Packningsbestyr

Datum: 2010-03-27 Tid: 13:32:59
Efter att ha levt i en ryggsäck i närmare fem månader trodde jag mig vara bra på det här med att packa. Kunskapen måste dock ha runnit av mig. Eller så var det lättare att packa för månader av backpacking än dagar av skidåkning. Låter osannolikt, men kanske. Skidor är i alla fall vad som står på schemat. Nu bär det av till Stöten i Sälen för fem dagars lift- och skidåkning! Min hjärna sätts ytterligare på prov eftersom jag samtidigt ska göra klart packningen som ska med hem när tåget tuffar mot Vänersborg på långfredagens morgon. Det är svårt att ha så mycket framförsikt. Fotbollsträningskläderna är åtminstone med, det är nästan det viktigaste. En halvtimma tills bussen går, dags att kolla igenom läget en sista (läs hundrade...) gång.




Lördag 10:00

Datum: 2010-03-27 Tid: 10:06:14






Dags att håva in jackpotten i panchispoäng - hög tid för melodikrysset!


Liemannen på G

Datum: 2010-03-25 Tid: 10:14:10
En snabbtitt på aftonbladet.se. Vilken rubrik möter mig? Jo: "Död man hittad i Fyrisån". Precis vid Ultuna IP. Jag och Lina tog en promenad just precis där igår. Helt ovetandes. Mannen hittades cirka 6 h efter att vi avsluat vår promenad. Nästa besök är på ttela.se. Vad står det där? Jo: "Man funnen död". En äldre man har hittats död i älven under Stallbackabron på Överby. Fyndet gjordes vid 14.30-tiden på onsdagen.

Inte utan att man börjar undra...

Eftertentafilosofi

Datum: 2010-03-24 Tid: 16:49:25
Mos. Det känns som om jag just gått en boxningsmatch mot självaste Muhammed Ali. Med huvudet som insats. Att tentan skulle vara en sån urladdning, det trodde jag aldrig. Dags att försöka hämta lite kraft, om en kvart är det dags för kick off med kårens miljöutskott. Himla trevligt! Förövrigt hade jag nog den mest besynnerliga upplevelsen nyss. En vänförfrågan på Facebook. (ja, bara det är stort för mig...) Men vem var vännen? Jo, självaste morfar! Undrar om någon driver med mig eller om det faktiskt är sannig. Men hur skulle hans lilla modem ha överlevt en hel registreringsprocess? Återstår att se.

Get off - kick off!

Visste du..?

Datum: 2010-03-23 Tid: 18:22:32

Att bananen är ett bär? Ja, just nu utspelar sig viss grad av tentaflykt. Gör allt annat än det som är relevant. Så är det.


Sanningens ögonblick

Datum: 2010-03-23 Tid: 18:21:35
Vi är mest lika en...åkersork! Den du, något att skryta om på fikarasten imorgon.

OLW, för att du älskar det goda...

Datum: 2010-03-23 Tid: 15:02:23
Ni anar inte! Gissa vad go'aste Lina just fiskar upp ur väskan? Svenska lantchpis med dillsmak och dipp! På en tisdag! Det blir ingen dålig tentapluggsdags idag kan jag lova. Mums.


Utförsäljning

Datum: 2010-03-23 Tid: 14:57:36
4300 bostäder ska säljas ut. 4300 av våra studentbostäder, våra hyresrätter. Nuvarande ägaren Vasakronan vill se att försäljingen är klar innan årsskiftet. Detta innebär att alla, alla, studentbostäder inom områdena Kantorn, Rackarberget och Flogsta låghus kommer att säljas. Vad som blir kvar är mitt kära Flogsta Höghus-område, då detta har en annan ägare. Hur resonerar man egentligen i denna frågan? Tror de att alla blivande studenter sitter inne på ett fetkapital och kan gå och köpa sig en bostadsrätt sådär hux flux? Eller räknar de med att pappa börsmäklaren går in och köper en fin etta till sin lilla son? Ja, kanske. Men vi som inte har någon pappa börsmäklaren då? Vi som är vanliga, dödliga från någon liten håla i Sverige, men som kommit till Uppsala med drömmen om en utbildning? Ja, vi kan kanske tälta. Eller så får alla komma och bo i min korridor.

Koll på Ställl Om!

Datum: 2010-03-22 Tid: 18:09:36
För lite insikt, allmänbildning och nöje kan jag rekommendera att spana in följande program. Perfekt att ha på sådär lite i bakgrunden. Kanske samtidigt som middagen produceras?


