the Grampians

Datum: 2009-02-28 Tid: 21:19:46


Kakadua - fantastisk fagel, fruktansvart ovasen





Jag kom sa nara!

Bilder

Datum: 2009-02-27 Tid: 00:40:26
For att det ar sa vackert.






Update

Datum: 2009-02-26 Tid: 11:08:33

Manga kilometer.  Jag har ingen exakt siffra, men manga ar det I alla fall. Som vi har tagit oss. Transporterats.  Rest!

Great Ocean Road var just det. Great. Tyvarr var det lite molnigt, eller ja lite mycket molnigt nar vi spanade in de 12 apostlarna. Men deras stortlek, formation och naturen runt omkring var anda fantastisk! Den forsta natten stannade vi till i den lilla, lilla staden (byn? :P) Port Campbell dar hela gruppen hade en egen lite stuga tillsammans. Gruppa ja. Resan som vi gjorde var med ett foretag som heter Groovy Grape och vi var 16 personer (tror jag) plus guiden som reste tillsammans. Under vara tre dagar sa hann vi med en himla massa! For inte ska ni tro att vi ligger pa latsidan har inte ;) Uppe med tuppen varje morgon, runt 05:15 - 05:45 var vanlig tid att ga upp. Och det fanns havregrynsgrot till frukost - halleluja!


In i bussen och ut pa vagarna. Guiden Fleur sag till att kamerorna gick varma och vanligaste meningen under dagarna var nog "photo photo photo".  Foljdes snabbt av "klick klick klick". Great Ocean Road.  12 apostlar, fantastisk natur, Grampians National Park, vattenfall, hikes, Aboriginsk historia, roliga skyltar, bad, BBQ och kangurur i massor.  Jag kom sa nara en kanguru nar vi bodde pa hostelet Ned's Beds i the Grampians. Sa nara! Men det basta av allt var nog sista dagen nar vi gjorde en "hike" i ett av bergen. Skithaftigt! Vi borjade klattra ganska tidigt pa morgonen sa de tidiga morgonstralarna som letade sig fram gjorde det hela extra fint. Och hogt var det. Haftigt!


Samma dag senare pa eftermiddagen var vi framme i Adelaide. Hade bokat rum pa YHA Adelaide. Kan verkligen rekommendera YHA som hostel. De ar lite dyrare.  Men sa bra. Sa frascht. Sa hjalpsamma.  Pa kvallen var vi ett gang som gick ut for och kaka. En hog med tyskar, en 80-arig tant (som vart med under hela resan!) och sa vi da, team Sweden eller the Swedish girls som vi nu kallas. Inte Sandra & Linda. Inte tva personer. En enhet.  Team SWEDEN, haha! Det var festival i staden ocksa. Gick dit och kika en svang. Men vi hade en tidig morgon som vantade pa oss sa det blev aven en tidig kvall. 06:15 skulle vi bli upphamtade for fard mot Kangaroo Island.


ZZzzz

Datum: 2009-02-26 Tid: 10:37:00
Sa skon bild! Det ar trottsamt att vara pa sprang. Noden har ingen lag. Somnen har ingen lag ;)


En van betyder sa mycket.

Datum: 2009-02-26 Tid: 10:29:27

 Sandra. Linda. Du & Jag. Tillsammans!

Harliga dagar






Harliga dagar i Marlo

Datum: 2009-02-19 Tid: 01:20:53

Detta maste ha varit definitionen av mitt ut i ingenstans. Men jag gillade det. Skarpt. Lugnet, naturen. Det var harligt. Det ar farfars gamla barndomsvan Alf och hans fru Marlene som bor har ute. I tre dagar fick vi kanna pa harlig, genuin, australiensk gastfrihet. Som ett hotel! Egna rum, egen toalett och massa god mat! Haha, de ville goda oss ordenligt i fall om att vi inte skulle ata sa mkt pa resten av resan. De odlar alla sina gronsaker sjalva, sa ni kan tanka att jag var i himmelriket. Deras egna majskolvar - mumsi! Eller all passionsfrukt som vi frossat i. Ja, vi har c-vitaminboostat for 10 ar framover.

