KAOS-coffee

Datum: 2010-07-29 Tid: 22:00:55
Ni har väl hört min duktiga lillasyster? Klicka in här och lyssna! Eller så tar ni er till KAOS-festivalen i Mellerud imorn och låter trumhinnorna njuta (?) av de ljuva tonerna av The Coffebreakers.

Lyssna!




Äntligen

Datum: 2010-07-27 Tid: 12:56:04

Solen lyser. Jag går ut. Och jag tänker inte komma in på lääänge.



Runt Eldmörjan på Hunneberg

Datum: 2010-07-25 Tid: 00:52:44















En långpromenad på vårt fina Hunneberg. Det sägs att det är rekordkallt i vår del av Vänern i år. Kom till Eldmörjan istället, jag kan lova att det är go'are i vattnet här! Fesljummet, som en skulle säga. Det finns så mycket fina ställen här runt oss, glöm inte av att kika dit någon gång ibland. Annars var vi ganska fascinerade av alla tyskar och hur mycket de lyckas lasta in i väldigt små bilar. Eller när de ger sig ut i skogen, fullt övertygade om att inte få sig ett enda myggbett. Det var långbyxor. Det var jackor. Stövlar och kängor. Det var stora hattar med tillhörande myggnät. Som sagt, inte ett bett.



Jobbkväll

Datum: 2010-07-25 Tid: 00:32:11

Dricksen klirrar i fickan och byxorna luktar lite udda av utspilld Zlatopramen och utkletad rödvinssås. Min varma rygg börjar svalna och det pirrar i benen efter allt spring. Fram och tillbaka, från köket och ut i restaurangen, från restaurangen och ut i köket. Se upp, det är halt! Svisch. Gör en snygg benparad och räddar kroppen från att utföra en praktvurpa, med risk att tallrikarnas innehåll tappas ut över mig. Timmarna går fort. Stundtals är det galet stressigt. Men denna kväll blir det aldrig för mycket. Tempot är högt, men ändå så högt att man hinner med. Ett leende till en gäst, en frågan om det smakade bra. Kaffe på det? Varmrätterna är klara och folk tuggar på sina sista bitar av desserten. Några börjar resa på sig. Tackar. Ibland på svenska, ibland på danska. Ibland på...jag vet inte. Ett tack för utmärkt service. Då blir jag glad i magen. Ler lite till och önskar välkommen åter. Detta är verkligen ett jobb som ger lön på två olika sätt.
Ett sätt matar plånboken, det andra matar servicemänniskan inom mig.








Fredagsfilosofiskt

Datum: 2010-07-24 Tid: 02:17:25
Sitter och knaprar på de överblivna chipsen. Är egentligen inte särskilt sugen, och jag borde verkligen inte äta dem såhär runt två på natten. Men de finns ju här. Upphällda och allt. Så varför inte. Varvar ner lite och tänker igenom dagen. En fredag den 23:e juli som blev en himla bra fredag. Förhoppningarna var inte skyhöga på de timmar som väntade på mig när klockan ringde 06:10 imorse. Kvällen såg jag fram emot, men arbetsdagen? Nej, huh! Ett fladdrigt, ostyschligt A4-papper med information om reparationerna av Stallbackabron skulle delas ut till alla, alla! En sk total. Man kan få magsår för mindre. Men det gick fint och jag var inte tillbaka från turen särskilt sent. Gött. Det är så ofantligt skönt att gå ett distrikt som jag faktiskt kan riktigt bra. Behöver inte tänka så mycket. Benen vet vart de ska gå, vilka trappsteg som ska aktas för och vart man kan ta två, kanske tre steg i taget. Snabbare, effektivare. Roligare. Dessutom är det kul att gå i stan och se att vårt lilla Vänersborg faktiskt lever upp under sommarmånaderna. Det sitter folk på caféerna, några strosar runt på gatorna och ett sällskap letar med vilsen blick efter vägen till Skräcklan. Någon spiller ut en mjukglass, en annan fascineras av de de stora cyklarna vi har på Edsgatan. Hälsar på mannen med jordgubbarna, precis som igår. Precis som förra veckan. Alkisarna sitter på en bänk i solgasset. Vinkar. Skojar. Jag vinkar jag med, skojar lite. Alltid samma fråga: du har la inga räkninger ida'? Isåfall kan du ta me't tebaka, hahahaha. Jag säger att jag lovar. Vinkar och gasar vidare. Samma procedur, måndag som fredag. Men nu är det helg och den startade fantastiskt bra med grillkväll med tjejorna. Lite lekar och upptåg hade vi styrt upp också, jag och Kasia. Av huvudvärken pga av allt skrattande att döma så blev det en väldigt lyckad kväll. Det kommer nog en bild på spektaklet ska ni se. Fast inte nu, nu är det dags att avsluta fredagen som gått över i lördag.