Ekologikoll

Datum: 2010-03-22 Tid: 16:57:23
Har du alla flingor i paketet, alla hästar hemma eller alla bestick i lådan? Testa hjärncellerna på följande kneeepiga fråga ;)

Vilket djur är människan närmast besläktad med?
a) åkersork (gnagare),
b) vessla (rovdjur),
c) näbbmus (insektsätare) eller
d) elefant ?



Ugnsfria asiater

Datum: 2010-03-21 Tid: 22:59:48
Kinas enbarnspolitik, arbetsvillkor, traditioner och seder. Kinas kultur, politik, syn på Sverige, syn på Svenskar, mat och framtidstro. Det var många spännande ämnen som hann avhandlas under den lilla spontana korridorsfikan som uppstod ikväll. Jag bjöd på äppelpaj, de fixade té. Äppelpajen gjorde succé. Faktisk hade ingen av de fyra kineserna eller vietnamesen någonsin ätit äppelpaj. Detta standardbakverk var ett nästintill exotiskt inslag. Faktum är att kinserna sällan bakar. För att inte säga aldrig. Det lärde jag mig idag. Anledningen är enkel - de har helt enkelt inga ugnar. Därav kommer insikten varför de så sällan äter bröd, tycker att kladdkaka är helt fantastiskt, aldrig sett en potatisgratäng, funderar väldigt över de ugnsbakade rotsakerna och idag funderade på om man kan göra äppelpaj på spisen.

Det är så mycket man tar för givet. Allt från åtta timmars arbetsdag med tillhörande semester till en vanlig elektrolux-ugn.

Why?

Datum: 2010-03-21 Tid: 11:20:13




SNÖSTORM?!
Man ställer sig lätt frågan: varför?
Trodde att våren äntligen hade lyckats ställa in karta
och kompass åt detta hållet så att vi kunde bli välsignade
med lite vitsippor och D-vitaminproduktion i vår hud.
Men icke. Lite mer snö?  Ja tack.

 


Palmolja

Datum: 2010-03-19 Tid: 17:40:12

5,5 fotbollsplaner regnskog skövlas varje minut.

- Din konsumtion av palmolja bidrar till detta! Varje år lånar DU 11m2 mark där regnskog skulle ha vuxit för att täcka ditt behov av palmolja.

Palmolja finns i mycket av de varor som vi använder varje dag. Produkterna som du kanske hört innehåller palmolja är bla margarin, glass, chips, kakor och choklad, men det finns också palmolja i smink, tvål och tvättmedel. Du kan också vara rätt säker på att om det bara står vegetabiliska oljor på förpackningarna så är det just palmolja det handlar om.

Vi har ett ansvar. Du kan göra ett aktivt val - välj bort palmoljan.




Lyxhelg

Datum: 2010-03-17 Tid: 21:51:08














För att vi var i Globen och såg melodifestivalen!


Slippery

Datum: 2010-03-17 Tid: 21:31:27
Kvällens minst angenäma upplevelse - torkat två spyor. Men först halkade jag i den ena. Barfota. Stackars korridorsgrannen hade firat St Patric's Day lite, lite för hårt.


Nu är det dags!

Datum: 2010-03-13 Tid: 20:07:47
MELODIFESTIVALEN GOTT FOLK!!!

dagens viktigaste mål

Datum: 2010-03-13 Tid: 07:51:28
Det är inte ofta man äter frukost med en hög vattenpipehöga turkar och en halvfull Asutraliensare.

Är're fest elle?

Datum: 2010-03-13 Tid: 07:09:33
Det här är ju helt otroligt - jag somnade till ljudet av förfesten och vaknar till ljudet av efterfesten. Tack för den sköna nattsömmnnen kära korridorare...



Underbart!

Datum: 2010-03-12 Tid: 22:51:40
Spotifylistan med namnet Melodifestivalen 2010 går varm. Stekhet. Imorgon bär det av till Stockholm för att möta upp Soffo för att sedan njuta av hela melodifestivalpektaklet LIVE! I studentversion förvisso (generalrepetitionen), men jag tror att det kommer bli super! Dessutom kommer vi få dubbel dos. Först live och sedan TV-versionen. TV-soffan kommer fyllas till max här i Flogtsakorridoren, Nya Zeeländarna och Australienmänniskorna har nämligen laddat inför detta till tusen.

Dessutom ska jag få träffa Soffo för första gången sen i julas! Tjoho!





Efter frenetiskt lyssnande och hårt låtplugg säger jag nu att NEO får min röst. Får se om utlåtandet är detsamma efter att ha sett alla bidrag live. Vi får se. Annars måste ju Kalla Moraeus bidrag vara något av det sötaste som någonsin varit med. Åtminstone de senaste 50 åren.


morgonstund

Datum: 2010-03-12 Tid: 06:34:50
Åh vad det är skönt att vakna innan väckerklockan ringer! Det bli en helt annan start på dagen; lite skönare, lite mjukare och lite bättre. Klickar in på favoriten webbradio på Sveriges radio, på med P4-väst och det känns nästan som att vara hemma på kabyssgatan.

