Sustainergies Cup - prisutdelningen

Datum: 2010-08-29 Tid: 21:56:56
Jag har varit på en prisutdelning i Stockholm. Det är lite sjukt det där. Med en femtimmars bilresa i kroppen, och ungefär lika många timmars sömn därinnan, var det en rätt sliten variant av Linda Norrman som satte sig på tåget som skulle ta oss från Uppsala till den Kungliga Hufvudstaden. Mor och jag var lite tidsoptimistiska och missade första bussen som skulle ta oss till Centralen, men efter ett par kvicka löpsteg av mamma i högklackat ner för Flogstabacken så löste sig även det. På tåget kom vi också. Och av. Sen guidade Anna oss bland Stockholms alla tunnelbanor och vi klev av på Liljeholmen. Det är här någonstans som verkligheten kommer ikapp mig. Detta är på riktigt. Oj.


Vi blev visade in till platsen där allt skulle hållas. Bord med vita linnedukar och män i kostym. Vid scenen står det stolar med våra namn på. Anna och jag får första parkett. Coolt. Förminglet börjar. Så du är en av de nominerade? Åh vad spännande! Vad pluggar du då? Jo, jag är snart klar med min master. Jag kom just hem från ett utbyte i USA. Pluggar på handels. Bor i Stockholm. Väldigt vanliga meningar. Vänersborg och miljövetenskap nämndes mer sällan. TAG PLATS! Dags för avslöjandet av vem av oss tio nominerade som ska ta hem förstapriset. Pulsen går upp. Vi har faktiskt chans.

Utdelning med motiveringar. Det blev inget för team Sporre&Norrman denna dag. Men att bara få vara med, få se och få uppleva var ett pris stort nog för våra tjugoettåriga hjärnor. Det ska sägas att medelåldern på oss tio finalister var 26 år. Vi låg alltså något under.

Korttagning och eftermingel. Så många spännande människor! Så mycket kunskap. Så mycket engagemang! Kvällen följdes upp med gemensam middag. Det blev en kväll väl värd att minnas och se tillbaka på, men också en kväll som sådde många frön för framtiden.











Lönen som kom och gick

Datum: 2010-08-27 Tid: 12:12:56
Tänk att mamma och jag lyckades ratta bilen hela vägen från lilla Väners till stora Uppis. Det var till och med jag som fick äran att parkera den röda lilla Skodan på flogstaparkeringen. Här är det som om tiden stått still. Ja, förutom högen med pizzakartonger och vinflaskor som pryder korridorsgolvet då. Lukten är...sådär. Men bakom min dörr, på mina 19 kvadrat - här är det som vanligt. Solen lyser in genom fönstret på mitt lilla köksbord som nu också har fått sällskap av två stolar. Väldigt praktiskt när man ska sitta ner och äta faktiskt. Det enda otrevliga som mötte mig var skulle väl vara de käcka räkningarna. Två månadshyror. Ja, det var den sommarlönen det...

Ikväll väntar prisutdelningen. Nervositeten kommer smygande. Samtidigt - final? Jag? Har nog inte riktigt fattat. Än.




Vad väntar bakom kröken?

Datum: 2010-08-26 Tid: 22:22:38
Pirr i magen för att möta det nya; den nya hösten och de nya utmaningarna. Klump i magen för att lämna det gamla, det vana. Det trygga. Det är dags att lägga i höst-växeln. Först ut är prisudelningen imorgon 15:30 på Pernod Ricards huvudkontor på Liljeholmen i Stockholm. I inbjudan nämns ord som exklusiv, fåtal platser kvar, och fin merit för framtiden. Vad gör jag där? Känner mig som kusinen från landet. Va sa en egentligen göööra i Stockhölm? Lite så. Men det ska bli superspännande, inte tu tal om saken. Tur att jag har Anna. Hon är ju från självaste Tyresö. När jag var där och hälsade på så forstod inte folk vad jag sa. Så Anna får nog sköta snacket. Jag kan stå bredvid och nicka. Det är jag bra på. Övade lite på matchen idag faktiskt.

Har fortfarande packningsbestyr. Blir liksom aldrig klar.






Packningsbestyr, igen

Datum: 2010-08-26 Tid: 15:37:53
Jag är bra på mycket. Typ baka kladdkaka och springa långt. Men jag är totalt jävla värdelös på att packa. Det är ingen underdrift. Har hållt på i över fyra timmar. Det går inte ens sakta framåt. För det går inte framåt. Snarare bakåt. Hittar hela tiden massa roliga lådor och saker som jag glömt bort existerar. Typ gamla dagböcker. Oj, där gick en timma. Skit också. Högarna med kläder stirrar på mig. Jag stirrar tillbaka. Men de rör sig inte. Kan de inte bara hoppa i resväskan själva?

Stenhårda

Datum: 2010-08-25 Tid: 09:48:59





En dag på jobbet i juni. Farfar kom förbi med kameran. Vi kände oss sähär stenhårda i våra stenhårda jobbarkläder. Stenhårt var ordet.


