den mobila lilla telefonen

Datum: 2009-10-31 Tid: 15:51:31
Jag är onåbar på mobilen. Den är avstängd och kommer så förbli. PIN-kod borta och plötsligt kommer insikten om hur beroende av den lilla manicken man är. Skit också.

Imorgon

Datum: 2009-10-29 Tid: 21:29:56


Tillsammans igen.

...

Datum: 2009-10-28 Tid: 22:42:50
Jag saknar doften av sjö, den friska luften och de hala klipporna. Jag saknar vassen som susar och vågorna som kluckar. Vattnet som skimrar likt glimmande guld av solnedgångens strålar och som kallaste silver en kylig vinterdag. Vattnet som dånar när västan viner och som knappt hörs där det ligger blankt en högsommardag. Jag saknar Vänern.

vintertidens spratt

Datum: 2009-10-28 Tid: 07:34:30
SMACK! Handen far genom luften och träffar det den ställt in sig på - väckarklockan. Det är inte utan ansträngning som fötterna sticks utanför täcket och ner på det svinkalla flogstagolvet. God morgon. En hasande gestalt letar sig fram till badrummet. På vägen dit uppstår ytterligare ett SMACK. Uppstår då pannan dunkar in i dörrkarmen. Aj. Ögonen är fortfarande stängda. Orkar. Inte. Gå. Upp. Idag. Fötterna slirar till i något kallt och synnerligen halt - duschvatten från igår. Brr. Sådär, framme vid handfatet. Tar ett djupt andetag, lägger händerna på det kalla badrumsporslinet och så GOD MORGON VÄRLDEN! 


Ett högt och fasansfyllt skrik börjar fortplanta sig från magens nedre regioner och upp genom gommen. Kväver det precis. Det är en vålnad i rummet! Just där, precis mittemot. Rufsigt blont hår och stora hålögda ögon. Det ligger något bekant över varelsen. Oj. Ja, nu vet jag vem det är. Frukost. Måste ha mat. Ut i köket. Tunga steg. Intar sittposition vid köksbordet, med utsikt över de guldgula fälten och klockan i ögonvrån.



Klockan ja...har den stannat? Eller vänta nu? Hmm. Tänker. Långsamt. Den lilla visaren står på sex, den långa på tolv. Det innebär...? Klockan är 06:00. What? Kollar armbandsuret. Också 06:00. Jaha. Jag har gått upp en timma för tidigt.



Halv åtta hos mig

Datum: 2009-10-25 Tid: 08:04:51

Få saker ger sådan tillfredställade känsla som att vinna tid. Att få en dag extra att skriva rapport, tio minuter till godo för att äta frukost, en femminutare hit, en enminutare dit. Eller som idag, vaknar upp och tror att klockan är halv nio, men som i ett trollslag förvandlas klockvisarna och drar sig en hel timma bakåt. Halv åtta. 


Nu är det vintertid och mindre än två månader till julafton. Alltid en måttstock.





 


La familia

Datum: 2009-10-24 Tid: 09:32:03

Jag känner mig som tio år igen och som om det vore kvällen innan julafton. Det är dock inte riktigt sanningen, jag är dubbelt så gammal och det är morgonen till den 24 oktober, inte december... Det är vetskapet om att resterande 75% av min lilla familj sitter i en bil på väg till mig som slår dillor i skallen på mig. Just nu på väg till Uppsala. Just nu på väg till Sernanders väg tre. Just nu hem till mig. Det är nästan som julafton. Det är en månad och tio dagar sedan jag träffade dem sist. Inte överdrivet längesedan, men tillräckligt för att saknaden ska vara stor. 11:00 beräknas de intaga uppsalamark. Snart så.






Evert

Datum: 2009-10-24 Tid: 09:17:47



Gamlemorfarns namnsdag. Så en stor grattiskram till honom!