God morgron!

Vänersborg i blåsväder. Igen.

Datum: 2010-03-11 Tid: 23:19:21




Hahaha, varför blir jag inte förvånad? Herregudars, Vänersborgs Kommun måste ha slagit allt rekord de senaste månaderna. Klockrent.


Kvack!

Datum: 2010-03-11 Tid: 23:13:01



Någonsin funderat över människans ursprung?
Studera denna grodkropp så får du se vad du kommer fram till.


Ge blod, ge liv

Datum: 2010-03-11 Tid: 21:59:49
Det var på tiden, äntligen fick jag tummen ur. Tack vare Anna har jag nu anmält mig till ge-blodregistret. Gör det du också!



Ge blod, ge liv


Balans

Datum: 2010-03-11 Tid: 19:28:21
Torsdag igen. Imorgon fredag. Ja, det brukar vara i den ordningn, inget konstigt med det. Bara att det kändes som om det just var fredag. Typ igår. Eller förrgår, på sin höjd. Dagarna springer förbi och jag sätter mig ner och reflekterar lite. Vad är det som händer? Är det mitt 21 år i livet som galopperar förbi mig? Ja. Och nej. Ja för att dagarna går fort, men nej - livet springer inte förbi. Jag har bara fullt upp att leva det. Och när saker är kul, ja då tenderar tiden att springa iväg. Balans. Det är ett fint ord. Svår innebörd, svårt att tillämpa. Men jag tror att jag är på väg. Åt rätt håll. Jag får lära mig massa nya, spännande saker varje dag. Inte bara ren korvstopparfakta som evolutionshistoria, nej det är så mycket mer. Att ta kontakt med företag, att driva frågor som jag tycker är viktiga, diskutera och analysera med min halva, glädjespridare och inspirationskälla Lina, umgås, skratta, plugga. Visst, det är tungt ibland. Som när hela helgen får tillbringas med en tegelsten skriven på engelska om Mendelsk nedärvning. Men det hör till, det är det som gör blandningen. Det är det som bidrar till balansen.

Ska du börja plugga snart? Välj något som intresserar dig. Du kommer få så mycket tillbaka.



Greek night

Datum: 2010-03-10 Tid: 21:32:06
Klockan var ganska mycket, tiden fanns inte riktigt där. Ändå ställer jag mig och lagar moussaka klockan nio en onsdagskväll. Jag hade inte ens duschat av mig efter träningen, än mindre hunnit läsa något. Det är väldigt mycket jag att göra så; att laga långa och tidskrävande maträtter när tiden egentligen inte finns. Det fungerar som någon paradoxal avkoppling.


Länge leve kuvertet!

Datum: 2010-03-09 Tid: 19:31:42

Med en sån här dagsskörd i snigelpostfacket är det inte utan att man blir varm i magen. 


Två underbara hälsningar från två fantastiska personer.

-hyttan.

Datum: 2010-03-08 Tid: 21:51:20




Skidor på längden hann vi med även det! Väldigt fina spår som låg långt ute i de djupa dalaskogarna. Stället slutade på -hyttan minns jag. Det gjorde i och för sig de flesta ställena. En skoter såg vi också.


Dalaparet och västgöten.



Nu minns jag, det kan ha hetat Arkhyttan. Kanske. Eller Trylhemmet. Rackarns, jag minns inte.
Långhyttan? Hyttahyttahytta....


Fjällen. Typ.

Datum: 2010-03-08 Tid: 21:45:07
Hade en helt fantastisk helg vilken Kajsa berättade lite om i förra inlägget. En bild säger visst mer än tusen ord, så vi satsar på det istället. Och ja, vädret var så fint som det ser ut att vara. Kanske har det nämnts, annars kommer det nu igen: vi var i Romme, eller Romme Alpin som det hette. Fast jag sa att vi va i fjällen. Det kändes åtminstone så. Och alla berg högre än Halle- och Hunneberg med snö på är fjäll för mig.





Lina lika go' och gla' som alltid :)




Mindre smickrande bild på författaren till denna text, men men... Här är vi hela högen i alla fall



Titta noga så ser man lite snösprut. Värsta Anja-stilen ;)














Utslagen...




Ett litet gästinlägg!

Datum: 2010-03-06 Tid: 22:32:16
Nu tycker Linda att jag ska skriva ett blogginlägg och eftersom det verkar som om jag inte har någon åsikt i denna fråga så får ni väl helt enkelt stå ut med mig och jag ska försöka klura ut något vettigt att skriva.

