Coming next - Fraser Island

Datum: 2009-03-30 Tid: 12:12:21
Forbereder det sista infor resan till Fraser Island imorgon. Packa mycket i liten vaska. Myggmedel? Solkram? KAMERA? Check. Check. Check.  Lyckans ost om jag kan lyckas fa sadana har schnyggebilder, haha. Hoppas gar ju.



Haft lite kontakt med hemvarlden idag. Bast som jag haller pa att spendera pengar sa maste jag ju se till att jag tjanar nagra nar jag kommer hem. Sa det blev till att ringa och gladeligen tacka ja till sommarjobbet pa det kara postkontoret som jag blivit erbjuden. Eric svarade. "Jasa, du ar hemma nu?" "Haha, naa, jag star pa en strand i Hervey Bay" Ratt skont att kunna svara sa pa ett telefonsamatal kan jag lova :)

Jag tror jag ska kora lantbrevbaring pa Vanersnas. Yiiha!

Tidig sanggang for att forbereda sig pa upplevelsen att formodligen (las garanterat) leva med att ha sand o v e r a l l t. Overallt.

Vi hors vidare!
- Linda

Crikey!

Datum: 2009-03-29 Tid: 04:13:39
Jag ar verkligen inte nagot fan av djur i bur. Tavrtom. Har demonstrativt avstatt besok pa Boras djurpark och liknande de senaste...jag vet inte. Typ alltid. Trots detta kan jag nu lagga just ett besok av denna sort till min "been there, done that". Australia Zoo. Det kandes dock, och kanns fortfarande, som en helt ok sak att gora. Allra mest for att det ar valdigt tydligt att detta ar ett stallle som drivs med djurens framsta framfor ogonen. Och att Australia Zoo's existens fakstiskt paverkar djurlivet i Australien och varlden i ovrigt pa ett positvit satt ar ett faktum.

Vi hade en helspannande dag dar showen pa Crocoseum var nagot alldeles extra. Denna show som den smatt legendariske Steve Irwin skulle ha hallt i. Men omstandigheterna gor att han nu mer har lite svart for detta. Dagens lardom? Saltvattenskrokodiler, eller Salties, ar stora. Jattestora.






Lite relaxing med vara polers das kangaroos!

Vackert

Datum: 2009-03-29 Tid: 03:55:01




Glass House Mountains, QLD

Jump!

Datum: 2009-03-29 Tid: 03:29:25




Pa promenad i Noosas nationalpark. Plotsligt drabbades vi av ett valdigt gladjerus och var tvungna att studsa lite. Vi har det ju faktiskt valdigt, valdigt bra har nere. Men ibland tappar man lite fokus pa nuet och tanker pa allt som ska komma. Fast man faktiskt har det valdigt bra just, just nu.

Jump!

Captura el dia

Datum: 2009-03-28 Tid: 01:52:00


Captura el dia. Carpe diem. Fanga dagen.

Vi vantar just pa att hoppa pa bussen till Rainbow Beach. En liten stad som ska vara det som Byron Bay en gang var. Mysigt. Laid back. Chill. Sedan ar det inte manga dagar kvar tills vi ska gora en av resans hojdpunker - resan till Fraser Island. Varldens storsta sando. Med fantastisk natur som vantar. En 3 dagar 2 natters-tur dar man far en 4hjulsdriven bil och sedan far man aka runt on bast man vill. Det finns inga vagar. Lite svart att bygga pa sand. En bil, ett talt och en liten vaska. Sedan far vi se vad dagarna kan erbjuda. Captura el dia.

Fredag 27 mars

Datum: 2009-03-28 Tid: 01:43:20
Nagra nyvakna solstralar letar sig forsiktigt fram mellan de valdigt hoga, valdigt grona traden. Livet har inte riktigt kommit igang an och det ar valdigt stilla. Man kan nasta forestalla sig lite vackert fagelkvitter som hors pa avstand. Fast sa ar det inte. Faglarna, eller ska jag skriva papegojorna, kvittrar inte. De snarare skriker, haha. Men deras fantastiska farger gor att man kan se mellan fingrarna med det. I alla fall en sadan har morgon.

Vaknade tidigt. Pa med shorts, linne och mina trotjanare Asicsskorna. Dags for tidig morgonpromenad.

Gar langsmed havet och kommer sedan in pa nationalparksomradet. Har ar det annu mer stilla, annu mer rofyllt an det var nar jag forst vaknade. Stracker pa benen i langa kliv. Skont. Moter nagra fler tappra morgonpromenerare. Alla halsar med ett glatt "G'day" eller "How're you". Australiensare. Alltid lika trevliga. Jag blir alltid lika forvanad. Det svenska sattet att snabbt sanka blicken i backen sa fort ngn medmanniska narmar sig och sedan sa fort som mojligt klara av motet som pa sin hojd innebar en nickning, ar som bartblast. Ger ett leende. Far dubbelt tillbaks. Dagen borjar bra.