Nu ar internettiden slut kara ni. Ta hand om er dar hemma!

Kram Linda






Att checka in pa en buss

Datum: 2009-02-19 Tid: 01:13:32

Vi hade tagit oss fran Avalon tillbaka till Sydney, har ifran skulle namligen bussen till Orbust avga. Det var bara en liten, liten sak som skulle fixas. Vi skulle hitta bussbolagets huvudkontor, saga till att vi var redo att aka och sedan checka in bagaget. Latt som en platt. Men. Vi kom till centralstationen i Sydney. Sa langt gick det bra. Vi letade ett tag pa egen hand, men insag snabbt att vi behovde fraga nagon om vagen. Sagt och gjort. Vi fragade. Gick dit de sa. Insag att det var fel. Ryggsackarna kandes som cement och vi bestamde oss for att Sandra skulle stanna och vakta de medan jag gick pa huvudkontorsjakt.

Jag gick och gick, blev hitvisad och ditvisad. Inget huvudkontor har inte. Klockan gick och jag borjade bli lite latt nervos. Kom in pa Sydney Central. Det stod att informationen fanns pa vaning 6. Jag befann mig pa vaning 1. Hiss i sikte. Den tar jag. Skulle inte gjort detta. Den fastna. Nagonstans mellan vaningarna satt jag bomfast. Tror ni forresten att det fanns en lampa i hissen? Haha, icke. Sa dar satt jag. Hittade en liten telefonnkapp for att ringa pa hjalp. Klockan gick och vi skulle snart checka in.

Men, ingen fara pa taket. Det kom nagra och fick ut mig fran det morka halet till hiss. Jag gick lite till och slutligen sag jag skylten. Bussbolagets skylt. Dar var den. Puh. Vi hann checka in i tid. Kom pa ratt buss och ett par harliga dagar i Marlo kunde ta sin borjan.





 


From Sydney to Orbust, from Orbust to Marlo, from Marlo to Melbourne...

Datum: 2009-02-19 Tid: 00:58:46

Som ni ser, vi har forflyttat oss lite. Vi tog lokalbussen fran Sydney till en av alla dess suburbs, typ fororter, for att traffa Lisa och Annika. Namnet pa stallet ar Avalon. Visst later det harligt mystiskt? Dessa tva pepparkakor till brudar har namnligen jobbat har sedan augusti som Au pairer. Vi fick bo i Annikas egna lilla hus vi hade en kanonhelg!

Dock sa ville vadret inte visa sig fran sin basta sida, nej det fortsatte pa samma satt som det borjat. Med moln och regn. Tyvarr. Men det var ratt skont att varva ned lite. Fast att prova pa Avalon's fantastiska strander hade inte vart helt fel. De hade iof visst sett haj dar nyss. Sa det fanns kanske en mening med att vi aldrig kom dit, haha.

Efter Avalon sa var det dags for annu lite buss. Nu skulle vi forflytta oss langsmed sydostkkusten ned till ett litet, litet stalle som heter Orbust. Bussen avgick 15:20 och vi var framme i Orbust 02:25. Men innan vi ens kom pa bussen hande lite spannande saker...


Weather forecast

Datum: 2009-02-12 Tid: 00:53:10
G'day Sweden. Eller natt som det val ar hos er vid detta tillfalle. Jag hoppas att det gar bra for er alla som ihardigt pulsar pa i snon i era termobyxor  ;)  Men jag ska inte vara sa kaxig. Faktum ar att har ar ratt molnigt. Lite trist, aven om det inte alls ar kallt och solen faktiskt kikar fram med jamna mellanrum. Och som sagt, regnet ar valdigt valkommet har.

