Vi klarade kvalet!

Datum: 2010-04-29 Tid: 23:37:48








Nu har vi kvalat in Valborg! Studentvägen stod host för en grill i megaklass. Bilden med ganska många människor är tagen innan alla kommit. Sen vart där fler studenter än vad min miljövetarhjärna klarade av att räkna. Lite välbehövlig sömn eftersom morgondagen kan komma att bli lätt hektisk. Kuligt hektiskt. Fest och glad stämning. SOL är en önskan, en vädjan. Först ut: champagnefrulle hos Cattis 8 dk. Lite senare kommer också Åsa och hälsar på, forsränningen startar och dagen är igång.


Kvalborg innan valborg

Datum: 2010-04-29 Tid: 07:14:46
Uppsala bjuder på 9 graders värme, lätt regn och allmänt grått väder. Kvalborg är här! Men först föreläsningar till 16:00.

På avstånd

Datum: 2010-04-28 Tid: 23:01:21
Det är nu som de fyrtio milen känns som oceaner, oändligt med transportsträcka och alldeles för långt borta. Det är nu som timmarna emellan blir till dagar, en evighet med tid utan början och utan slut. Det är nu som jag känner att jag är här. Du är där. Ni är där. Jag är fortfarande här. Du säger att jag inte ska vara ledsen. Att jag inte får. Hjälps inte, för jag är det ändå. För en gångs skull gör jag inte som du säger. Lilla, lilla farmor. Vad har du nu ställt till med?


Däänmeerk

Datum: 2010-04-28 Tid: 15:34:11







Vi vart en sväng till Danmark. Här är en talande bild med det fina gröna gräs som mötte oss...
Helgen var kanon och jag fick till och med spela lite match. Det var inte igår kan jag lova. Tre rediga träningsdagar satte sina spår i form av ömma benmuskler, men efter alla skrattattacker vette tusan om det ändå inte var skrattmusklerna som fick sig den mesta genomköraren. De grönklädda damerna hade seriepremiär i söndags. En premiär som tyvärr slutade i förlust. Premiärnerver kan ställa till det ibland. Jag är säker på att det går bättre nästa gång!


Tiden tickar, dagar går

Datum: 2010-04-28 Tid: 15:24:22
Tiden tickar, dagar går, händelser flyter förbi men raderna förblir tomma. Vita. Inga ord, inga meningar. Inte nedskrivna i alla fall. För borta är de inte. De finns i massor, susar omkring någonstans mellan pannbenet och bakhuvudet. Men när de ska formas, användas och förevigas tar det emot. Det känns tungt, det känns som en oövervinnerlig uppgift att ta sig an. Och ju längre tiden går, ju mer tar det emot att låta tangenterna knappra igen. Det är som en prestationsångest som byggs upp - ju längre tid det tar innan något skrivs, ju bättre måste kvalitéen vara på det som till slut ska skrivas. Och så tar det emot, tiden tickar och dagarna går. Löjligt egentligen för någon vars blogg haft högst 50 läsare om dagen. Prestationsångest? För vem? Mig själv och mina dammråttor.  


Träningsläger stundar!

Datum: 2010-04-15 Tid: 21:43:08

Redo att intaga Danmarks gröna gräs. Detta ska blir så kul!


mittdagsuppdatering

Datum: 2010-04-13 Tid: 13:51:59
En lunch i strålande vårsol utanför ett myllrande SLU, med en matlåda vars innehåll självaste kungen skulle vara avundsjuk på (mormors stuvade spenat med stekt vänergös och kokt potatis. Inga nudlar här inte!). Ja, en kan la ha det sämre. Nu stundar lite inskrivning av föreläsningsanteckningar och allmänt läsplugg. I eftermiddag startar miljöutskottets studiecirkel om mat och klimat. Dags att bilda sig lite!


måndagsnöd

Datum: 2010-04-12 Tid: 19:54:22
Sitter just och vänslas med Microsoft Power Point. Det är en presentation av den större graden som ska produceras. Nästan klar. Skulle precis spara. Vad händer? Det blå lilla hjulet börjar snurra. Och snurra. Och snurra. Och... slutar inte. Nästa ruta - programmet svarar inte. Svarar inte?! Lätt handsvett. Hyperventilering. En klunk kaffe. Nu då? Hjulet snurrar. Inget händer. Hela sidan har blivit vit. Gode Gud, min presentation!



V.Å.R

Datum: 2010-04-11 Tid: 21:37:56







För att det är så gott att solen skiner och att snön är borta!

vårvårvårvårvår


Stöten 2010 - en bildsammanfattning

Datum: 2010-04-11 Tid: 21:33:48











Bollen rullar igen

Datum: 2010-04-11 Tid: 20:57:36
Påsklov till ända och vardagen tar vid. Tillbaka i Uppsala. Möts av den alltid lika trevliga skylten "Uppsala - välkommen hit, välkommen hem". Lite fin tycker jag nog. Väl inbaxad i 19kvadratsrummet tog sysselsättningen städning/tvättning vid. Har lite ont om plats. Torkskåpet var upptaget. Borde kanske köpa ett riktigt tvättställ? Kanske. Men ett par gåstavar och ett par gamla gardinstänger funkar fint det också. Imorgon är det dags att påminnas om att "ja just det, det hade jag tänkt att läsa på lovet..." Men det är imorgon det, först ska jag inhandla något att ställa på min kylskåpskylla. Typ frukost. Det halva Bregottpaketet ser lite ensamt ut.



arena HOL

Datum: 2010-04-08 Tid: 21:12:51

Understället dras på samtidigt som en prydlig rosett på grässkorna ska fås till. Det är vantar och pannband, men ändå inte snorkallt. Det luktar fukt och lera, men inte från hårt grus. Det luktar från gräsplanen. Förstadiet till gräsplanen. Ett alternativ till gräsplanen. Mossplan. Kärr? Mosse? Sankmark? Många benämningar kommer upp. Det spelar ändå ingen roll. För det är grässkorna som sitter på fötterna, gräsbollarna som rullar och grässäsongen som har tagit sin början. Det var himla kul att få vara med i starten!


matchvila

Datum: 2010-04-05 Tid: 22:37:18
Har lite påsklov.  Ska snart ta tag i saker. Snart. Så länge - Glad efterpåsk!

RSS 2.0