Bilden är på en trana. Såg en hel flock flyga över stugan.
Tyckte att det var lite fräckt.


bajbaj...bicycel

Datum: 2010-07-20 Tid: 23:08:27
Det är en mycket trött kropp som ligger här i sängen och snart ska avsluta denna 20 juli 2010. Tröttheten kan möjligtvis bero på att ägaren till dessa två ben och två armar fick för sig att cykla till jobbet. Från stugan alltså. Så kvart i sex imorse så klämde jag ca tre mil, med soluppgången i ryggen och endast hjulens snurrande som ljudligt sällskap. Det var en skön start på dagen, om än så kändes trappuppgångsspringet senare något tungt. Låt säga att det tog lite längre tid idag. När arbetsdagen var klar var det bara att hoppa på den silvriga springaren, knäppa hjälmen och flyga fram på Vänersnäs smala landsväg, tillbaka samma väg som för sex timmar sedan. Denna gång utan soluppgången som ljuskälla  och med betydligt fler bilar som sällskap.




2,74 kalorier/min

Datum: 2010-07-19 Tid: 14:27:07

Klatsch! Pulsbandet sitter på plats. Biip, biiiip. Klockan funkar. Gött, då kör vi! Hade pulsbandet på mig på jobbet idag. Eftersom kroppen känns som om den genomfört ett marathonlopp och inte en vanlig brebärarrunda när dagen är slut så ville jag ha svart på vitt - har jag anledning att vara trött? Får erkänna att jag förväntat mig lätt kosmiska siffror på förbränningsdisplayen. 3 timmar, 16 min och 25 sekunder senare visar det sig att siffrorna är allt annat än kosmiskt galaxiskt höga. På tre timmar brevbäring försvann lika många kalsiar som det gör på ungefär en timmas spinning (537). Haha, tji fick jag! Och då var detta ändå en tuff dag innehållandes äckelpäckelreklam. Lite synd, för snart bär det av till gamlamormor för middag. Hade fantiserat om välförtjänt frosseri i nybakta bullar och stekt gös och maaaassa stuvad spenat. Äsch, skit sam. Får jaga kusinerna några varv runt huset så går det nog jämnt upp.



Spontaniteten som kom och gick

Datum: 2010-07-18 Tid: 16:43:57
Full av energi och tankar fick jag igår kväll en idé. En idé om en tanke att få ha alla mina goa vänner runt mig på samma gång, en idé om att få bjuda tillbaka lite. Något spontant. Idén tog form och blev konkret och väldigt simpel. Jag skulle bjuda på fika. Lätt som en plätt, spontant och enkelt. Trodde dock in min enfald att bara för att jag har en ledig söndagseftermiddag så har alla andra också det. Med facit i hand vet jag nu att jag har fel. Haha, jag sitter här med en blåbärspaj, en kardemumma- och rabarberpaj och en äpplepaj, också en liter vaniljsås i kylskåpet då. Antal personer som kan komma: en och en halv. Mig inkluderad. Tur att jag inte bakade kladdkakan som jag tänkte ha som reserv om det var någon som inte gillade paj... Nej, nästa gång blir det nog till att vara ute i god tid och planera in det i almanackan minst tre veckor i förväg. Jag borde ha vetat, eftersom det är så jag själv oftast behöver ha det för att kunna genomföra något. 
 
Så, en lite halvt bortslösad söndag är ett faktum. Men än finns chans att göra något av den. Eller så gräver jag ner mig med en bok och väntar in måndagen. Reklam imorgon. Caramba.

Allt jag behöver veta har jag lärt mig av en ko

Datum: 2010-07-15 Tid: 15:07:28

Gråt inte över spilld mjölk

Gräset är grönare på andra sidan staketet

Ta tillvara varje möjlighet att mjölka ur det bästa

Alltng tål att tuggas om och om och om...

Hedra din moder och ditt foder

Ta tjuren vid hornen

Att trampa i koskit ger tur

Svart och vitt är alltid trendigt

Spendera mycket tid med dina ko-mpisar

Man behöver inte vara dum bara för att det ser så ut

Det finns inget som heter "för mycket klöver".

Det är roligare i grupp





Allt gott kommer från himlen

Datum: 2010-07-15 Tid: 14:26:05

Vaknade av solsken och fågelkvitter utanför fönstret imorse. Efter åtta timmar är jag nu tillbaka på samma plats, men inget fågelkvitter här inte. Och definitivt ingen sol. Istället har himlen öppnat sig igen och extrema mängder håtvåoh vräker ner med ett kraftfullt dån. Första gången himlen bestämde sig för att minska sin vattenhalt med sisådär 3000 kubikmeter vatten var vid 11-tiden. Då var jag ute på turen och avsaknaden av regnkläder har aldrig varit större. Tanken om att starta ett flaskpost-nät väcks igen. Det brukar hända när jag ser 20 C5-kuvert som flyter runt i diverse olika vattensansamlingar. Vattnet gjorde sitt och efter någon minut såg jag ut, och kände mig, som en dränkt hund. Men, inget att göra åt saken. Åsas ord om mindfulness och problembaserat lärande ringer i öronen. Börjar nynna lite i takt med regndropparna som droppar från min näsa. Jag hatar detta vädret, jag haaatar detta vädret, jaaaag haaaatar detta väääädret.