Weather for Sydney NSW, Australia  - Add to iGoogle
17°C Current: Mostly Cloudy
Wind: SW at 23 km/h
Humidity: 88% Thu
Chance of Rain
18°C | 16°C Fri
Chance of Rain
19°C | 17°C Sat
Rain
19°C | 18°C Sun
Rain
21°C | 19°C


Lite mulet vader gor detta till en utmarkt dag att utforska Sydney ytterligare! So off we go!

Kram, Linda

Tuesday 10th

Datum: 2009-02-10 Tid: 07:10:46
Idag har det varit lite av vattnets dag. Det regnar lite granna. Valdigt lite faktiskt. Nagonstans mellan ingenting och duggregn, men folket har gommer sig snabbare under sina paraplyer nar stanket kommer an man hinner saga Aussie. Det foll sig da valdigt bra att vi tankt att kolla in Sydney's stora akvarium idag. Hjalp. Vad. Mycket. Haj! Tur att de ar bakom glas. En massa Nemo-fiskar sag vi ocksa. Och Doris, givetvis.



Igar pratade jag med Alf, en kompis till farfar som hoppade av i Australien nar de gick pa sjon for typ 100 ar sedan. Han bor i en lite stad nedanfor Sydney, ute vid havet precis i den snipen av Victoria som gar under NSW. Honom ska vi aka och halsa pa i ett par dagar efter helgen. Ska bli valdigt spannande! Vi var lite radda att det kanske inte skulle ga att komma till honom, pa grund av de fruktansvarda skogsbrander som harjar i sodra Australien och sarskilt i Victoria. Men det visade sig att det ar varst vaster om Melbourne och dit har vi inte tankt att ta oss.

Nu hoppas vi pa lite mer sol imorg on, aven om ragnet ar valkommet har nere. Lite kort foljer, nu verkar det ha fixat sig med uppladdningen.



Da opera-hus



Den kulinariska frukosten



Hi-tech-pianot

Over and out, Linda

Foood

Datum: 2009-02-10 Tid: 06:53:59
Billigt ar bra! Som ryggsacksresande inser man snabbt vardet av billighet. Sarskilt billig mat! Har finns manga dollar att spara, dollar som man sedan kan anvanda till en surfkurs - till exempel. Det ar nagot som vi bada valdigt sugna pa nu, far kolla igenom ekonomin. Har nedan ser ni exempelvis ett kanonexempel pa hur man skapar en billig middag - den gick pa 70 cent per person! Matta. Glada. Nojda.



Sry!

Datum: 2009-02-09 Tid: 08:44:14
Det ar kackt med Australien och alla dess hostels. Det finns namligen en himla massa datorer utplacerade lite varstans i stan med gratis internet. Dessutom hanger det ut en liten trevlig USB-kabel i precis ratt storlek till Canonkameran. Bra! Vad som inte ar bra ar att det just nu inte gar att ladda upp nagra bilder via blgg.se. Dvs har... Men om ni ar nyfikna kan ni kolla in Sandras resedagbok. Sok pa sandrapandra01 sa hittar ni henne och kan klicka er vidare till alla vara kort. Kor hart!

G'bye
Linda

Mobil

Datum: 2009-02-09 Tid: 04:53:42
Det ar en del som undrar om jag har nagon mobil eller sa. Och ja, aven har pa andra sidan jorden fungerar fenomenet mobiltelefoni, dock med vissa restriktioner vad det galler tackning, haha.

Sa, om ni vill ha tag pa mig: jag svarar inte i telefon. Och det ar inte for att vara otrevlig. Det ar skitdyrt. Men skicka sms gar finemang! Samma nummer som hemma. Har ett australienskt nummer ocksa som sagt, 0416371248, men jag tror att det ar dyrare for er att skicka till. Men jag ar inte saker. Glom bara inte att lagga till landskoden for Aussie (+61).

Vi hors!