Fortsatter in pa de sma grusvagarna och kommer till sist till en egen liten strand. Hogst 5 meter bred. Angrar att jag inte har badklader med mig. Solen varmer bra nu, trots att klockan bara ar narmare 8. Foljer stigen tillbaka mot hostelet. Nu har aven staden vaknat. Det ar liv och rorelse. Det luktar starkt av nybryggt kaffe och alla dessa toast som ats till frukost.

Frukost ja. Det kurrar i magen. Har bestamt mig for att overraska Sandra med lite superfrukost. Superfruskost i vart fall innebar ngt annat an havregrynsgrot. Traskar vidare mot supermarketen. Detta kan inte bli annat an en underbar dag.

- Linda

Nachopacho

Datum: 2009-03-27 Tid: 10:31:52


Nu ska vi gora sant har gott - nachotallrik och njuta lite av denna fradsgskvall i Noosa. Imorgon tuffar vi vidare mot Rainbow Beach.

Kram, Linda

Forresten, 1000 tack for alla harliga kommentarer jag far! Och mormor, morfar, farmor & farfar - jag ar imponerad over hur mkt och ofta ni skriver. Att ni ens hittar till datorn ar stort nog for mig ;)

Sandras nye kille

Datum: 2009-03-27 Tid: 10:25:50




Visst ser val denna kuse ut som en riktig Lucky Luke-hast? Billy the horse.


Tuff brud

Datum: 2009-03-27 Tid: 10:16:52


Hard brud. Stenhard.

Bild tagen fran dagen da vi fick lara oss hur man avbarkar trad pa basta satt. Hur? Sla som fasiken pa barken. Sla  lite till. A lite till. Sedan ar det bara att dra loss den. Som att skala apelsin. Det var en hard dag. Handerna smutsiga, omma och sariga. Men det  kandes skooont.

Ursakta for gamla bilder, men inga datorer hittills har haft ngn minneskortslasare sa jag far inte in nagra nya bilder...
Hall till godo!

Bara det basta ar bra nog

Datum: 2009-03-25 Tid: 11:56:50

Haha, sa skon upplevelse. Maste bara beratta.

Om det ar sa att det ar ganska langt fran dar som man blir avslappt fran bussen till det hostel som man bokat brukar ofta hostelet vara schyssta och ordna med skjuts. Skont att slippa kangka pa ryggsackarna... Naval, denna skjuts brukar allt som oftast besta av en gammal skruttig buss dar man trycker in sa manga backpackers som mojligt for att spara tid och plats och allt vad det kan vara. Men pa vart andra hostel i Surfer's var det annorlunda. Dom var forvaning nar en limousine (!) kom och parkerade framfor oss pa busshallsplatsen. - Sleeping Inn?, fragade chaufforen. Vi nickade lite forsiktigt. Visst, det var namnet pa det stalle dar vi skulle bo. Men, limo - var detta ett skamt?

Haha, icke. In med vaskorna i bagaget och sedan in med vara kroppar i denna avlanga bil. Akte baklanges bara for att. Val framme kommer nasta forvaning - chaufforen erbjuder sig att bara vaskorna och foljer oss sedan till vart rum. Sa vi skulle hitta. Det var en udda dag. Limousine? Backpacking? Varfor stammer det inte riktigt i huvudet...?



Inte riktigt, men naaastan ;)




My new friend!

Datum: 2009-03-25 Tid: 11:47:22

Ny kamrat. Inforskaffat ny kamera! Ja, bada tva faktiskt. Eftersom froken Larsson tyvarr ocksa lyckades ta livet av sin kara Canon. Hart fall i sand. Inte omtyckt. Sa vi mordade 2 kameror pa 2 veckor. Det ar hart jobb! Det var i Surfer's Paradise som vi tog det stora beslutet att vi skulle latta pa planboken och unna oss varsin ny kamera. Varsin ny resekamrat. Vi blev instruerade att ta oss till ett stalle som hette Pacific Fair. Oh tjena. Att det var ett shoppingcentra vi kom till, jo det hade vi val anat. Lite Overbykansla sadar. Det ar vad man relaterar till. Lite lagom stort. Precis som det ar i landet lagom mellanmjolk. Men. Vi ar inte i landet lagom mellanmjolk. Om vi nu hade glomt det for ett tag. Snarare landet extra supersize. Beskrivningen passar saledes aven in pa Pacific Fair. Shoppingcentrat. Shoppingstaden...