En ledig dag

Datum: 2009-10-23 Tid: 11:07:04
Hmm, vad jag ska göra idag..? Lära mig binomialsatsen? Induktionsbeviset? Nix. Plugga mineralogi? Förstå ballastindustrins påverkan på miljön? Nix. Akvatiska system då? Skriva rapport?! Plugga något?! Nix, nix, NIX! Idag är min lediga dag och jag ska ägna mig åt sånt som jag inte gjort på drygt tre veckor. Typ tvätta och städa.



summercat

Datum: 2009-10-23 Tid: 11:01:15



Detta kan vara något av det bästa mina öron mött på mycket länge


JAAAAA!!!

Datum: 2009-10-21 Tid: 10:10:53
Kolsyra i blodet, skakiga händer och en enorm lättnad. Kan vara lyckligaste dagen på mycket, mycket länge. Det som kändes som en avrättning med tillhörande psykbryt blev just till en postivit upplevelse, dock med tillhörande psykbryt igen - fast denna gång är det salta gläldjetårar som strömmar ner för rödblossiga kinder.

091021: Första godkända högskoletentan. 5 HP matte är mina, mina, MIIINA!!!






Jag får ett långt jullov, ingen omtenta och terminen slutar 19:e december. Feels Good!


Jag och skalman

Datum: 2009-10-20 Tid: 22:25:18
22:00. Flogstavrålet ekar utanför fönstret. Dags att gå och sova. Jag behöver ingen klocka, Flogstacykeln styr mitt liv.

Engelsman på äventyr i svensk svampskog

Datum: 2009-10-20 Tid: 17:50:55
Nick kommer inrusandes i köket, med tre kassar i händerna och ett leende som mäter fyra varv runt huvudet samtidigt som han ropar ut  "Kolla här, nu ska jag göra risottooo!". Han ställer stolt fram kassarna på diskbänken bredvid mig där jag står och harvar med diskborsten i gamla matlådor. Jag slänger ett öga ner i en av kassarna. Blicken fångar upp något som vid första anblicken ser ut att vara en stor kluns vitmossa. Vad har han egentligen gjort? Då kopplar det. Han har varit ute och plockat svamp. På egen hand. Innehållet i kassarna på diskbänken är resultatet. Jag tittar ner i kassarna igen. Nick har plockat två kassar fulla av...lömsk fingersvamp. Väldigt, väldigt giftig lömsk fingersvamp. Han tittar lite frågande på mig. Hur ska jag förklara att han just plockat tillräcklig mängd svamp för att, om inte ta livet av sig så i alla fall försätta sina njurar i en ganska taskig situation? Skakar på huvudet. "Du Nick, skippa risotton idag va?"

Tredje kassens botten innehöll i alla fall några trattkantareller. Jag kontrollerade dem noga.


Snabbt på snabben

Datum: 2009-10-19 Tid: 11:38:55
Baksidan av grovt effektiv rast: scones bakade på snabben. Klockan ringde så käckt och indikerade på att smaskiga, gyllenbruna brödverk skulle finnas för avhämtning. Visualiserade för mitt inre doften av nybakat som skulle möta mig sisådär en tre meter innan köksdörren. Istället möts jag av - host host - massiv rökutveckling och stanken av vidbränt. Kollar in genom ugnsluckan. Det som skulle varit gyllenbrunt är istället kolsvart. Kollar på temperaturen. 225 grader Celsius. Det stämmer ju. Kollar igen, över- och undervärme? Nix. Jag har bakat mina små degklunsar på snabben. Skorpor, någon?

The Åsa-princip

Datum: 2009-10-19 Tid: 11:20:16
Självdiciplinen hos Linda Kristina Maria Norrman har varit en stadigt negativt växande kurva. Från ett ganska högt värde har den sakta men säkert arbetat sig mot punkten noll. Tills nu. Jobbar efter "Åsa-principen", 75 minuter stenhårt plugg, sedan ger jag mig själv 15 minuters rast, 75 minuters plugg, sen rast. Inne på min andra rast nu. Man blir galet effektiv när man vet att det bara vankas ledighet i ynka 15 minuter.  Som nu, hat hunnit baka och slänga in en sats med scones i ugnen, kika en sväng på datorn samt snabbskurning av badrummet - me go jätteeffektiv.

Få se hur länge det håller, än känns det bra i alla fall ;)




En klassikerjunkiemes som träffats hårt av kritikerbombardemanget.