Kram, Linda

Monday 9th

Datum: 2009-02-09 Tid: 04:46:51

Katsching! Det blev klirr i kassan till sist. Igar eftermiddag runt 4-snaret var VISA-kortet antligen pa bra humor igen. Det var med spanning som vi stod framfor automaten och nogrannt tryckte in pinkoder och valutaval, vantade lite och sa, till sist, rasslade bankomaten till och vi holl vara forsta AUD i handen! Det var en stund av lycka ska ni veta, haha. Sa, vi kande oss rika som troll och kande for att fira. Hur? Jo, vi tog farjan over till Manly for att halsa pa systrarna Skeppstedt. Det blev en jattetrevlig kvall. Pa vagen dit sa sag vi operahuset i skymningsljuset och det var verkligen jattefint. FIn batresa, fast det var ganska kraftig sjo. Det verkar som om det garna blaser upp vid kvallstid har i Sydney.



Mornarna har pa hostelet borjar med en fantastisk breakfast; en kontinental sadan. Dvs, 2 rostade mackor, sylt, marmelad, smor, en tallrik flingor och mjolk, earl grey tea och som gradde pa moset - en croassiant. Havregrynsgrot nagon? :)

Denna dagen har varit lite av en fixardag, det ar faktiskt en valdans massa papper som ska fyllas i. Skaffa bankkonto, australienskt mobilnummer, skattegrejer och tro det eller ej - ett pensionskonto. Jag kanner mig gammal.

Kanner av jetlagen lite grand. Trodde att den skulle ga mig obemarkt forbi eftersom jag sov som en stock forsta natten. Men icke. I natt kan jag rakna somntimmarna pa ena handen, Men tack vare att det ar sa soligt och ljust har sa kanner man inte av det sa val. Skon kontrast till morker och regn ;)

Nu ska Sandra och jag planera kommande dagar. Stora brander i sodra Australien sa vi har lite att tanka pa. Det storda ar att det ar flooding i norr och sa brinner hela sodern, ingen vidare balans dar...

Ha det gott allesammmans, nu blir det nog lite lunch.

Kram, Linda


In Sydney

Datum: 2009-02-08 Tid: 05:48:43
Hej Sverige!

Med solen skinandes utanfor fonstret och 32 grader pa termometern ar det int svart att tycka att livet ar ratt skont. Resan har gott bra, men vi fick en start som satte oss lite pa prov. Det borjade med att jag stukade vansterfoten pa vag till pendeltaget mot Arlanda i Solna, sa det var med en vrist av elefantstorlek som jag paborjade resan, men det som inte dodar hardar! Sa, val pa Arlanda kom nasta grej: Sandra hade dubbla bokningsnummer, men inget av de verkade vara med i deras databas... Sa, vi kom nagot senare till incheckningen an vad vi planerat och val dar blev vi staende i over en timma. Det blev darfor lite brattom till boradingen och vi hann inte hamta ut nagra pengar pa Forex. Men, ingen fara tankte vi - det tar vi ut pa VISAkortet i Sydney. Haha, nu ar det sa att VISA-Sverige stangt ned servern for att reparera den eller nagot, sa nagra pengar kan vi svenskar inte fa tag pa.

Men inget ont som inte har nagot gott med sig. Sandra och jag bestamde oss for att leta reda pa turistinformationen och val dar traffade vi en valdigt trevlig Nya Zeelandare som visde oss en massa bra saker som ar gratis. Det gillar vi :)

Sa till dagens schema kan vi bland annat skriva in ett besok till Operahuset, promenad i botaniska tradgarden, beok i Chinatown och en himla massa mer. Fast nu skulle det vara skont med lite pengar. Jag borjar bli lite torstig.

Ta hand om er allesammans dar hemma!

Kram, Linda



På väg!

Datum: 2009-02-05 Tid: 11:10:45
Mot Stockholm, nu kör vi! :D

S vs V

Datum: 2009-02-04 Tid: 18:08:02
Sydney mellan klockan 18-24: 22 grader varmt och sol
Vänersborg mellan klockan 18-24: 0 ruggiga grader, snömodd och lätt blåst


Från och med imorgon väger jag tretton kilo mer

Datum: 2009-02-04 Tid: 16:15:29
13 kilo. Det är så mycket som rmitt liv väger nu. Min kommande vardag är uppdelad i små packpåsar, inklämda i en ryggsäck. På 13 kg ska jag vara förberedd på allt. Förkylning? För varm? För kall? Vilse? Ont i magen? Trött? Skoskav? I McKinley'n finner du (förhoppningsvis) det du behöver. Fast borsta tänderna får du inte göra än. Necessären är nämligen inte packad.



