för dig!!

GRATTIS PÅ DIN 20ÅRS DAG HOPPAS DU FÅR DET SUPERBAR OCH VI ALLA HÄR HEMMA TÄNKER PÅ DIG!!!
// Anna Norrman, syster hemma i det kalla Sverige!

3 maj.

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:46:03

2 maj idag. 3 maj imorgon. Lat se. Nagot speciellt som kan tankas handa? Hmm, ja vi flyger till Brisbane. Och sa kanske nagot mer. Och skulle det vara sa att man kanske skulle vilja na mig pa telefon av nagon anledning for att det ar den 3 maj. Ja, da gar faktiskt detta. Ratt abonnemang i ratt stad gor att det inte kommer kosta nagot for oss att ta emot samtal denna dag. Sa skulle nagon vilja ringa, kor hart! Ni nar mig pa 0704779773. Ska dock sagas att det kan kosta er en smarre formogenhet att ringa. Tyvarr. Ett alternativ ar att ni smsar mig sa ringer jag upp.

Om nagon nu skulle vilja detta denna dag. Den tredje maj tjugohundranio. Tjugo ar efter den tredje maj nittonhundraattionio.

 

Kakaduhatt i Kakadu

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:41:02
Till mamma. Och mormor. Hatten kom fram igen. Har har ni en bild :)


2 svenskor, ett gang australiensare, en hollandare och ett par schweizare.

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:39:33
Helt otroligt, underbar grupp!  Utgang pa kvallen efter hemkomst. Sa rolig kvall! Vi svangde vara lurviga till sent pa natten. 03.00 bar det hem. Och det ar sent, valdigt sent, for mig och Sandra ska ni veta ;)






Kakadu

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:30:26
Kvallsdopp.




Vattenkortsmarathon!

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:27:51










Jag skulle behova skriva en c-uppsats for att tacka alla intryck, uppleveler och vyer.

Morgonstund har guld i mun

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:24:23
Som motpart till alla solnedgangskort som ni fatt se...Ett soluppgangskort!

Vi gick upp i ottan for att klattra upp for berget vid campingplatsen. Ett berg som vid malet bjod pa en fantastisk morgon och helt underbara sma vattenfall och pooler. Ett morgondopp efter solens uppvaknande och min dag kunde inte ha borjat battre. Wow.




Jag ar en aborigin

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:19:57


Vi fick prova vara aboriginska fardigheter genom att kasta deras specialdesignade megaspjut och spela dideridoo. Spjut var mer min grej an dideridoon. Jag fick inget vidare vackert ljud i detta vackra ror.

Burn, baby, burn

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:14:46
Att markbranna upp allt gras och torra lov ar valdigt, valdigt vanligt. Aboriginerna har gjort det i 1000tals ar. De flesta arter av de australiensiska traden blir faktiskt strakare av skogsbranderna och det finns till och med ett trad som sjalvmant slapper all sin bark for att den ska falla till marken, torka och pa sa vis fatta eld enklare.





Ubirr

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:10:45
Aboriginal Rock Art at Ubirr.





En helt fantastisk plats. Alla malningar gjorde verkligen att historien kandes valdigt, valdigt narvarande.



Att se solnedgangen har ifran. Det var magiskt.


Mera Top End

Datum: 2009-05-02 Tid: 07:06:26
Forsta dagen i Litchfield sa besokte vi the waterfalls of Litchfield. Underbara rock pools och vattenfall!







Vidare mot Mary River Wetlands.






Litchfield, Kakadu and Katherine National Park

Datum: 2009-05-02 Tid: 06:55:49
Efter den sista snorkelturen sa sa jag och Sandra till varandra att detta skulle ju vara en himla bra avslutning pa hela Australienresan. Att det liksom hade varit bra och det tog slut dar. Himla tur att sa inte var fallet.

Jag har nu upplevt nagot av det mest fantastiska i hela mitt liv. Nationalparkerna i Top End, Northern Territory. Jag vet inte riktigt vilka ord jag ska valja for att gora denna plats i Australien - i varlden - rattvisa. Bilderna far sta for de mesta av berattelsen.


Vi tog oss fran Darwin, via Litchfield NP, mot Kakadu NP och avslutatde i Katherine NP. 5 dagars aventyr. 5 dagars upplevelser. 5 dagar av en himla massa fotande, haha.





Krokodilcruising pa billabongerna i Litchfield. Just nu ar det precis i skarven mellan slutet pa regnperioden och starten pa torrperioden har uppe.  Att vi var har just nu gav oss ett fantastiskt tillfalle att fa uppleva billabongerna i all dess prakt, utan den stora risk for oversvamning som annars rader under regnperioden. Krokodilena dok ocksa upp. Forst kanner men bara lukten, sen. Tva ogon. En massiv kropp. Saltvattenskrokodiler, eustarine crocodiles, kan nu bockas av fran listan been there, done that.



RSS 2.0