Datum: 2009-10-18 Tid: 12:11:15

Det är fjorton getingar hit och tjugofem plus dit, stjärnor i kanten och plusplus-betyg. Kritikerfemmorna och lovorden haglar likt amerikanska bomber över Irak. Det hände med Liza Marklunds Annika Bengtzon-serie, samma upprepning när Änglar och Demoner kom med Dan Brown som författare och så nu – hypen med Stieg Larssons Milleniumtriologi. Alla ska ha läst dem - alla har läst dem. De diskuteras på kafferaster, vid busshållsplatser och i matköer. Då står jag oftast tyst. För när det blir en hysteri likt dessa, ja då blir jag som en tjurig treåring med bjölutslag. Jag ska inte läsa. Jag. Ska. Inte. Treåringsmentaliteten utbyts sedan mot någon form av litteraturkänndedom á la Svenska Akademien och Horace Engdahl. Jag ska inte läsa för det finns många andra som är mycket bättre och som borde få mycket mer uppmärksamhet! Punkt. Så jag tar en tegelsten av Villhelm Moberg, Strindberg, Moa Martinnson eller Ivar Lo Johansson och sjunker in i klassikernas djupa värld.



På senare tid har dock förändring skett. Hysteriviruset har angripit även mig och mina läsvanor. Först ut var Camilla Läckbergs Fjällbackaböcker. Såld. De var suveräna. Nästa virusangrepp kom i Malaysia. Då var det dags för Liza Marklund att göra entré i mitt liv. Annika Bengtzons böcker slukades inom loppet av 2 veckor. Slurp och tjoff, sen var de borta. Och kan ni gissa vilken biblioteksrepresentant som nu ligger på mitt nattygsbord? Jomenvisst, Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Andra boken i triologin. Igår såg jag även filmen. Väldigt, väldigt bra. Även om jag tycker att jag borde få betala halva priset för biobiljetten. Fick ju blunda och hålla för öronen stor del av tiden. Jag är en riktig mes. En klassikerjunkiemes som träffats hårt av kritikerbombardemanget.


Mat ris? Matris?

Datum: 2009-10-17 Tid: 12:11:41




Hihi, den här tyckte jag var himla skoj ;)


Eftertentafest.

Datum: 2009-10-16 Tid: 14:24:42

Vi började med en mysig ficka på Café Linné (som för övrigt måste vara något av det mest pittoreska man kan finna i Uppsala - me love!) för att avsluta med eftertentafest!!! Ångest och funderingar dansades ut, först via förfest hos David och sedan släpp på Göteborgs Nation. Den satt bra.



Från fikamys till...



PARTYPINGLOR!










Reccegasque

Datum: 2009-10-16 Tid: 14:17:49
Vi mullar inte bara runt i skogarna. Lite glam och fest i form av gasquer och eftertentafest har också hunnits med!





Mina två bordsherrar som båda huserar på teknisk fysik. Reccegasquen.




Lite mingel innan middagen





Sen var det släpp tills enda in på småtimmarna.

Skogspromenad numero dos

Datum: 2009-10-16 Tid: 14:12:59

Anna och jag fick smak på det här med att plocka svamp. 25 liter blev det som sagt när vi hoppade av Enköpingsbussen mitt ut i ingenstans och bagav oss ut på okänd mark. Bildbevis!













Hemma. Dags att rensa. Det tog ett tag.


Skogspromenad numero ett

Datum: 2009-10-16 Tid: 14:06:30

Varm O'boy hälldes u thermosarna, ostmackor breddes och gummistövlarna åkte på. W1a hade en fri förmiddag och delar av oss bestämde sig för att ge sig ut på skogspromenad. Vädret var härligt soligt och våra mattefyllda hjärnor fick ett efterlängtat intag av syre. Ahh! Fick även med mig Nick ifrån min korridor ut i det gröna. Han hade aldrig sett så mycket skog. Haha, engelsmän. Som lite grädde på moset och guldkant på dagen hittade vi även lite trattkantareller. Blev en lite souvinir till mr Nick som också försökte sig på att plocka blåbär. Han var väldigt stolt över att han hittade ett sånt stort fint och högt blåbbärsris: det var odon. De med omsorg plockade små bären hälldes tillbaka till skogen och han fick trattisarna som lite plåster på såren. Det var en skön förmiddag.