Final kick

Datum: 2009-02-03 Tid: 19:06:56
Dags att snöra på sig skorna och göra sista fotbollsträningen på,  ja vem vet hur länge. Skulle vara lite typiskt mig att stuka foten nu eller nåt i den stilen. Bara för att sådär. Kanske bäst att träna med hockeyutrustning.


Ett steg framåt, två steg bakåt?

Datum: 2009-02-03 Tid: 15:18:18

Hur kommer det sig att hur duktig och effektiv man än känner sig, hur mycket man än fått gjort - trots detta känns det som om det fortfarande finns minst lika mycket att ta tag i? Att göra? Livets mysterier har fått ytterligare en gåta att lösa.

Klicka för stor bild


Nya Zeeland!

Datum: 2009-02-03 Tid: 12:31:10
En superbra sida om/när du ska besöka Nya Zeeland är deras egen turistinformationsida. Särskilt bra är den om du planerar att ta dig runt ön med hjälp av bil/husbil. Här finns nämligen färdiga förslag på resrutter, bara att välja hur många dagar du vill vara borta och om du är på Nord- eller Sydön. Perfa!

Check it Out


Faffa

Datum: 2009-02-03 Tid: 12:14:48
Lille fafar kikade just förbi för att ta tempen på min resfeber. Pratade lite. Och han vet ju vad han pratar om.

Han var 16 år när han mönstrade på för första gången och gick på sjön. Det var 1960. Att åka en tur till Australien 2009 och dessutom med en av sina bästa vänner känns helt plötsligt som en piece of cake. Kan han så kan väl jag? ;)



Ruggiga ryggsäckar

Datum: 2009-02-03 Tid: 09:30:15

Okej, vad vill man inte ska hända tre dagar innan tiden är ute och det är dags att ta sin packade väska och ge sig iväg?

Jo, att väskan som man har tänkt att packa i visar sig vara trasig. Dragkedjan - kaputt. Inköpt den 21 juli 2008. Magkänslan sa att Öppet Köp-tiden förmooodligen har gått ut. Men Gud fader allsmäktig i himlen bor eller något i den stilen tycktes vara på min sida. Snälla Sonny på Intersport i Vänersborg gav mig en ny. Lite dyrare dessutom, så det tackar jag för. Gårdagens panik. Få se vad som kan komma idag, haha.


- Vart sjutton ligger det där Australien egentligen?
Britney Spears...


 


Bra att ha

Datum: 2009-02-02 Tid: 09:52:54

En måstesida för alla som ska ut och resa! Här på regeringskansliets hemsida kan man gratis ladda ner alla nödvändiga telefonnummer som kan vara bra att ha om något skulle inträffa. Nummer till ambassader, försäkringsbolag och dyl. Välj bara ditt land, så får du all information du behöver.

Innan du reser är det viktigt att du har förberett dig ordentligt för att göra resan så säker som möjligt.

Time to get started

Datum: 2009-02-01 Tid: 22:25:00

Känslan av att ha stenkoll på läget, den är ganska angenäm. Så händer det något. Eller man kommer på en sak som legat långt bak i hjärnkontoren lääänge. Så har man inte stenkoll längre. Nej, man inser att man faktiskt har en del att pyssla med. Ganska mycket. Där är jag nu. Mitt upp i denna känsla. Fast det är mer än känsla. Det är verklighet.

Här finns ingen tid att spilla. Dags att hitta tillbaka till effektiviteten. Denna effektivitet som nu legat i dvala ett tag, men som hade sina praktdagar under projektarbetets sista, hårda timmar.



RSS 2.0