Vi klarade dock orienteringen ganska bra och hittade snart vad vi sokte. Hemelektronikaffarer. Efter att ha sprungit fram och tillbaka mellan dessa stackars saljare och jamfort priser fastnade vi till slut i en affar. En affar vars namn jag inte har en aning om. Skit sam. En bra saljare hade de i alla fall. Eller om det ar vi som ar bra kopare, vem vet.

Efter en gaaanska lang stunds fragor, funderingar, prisjamforelser och hummanden kom vi till skott. Och jag fick ned priset sa mycket pa min kamera att affaren till och med gick lite back pa det kopet, haha. $50 avdrag efter att jag pastatt att en annan affar bannemig hade erbjudit mig samma kamera for det priset (ren logn, javisst) och sedan ett kamerafodral pa kopet, varde $15. Totalt $65. Narmare 400 SEK. Jag kanner mig nojd, haha. Aven Sandra fick avdrag pa sin kamera, och ett kamerafodral. Det var tva nojda backpackers som just sparat manga vardefulla dollar som sedan tog bussen tillbaka till hostelet.

T.S

Datum: 2009-03-23 Tid: 02:28:46
Team Scandinavia!



Simone - Denmark
Linda - Sweden
Stine - Norway
Sandra - Sweden

Ohhh yeahh ;)

Halla halla, lyssna pa mig

Datum: 2009-03-23 Tid: 02:26:58


Om man vill pakalla uppmarsamhet kan man hoja rosten. Eller stalla sig pa en hast. Det ar ju lite vilket som. Hilton valde att sta pa hasten. Ja, men vem hade inte gjort det...?

Klippklippklipp

Datum: 2009-03-23 Tid: 02:25:14
sheep shearing!

Sheep shearing. Ni anar inte hur tungt ett far ar nar man ska fanga det, satta det pa rumpan, dra ut det ur fallan och sedan halla det uppratt. Del tva i detta ar att halla stilla hela kalaset och klippa bort ullen i ansiktet. Detta helst utan den oonskade bieffekten klippa i ogat...  Haha, helt dysvett efterat! Men det var haftigt att gora :D

Wet n' wild!

Datum: 2009-03-22 Tid: 23:26:35



Igar tillat vi oss att vara riktigt barnsliga - ett heldagsbesok pa en av Australiens storsta vattenparker! Skoj, skoj skoj :D Idag blir det till att utforska staden har i Surfers. En stad som garna anvander sig av jamforelsen "Australiens Miami". Fa se om detta kan stamma. I eftermiddag drar bussen vidare mot Brisbane.

Nu tar internettiden slut. Ta hand om er mina goingar!

Kram, Linda

No more pictures...?

Datum: 2009-03-18 Tid: 08:20:36
Buhu. Jag saknar min kamera. Jag saknar att ta bilder. Jag saknar att kunna dela med mig av mina bilder. Min kamera ar kaputt. Nagot vajsing med objektivet. Det vill inte stanga sig. Sa det blir val till att kopa en ny. Pengarna rullar. Oh ja, haha. Men det hor val till. AUD star nu i 5.9 SEK. Det ar illa. Nar vi akte stod den i 5.5.




Nu ska det bli gott med mat! Magen kurrar efter en harlig dag som startade med megapromenaden langsmed hela Cape Byron, sedan till Australiens ostligaste punkt (hell yeah ;)), mot nagot beromd fyr och sedan tillbaka genom vandringsleden i regnskogen. Puh. Det var skont med ett dopp i havet sen kan jag lova! Och pa stranden blev vi sedan kvar. Sweet, dude.



Kram, Linda

Dag numero tre - mustering!

Datum: 2009-03-17 Tid: 23:22:09
Valdigt utsovd denna morgon. Det ar jag och spadbarnen, efter 9 h somn ar vi nojda. Far dock lite panik over att jag missar sa fina mornar. Min tanke var ju att ga upp i soluppgangen, men eftersom hela farmen ar omgiven av massa kullar sa ser man inte solen anda. 

Frukosten intogs pa vanligt vis - 2 toast och en tallrik flingor och mjolk. Fast jag festade till det med en ostskiva pa mackan idag. En ostskiva som jag tog fran lunchbordet. Ajabaja. Men anledningen till att lunchen redan stod framdukad innan klockan nastan hade slatt morgon var att idag skulle vi gora en "packed lunch". Anledning? En hel dags mustering vantade pa oss!  En lunch av australiensk standard bestar av...mackor. Som jag sakert tidigare namnt. Naval. Proppa in lite tillbehor mellan tva toast som blir ca 0.003 mm nar du klammer ihop dem, slang ner i en brun pappersbag. Klart!