Hahaha.





Starten på början av något nytt

Datum: 2010-08-23 Tid: 09:26:03

Just nu är det mer eller mindre på timmen exakt 364 dagar sedan som jag tog mitt första steg in på universitetet. Cyklade tidigt den morgonen från studentrummet i Flogsta och möttes av Ångströmslaboratoriets smått skräckinjagande uppsyn. Stort. Jättestort. Och jag kände mig plötsligt väldigt ensam. Visst gick väl alla redan i par? Eller grupper? Jo men visst, alla kände någon. Jag var säker. Själv stod jag och kramade cykelstyret lite extra, låtsades leta efter något i korgen för att dra ut på tiden. Men så...klockan slagen. Dags för upprop. Många vilsna ansikten letar sig mot ingången. Kaadoonk! Jag går rätt in i den snurrande glasdörren. Oj då. Upprop i Siegbahnsalen om jag minns rätt. Siegbahn?! Följer strömmen. Hamnar bredvid en kille som skulle läsa energisystem. Uppropet börjar. Allt börjar. Nu kör vi!


Sen blev det inte riktigt som planerat från början. Men vem säger att plan A alltid är den bästa? Min resa började med civilingenjör och har nu bytt till miljövetare. Och den är inte slut än. Vem vet var den slutar? Vad jag vet är att idag har det stått flera hundra nya, nervösa och nyfikna studenter utanför Ångström. Studenter som ska börja sin akademiska resa och är säkra på att de ska bli ingenjörer. Men många kommer tvivla, många kommer undra, byta, fundera. Men de har i alla fall börjat, tagit steget. Ett steg av tusen bland tentor, föreläsningar och många, många sidor litteratur. Samt en och annan tentafest!






Knipsiga klor och maaassa dill!

Datum: 2010-08-20 Tid: 23:11:04














Ni som läst Vänersborg Just Nu! råkade kanske slänga ett öga på artikeln om att det provfiskas kräftor i Vänern just nu. För några veckor sedan fick vi turen att bli innehavare av några. Det gick lite vilt till i början, men oj vad gott det var! Helt klart de godaste klobeklädda varelserna jag har stoppat i min mun, och då kan jag lova att jag är svaaag för havskräftor. Närproducerat, väldigt ekologisk uppfödning och underbart smaskigt. En riktig 10-poängare kan man säga!


Det hände sig en dag att texten kom tillbaka

Datum: 2010-08-15 Tid: 22:16:43

Man kan lätt tro att denna sida, som annars kontinuerligt brukar uppdateras med texter om tankar, händelser och åsikter, har gått i graven. Men nej. Så är inte fallet. Träda. Den ligger i träda. För att kunna växa ännu bättre sen. Sånt som mina vänner agronomerna sysslar med. Agronomerna som finns i Uppsala. Uppsala ja. Om exakt två veckor är jag inkvarterad i flogstarummet igen. Högst upp på sjunde våningen, med kinesiskt småprat som sällskap istället för lillasyster som tjuter i klarinetten. Vad som är värst kan man ju fråga sig, haha.

Veckor av målning av skorstenar, målning av plank, målning av sopbodar, målning av... ja allt byttes senare mot veckor av brevutdelning och trappspringning. Med ont i knät och starka lår som resultat. Men nu är det slut. Inga mer pengar kommer att tjänas denna sommar 2010. Ja, ska ha Oscar några timmar, men det räknas inte riktigt. Så två goa veckor av ledigt ligger för mina fötter. Ledighet som redan nu innehåller en hel del planerade saker. Men kul, så vad gör väl det? Först ut blir vår traditionella (inne på andra året nu, traaadition var det ja) kräftskiva. NV3NVa-tjejgänget ska samlas, äta kräftor, dricka vin och ha det sådär alldeles förträffligt trevligt som det alltid brukar bli. Men innnan nästa vecka startar ska jag njúta lite av finalen som blev på denna vecka 32. Vad? Jo, en 5-1-vinst mot JK10 hemma på Hallevi. Vi tar en rejäl tugga av toppen på divIV-väst och hoppas kunna bita oss kvar.




mellantid

Datum: 2010-08-08 Tid: 14:11:17
Det känns att hösten kryper på. Närmare. Snabbare. Smultronen ersätts av björnbär och det lummiga nygröna byter nyans till en murrigare, djupare grön färg. Vinden. Kan vara varm, ibland isande kall. Fast det är bara början av augusti. Griper tag i sommarens  strån ett tag till. Hösten får vänta lite. Planeringen också. Orken finns inte riktigt än. Tittar ut. En stålgrå himmel liksom skrattar lite åt mig. Hånler. Men vissa fläckar är blå. Svagt svagt blå. Sommaren finns kvar, den har bara tagit lite halvtidsvila.


RSS 2.0