Det finns alltid två anledningar till att festa efter en tenta

Datum: 2009-10-14 Tid: 18:52:44
Tentan är över, passé och historia. Nu blir det tíll att knäppa händerna och säga amen innan sängdags. Eller dansa soldans, kanske en voodoo-docka av tentarättaren skulle fixa biffen. Vad vet jag. Det ligger inte i mina händer längre. Jag gick dit, gjorde absolut inte mitt bästa. Fick kortslutning i hjärnkontoret, panikade och så vips så hade det gått fem timmar och det var dags att packa ihop. Med lite tur har jag samlat ihop de önkade 18 poängen. Om inte, ja det är ett senare problem.

Men nu är det den stundande tentafesten som väntar. För som kloka Åsa sa "det finns alltid två anledningar till att festa efter en tenta. 1: du firar att tentan är över. 2: du dränker dina sorger"

Det blir nog en tvåa skulle jag tro. Dags för klädval inför kvällen, inte alltid en helt lätt uppgift.


Dagens iskalla #3

Datum: 2009-10-13 Tid: 20:20:51

Kom just på att jag måste cykla hemifrån 07:20 imorgon bitti. Dagens iskalla överraskningar tar visst aldrig slut.


Dagens iskalla #2

Datum: 2009-10-13 Tid: 20:06:13
Känslan i min mage. Tenta imorgon.

18/40. Det är så många poäng man behöver för att bli godkänd. Det borde gå. Om inte annat, ja då blir det ett jäkligt kort jullov.


Dagens iskalla

Datum: 2009-10-13 Tid: 20:00:32

Vaknade upp till snöstorm. Insåg sedan att jag endast hade ankelsockor i min väldigt tomma strumplåda. Det blev en kylig cykeltur till skolan. Och hem.



Jag behöver inte ta skidorna i alla fall. Än. Snö, i oktober?



Hade en utbytesstudent som för ett tag sen frågade om vi hade isbjörnar i Sverige. Börjar så smått förstå varför han frågade. Det är kallt här nu. Brrr!


verksamma substanser en måndagskväll

Datum: 2009-10-12 Tid: 20:22:09
AAADRENALIIIIIN! (Nej, det är inte en dalslänning som skriker) Jisses, det var länge sedan jag kände mig såhär pepp, såhär nöjd - såhär lycklig! Kunskapen om vilken underbar, positiv inverkan på den mentala biten av livet som träning har, ja den hade nog gått i ide. Eller skyfflats undan bland hyperbler, induktionsantagande och permutationer. Varför har jag gjort detta mot mig själv? Jag har skippat träning till förmån för kludd i kollegieblocket, hoppat löprundan till förmån för tragglande av logaritmlagar. Varför? Jag är väl en korkad person. Fast just nu är jag en korkad, tentaångestfylld och, paradoxalt nog, väldigt lycklg sådan.

Mitt i allt är det inte utan att det kommer en liten tanke till de grönklädda där hemma. Alla de som just nu upplever en inte allt för angenäm situation, just som segerruset från årets vinst ska vara som störst. En situation skapad av någons dumhet. Någons idioti. Någons brist på känsla för rätt och fel.

Men de är starka. De är bäst. Så inte ska en fluglort som detta väl påverka? Nej, det tror jag väl aldrig. Keep on moving!

Dags för dusch.



Om två dagar är det tenta. Fy fan.




Just nu verksam substans - adrenalin ;)


Matchreferat

Datum: 2009-10-10 Tid: 23:12:00
- Detta är ett spelupplägg som vi har sett hela matchen.

Sagt av femmans kommentator efter knappt nio spelade minuter. Hela matchen? Ja visst.