Att ta sig till paddocken dar kossorna fanns tog oss 2 natta timmar i sadeln. Djuren skulle sedan med var hjalp samlas ihop vid vattenhalet och darefter drivas till en insamlingsstation dar avmaskning och markning vantade. Dagens mest anvanda ljud maste ha varit "yiiihhaa" eller "come oooon". "Move! "hade ocksa en ganska hog anvandningsfrekvens.

For ljud var nagot som vi var tvungna att producera. Hela tiden. Annars rorde sig inte kossorna ur flacken. Det var en ratt haftig kansla faktiskt att liksom ga in i "cowboy-rollen", med helt fokus pa korna och inte pa att man lat och sag forjakla lojlig ut. Haha.

Markningen var att ta hal i orat. Fancy. Jag gjorde det. Ljudet nar pinnen gick igenom deras harda brosk var val...sadar. Men nu har gjort det iaf. Som en liten extra bonus fick jag en rejal kosse-snor-blaska ratt i ansiktet. Mitt kara markningsobjekt fick namnligen for sig att vara lite forkyld just nar jag stod framfor. Hela kinden var tackt. Ner till axeln. Pa magen. Slajm.

Det var skont att komma hem sen. Kroppen varkte, men det gillar jag. Kanner man sig lite nyttig sadar. God middag med efterratt - som vanligt. Haha, jag som trodde att jag kanske skulle ga ner i vikt under den har resan.

Kram Linda

Byron Bay

Datum: 2009-03-17 Tid: 08:03:47
Heading north! Vi har nu tagit oss fran Sydney, via Coffs Harbour samt ett stopp vid Arrawarra beaches for overnattning och surflektion, till Byron Bay. Och surfingen var verkligen en upplevelse i sig - superroligt! Massor har hant, tiden att skirva ner allt pa ar knapp. Nu ska vi fira Saint Patrick's day har i Byron. Battre uppdatering kommer!



Kram, Linda

My Jewel

Datum: 2009-03-13 Tid: 10:09:45

Forsta dagen tillbringade vi genom att...inte gora sa mycket. Vi anvande tiden till att gora oss hemmastadda och lara kanna varandra. Vi fick aven prova pa den heliga kobojsarkonsten whip cracking. Skitsvart! Haha, jag snartade mig sjalv pa orat, rumpan, benen, armen... Aj. Men till slut kom det ett litet, litet ljud som liknade ett pang. Det ar namligen sa det ska lata. PAAANG!!! Typ som nar Hilton gor det. Later som pistolskott, fast det visar sig vara en...piska. Snopet. Vi kampade med en piska. Han korde pa dubbla. Som sagt - en del att lara. BBQ pa kvallen, gott!

Andra dagen fick vi vara hastar tilldelade oss. Jag och Jewels kom att utgora det fruktade paret for kommande dagar. Inte fruktade for att vi red fantastiskt fort over vida angar, eller for att vi var otroligt bra pa att driva boskap eller gora konster. Nej, Jewels var fruktad darfor att hon var, lat saga, lite vresig. Gillade inte riktigt andra hastars narvaro. Men vi gillade varandra. Och fick fina dagar tillsammans!


Leconfield!

Datum: 2009-03-13 Tid: 09:59:11
Det ar med blamarkta knan, valkiga hander och solbranda overarmar som tva glada tjejer lamnar Leconfield Farm bakom sig. 11 dagar har gatt. 11 dagar som alla haft nagot alldeles nytt och spannande att visa. Benen gomdes i ett par jeans, fotterna stoppades i ett par boots,  skjortan sattes pa och den obligatoriska hatten fick vara det som julstjarnan ar i julgranen - kronan pa verket. Nu var det kobojsarliv som gallde!

Vi var 7 tjejer och 5 killar, eller 7 jillaroos och 5 jackaroos om vi ska ta och vara lite australiensiska, som forvantansfulla hoppade in i bussen som skulle ta oss ut till bushen. Ut till manga, manga australiensares verklighet. Deras vardag. Vi blev upphamtade av kobojsarnas kobojsare - Hilton. En lang, senig man,  stark som en bjorn och med sin standiga foljeslagare cigaretten hangandes i mungipan. Handrullad sadan, saklart. Hatten var en del av honom, utan den sag han...naken ut. Hiltons kunskap var ocksa den som vi skulle fa ta del av under vara dagar pa Leconfield. Det fanns en del att lara kan jag lova.

Vi har fatt prova valdigt mycket nytt - ett litet aventyr varje dag.





RSS 2.0