Det känns lite bättre. Trappuppgång upp, trappuppgång ned, ut, åka en bit och sen repeat på det mönstret. Står vid moppen, bläddrar lite i posten. Letar efter rätt klump. Har inte regnet ökat något? Johohodå. Är vid Sundsgatan 18. Tittar i ren frustration upp mot himlen. Lite som för att säga att nu får du faan ta och ge dig. Ser att jag har sällskap. En måsfamilj sitter på en lyktstolpe. Reagerar lite för sent. Klafs. Jag är märkt. Axeln. Den mörkblå och genomblöta tröjan färgas vit på högra axeln. Det rinner. Lite. Tack för den! Glömmer allt om mindfulness och pbl. Lägger all energi på att bli förbannad och önskar hela mås-släktet en långdragen och plågsam död.













Hajp me Skajp

Datum: 2010-07-13 Tid: 22:38:28
Skype. Kan vara något av det bästa i datorväg som någonsin skapats. Min goa Lina uppe i nordligaste Karasjok (aka Koskinkorva) kom helt plötsligt 150 mil närmare mig, och det bara genom att sitta och prata mot en dataskärm. Detsamma när jag befinner mig i Uppsala, då är familj och vänner bara ett klick och några telefonsignaler bort. Dessutom blir telefonräkningen underbart låg. All cred till Skype! Har du inte skaffat? Gör't.

Såhär schnygga är vi i år

Datum: 2010-07-13 Tid: 13:46:26





och vi kan även vara såhär osnygga


Gröna flickor på Näs

Datum: 2010-07-13 Tid: 13:44:33

Värmen var tryckande, grillen tänd och humöret på topp. Vi lämnade benskydd och shorts hemma och förenades istället iklädda sommarparty-stassen. Vänersnäs grönska stod för värdplatsen och Anki och Camilla var värdinnorna. Lördagen bjöd på lagfest för Wargöns damer! Som vanligt blev det ofantligt mycket skratt - helt enkelt ett roligare sätt att träna magmusklerna på än att nöta en massa sit-ups. Vi dansade oss igenom timmarna och natten bjöd givetvis på ett bad. Kallt. Uppfriskande. Luften fortfarande ljummen. Vi promenerar tillbaka. Några filosoferar om livet i ett dike, andra luktar på den friska bokskogsluften. Om det verkligen är bokskog är det nog förresten ingen som vet. Men vi låter det vara så. Kvällen lider mot sitt slut. Hoppar upp på mormors gamla cykel och trampar hem. Solen som just håller på att gå upp gör mig sällskap.






Salta stänk och ljumma vindar

Datum: 2010-07-11 Tid: 22:12:25


Att åka bil ut mot kusten är alltid lika härligt. I en skön övergång går landskapet från platt och åkerprytt till fullt med kullar och små berg, inramade av blåaste blått. Motorvägen svischade på och äntligen visade sig skylten med väg 163. Fjällbacka väntade. Väl framme så slog det gamla fiskesamhället på storcharmen och badade i sommarljus, toppat med doft av tång och hav. Efter timmar av spring i trappor och senare bilåkande var den friska känslan ett välkommet inslag. Linnea bodde i ett helt fantastiskt hus och bryggan utanför ledde rakt ut i 22-gradigt vatten. Salt, salt, salt. För en sjö-människa som mig, är den första kontakten med sötmans motsats alltid lite oväntad, lite spännande. Lite udda. Men vi blev riktigt bra kompisar, jag och saltvattnet.

Sex glada töser var vi som var samlade. Det är 75 % av hela skaran. En är kvar uppe i nord-Norge, den andra fick tyvärr stanna och jobba i huvudstaden. Linnea hade fixat ett helt underbart upplägg för dagarna med grillning, båttur och massa bad. För att nämna några. Undervattensfodralet som jag köpte i Carins, Australien, kom väl till pass och det blev många vattenbilder. Hoppa! Och vi hoppade. Skrattade. Kanonkulade och dök. Fotodokumentation på det. Så att vi kan sitta och minnas våra soldränkta dagar på en av västkustens pärlor när tentorna haglar tätt.




Biomiljööööödags!

Datum: 2010-07-09 Tid: 12:58:05
In kom juni, men den försvann på ett kick. Juli knackade på dörren och jag välkomnade den in. Den springer dock på i lika bra fart som juni och det är redan dags för den nionde dagen denna månad. 9/7 betyder reunion! Vi har inte setts sen avslutningsdagen den 3 juni, men nu är det äntligen dags. Styr kosan mot Fjällbacka, samlingspunkt för Umeå, Linlöping, Uppsala, Sandviken, Vänersborg och Stockholm!


RSS 2.0