Calculus in the night

Datum: 2009-10-10 Tid: 00:31:32
Klockan är alldeles för mycket. Ögonen borde vara slutna och sovandes för längesedan. Måste maxa hjärnformen nu. Helgen på mig, sen ska binomialsatser, hyperbler, induktion, ellipser, permutationer och alla andra härliga termer sitta lika hårt som fastbränt socker i en stekpanna. Men jag har lite svårt att varva ner. Inte ens ett segt och tråkigt idol-program (hur många reklampauser kan man möjligtvis trycka in i ett program? Blir en stoooor Public Service-älskare i en handvändning) har fått tyngdkraften att verka lite hårdare på ögonlocken.

När sömnsvårigheterna blir så pass påträngande som nu, ja då finns bara ett sätta att lösa det hela. Varm mjölk med honung? Nix. Räkna får? Getter? Rabbla alfabetet baklänges? Nix, nix, nix. Lösningen stavas Calculus. En 600 sidor tjock tegelsten om matematikens underbara värld. Du somnar innan du läst första stycket. Akta bara, den är väldigt tung att få på näsan.

Nattens!





Oförlåtligt.

Datum: 2009-10-08 Tid: 22:19:13
Vidrigt.

D'ya w'na join?

Datum: 2009-10-08 Tid: 21:02:29



Huvudsyssla fram tills på onsdag.


Draft: Okt. 6, 2009

Datum: 2009-10-06 Tid: 08:39:18

DunkDUNK. Det känns som om gelégloberna, även kallade ögon, när som helst ska ploppa ut ur sina slemmiga små ögonhålor, göra en fräck voltkombination och sedan studsa mot linoleummattan för ett slutligt splash mot någon av de fula gröna väggarna.

Jag har en bergsprängare bakom ögonen. Huvudvärk innan dagen knappt har börjat. Detta blir en spännade 6:e oktober.



Den här bilden kan kanske bjuda på ett skratt i alla fall ;)


- 8 dagar kvar till tentan.


Bror den femte oktober tjugohundranio

Datum: 2009-10-05 Tid: 17:40:07



Kors då, att jag höll på att glömma - Morfar har ju namnsdag idag!
Grattis på dig och hoppas att mormor (som också fick hänga med på kortet) bjuder på lite extra gott kaffe. Kan behövas nu när du ska renovera kök.

Det finns ingenting som denna morfar inte klarar.


Bright bright fever brain

Datum: 2009-10-05 Tid: 17:36:28
Sitter med matteboken uppe. Tragglandes, nötandes, felgörandes. Men så plötsligt! Katsching! Ett ljus, om än mikroskåpiskt, gick (l)just upp för mig. Åh, jag älskar känslan!



Jo, jag sitter här med feber. Sådär bra såhär i tentatider.


R.I.P

Datum: 2009-10-04 Tid: 22:11:48
Jag tappade just mobilen i toalettholken. Innan jag hade spolat. This is just  My lucky day.

- Linda som inte vet hur hon ska vakna imorgon för hon kommer inte att ha något som kan väcka henne.

Green green grass

Datum: 2009-10-04 Tid: 18:44:48
"tvivel (medellågtyska twivel), osäkerhet, bristande tillit, men också en kritiskt prövande hållning till tro, vare sig det gäller sanningshalten i information om sakförhållanden eller grunden för att hysa tillit. Tvivlet kan bringa en människa i existentiell kris om hon känner att tidigare intagna positioner vacklar, men det kan också vara en konstruktiv hjälp till att bygga upp en genomreflekterad livstolkning..."



Gräset grönare på andra sidan? Men vilken sida? Tänk om det är mossa?
Hjärnmos.


Home is where my heart is

Datum: 2009-10-04 Tid: 18:24:54

Regnet öser. Vädret är grått. Tråkigt, iskallt superblött grått. Hösten har klampat in med stormsteg, och lika kallt som det var ute, lika kall kände jag mig inuti. Men ett mammibesök, ett mormorsamtal och ett Lisasamtal senare så känns allt väldigt mycket bättre. Nu är det jag, Calculus och lite Lindtchoklad som ska kompanjera tillsammans ikväll. Bit ihop och kör hårt.



Bild som egentligen borde förses med censur, haha. Vi är schnygga!


Mammi till Uppsala

Datum: 2009-10-04 Tid: 10:32:48



Mamma kommer! ♥

STÄDA!


RSS 2.0