Det är full rulle här i Hedemora. Dagen har spenderats i backarna i romme alpin med molnfri himmel och perfekta pistar. Våra lagom bleka vinteransikten har ändrat färg till röda och googlesbrännan börjar ta sin plats. Även fast resten av Sverige också verkade vilja ta del av det fina vädret så lyckades vi köra benen trötta. Det blev picknick bland hoppen och miss Linda Norrman lyckades nästan i sitt försök och välta en skidåkare med en kryddburk. Bättre lycka blev det senare i backen då hon prövade sin raggningsteori: vältande av snygga killar. Denna gången lyckades hon, kanske pga ökad entusiasm?

Nu pågår det matlagning här i köket och undervisning i något så oförstårligt som västgötska. Nare är inte ett ord! Däremot dalmål må jag säga är riktigta grejor! Förståligt, utomordentligt, fantastiskt och alldeles, alldeles underbart!

Nu är det dags för mat och vin och imorgon ska längdspåren inspekteras och med det tror jag att jag är klar här!

So long

/Kajsa






Mot Hedemora och Romme!

Datum: 2010-03-05 Tid: 16:41:43
Mössa, vantar, termobyxor och långkalsonger. Fleecetröja, underställ och vindbyxor. Packa, packa, packa. Om mindre än två timmar sätter vi oss på ett tuffande tåg mot Hedemora för en helg med skidåkning. Förhoppningsvis både utför och på längden om vädrets makter är med oss. Det väder som är nu får gärna hålla i sig. Dessutom kommer Kajsa dit, vi har inte träffats på exakt nittio dagar så det är på tiden att det sker! Detta kommer bli en bra helg, det känner jag det.


Multikultiupplevelse

Datum: 2010-03-04 Tid: 18:55:34

- Oh my God, you are using THE THING!

Varken kineser eller irländare hade tydligen sett en äggskärare förut, men het uppenbarligen funderat mångt och mycket på vad det är för manick som ligger tillsammans med osthyvlarna i lådan.




 

- Can you cut carrots with it too? 

 


Televisionstitt

Datum: 2010-03-04 Tid: 14:22:41

Ärendet om Bergahästen har nått de finare salongerna, hela vägen till tv4-Väst. Kolla in här!


ajajaj, nejnejnejnej, ojojoj

Datum: 2010-03-02 Tid: 19:30:52
Ut med allt i garderoben. Prova, prova, prova. Rata, rata, rata. Satan, satan, satan. En omgång till. Prova, prova, prova. Rata, rata, RATA! Gud, inget passar. Eller? Första kanske var ok? Provar igen. Andra byxor? Nej. Längst in i garderoben då? Inget där. River ut resten. Skit. Men den första då? Den var kanske ok ändå? Prova. Tja. Jo. Första blir bra. Varför samma visa varje gång? Det är som en tvångstanke som dyker upp lagom till att man är på väg att bli sen någonstans. Som när det vankas utgång till Snerkes, till exempel.

2'nd of march. 2009...

Datum: 2010-03-02 Tid: 18:02:07

För ett år sedan satt jag i den soldränkt grässlänt, tittade ut över bäcken och hade fritt betande hästar som sällskap. För ett år sedan satt jag där och skrev dagbok. För ett år sedan hade vi inget internet, ingen mobiltäckning. För ett år sedan var det smörgås med salladsfyllning till lunch, smutsiga händer och ömmande ben. För ett år sedan hade vi elva dagars äventyr framför oss. För ett år sen var vi på Leconfield Jackaroo and Jillaroo School. För ett år sedan var Sandra jag ute på vårt största äventyr. Ett äventyr som idag är ett minne, stort och vamt, för hela livet. Det var vi. Vi mot världen, klädda i boots och hatt.















Kvinnor är ute efter hannar som har franska mustascher i ändan

Datum: 2010-03-02 Tid: 15:54:25
Nu har  vi gått in i andra halvan av denna termins första period. Det innebär också en ny kurs att läsa. Organismvärlden - kursen om livet mening. Så lyder kursbeskrivningen i alla fall. Efter en dags föreläsningar kan jag nog inte göra annat än att nicka lite nöjt. Livet, ett komplext och ack så abstrakt ord har visat sig vara väldigt intressant. Visste ni till exempel att själva könsbestämningen faktiskt avgörs av något så löjligt som att den kvinnliga könscellen -ägget- är större än mannen spermie. Så enkelt. Stor könscell - tjej. Liten? Ja, då får du gå på herrtoan.


"Kvinnor är ute efter hannar som har franska mustascher i ändan"
Föreläsarmening från förmiddagens pass. Vi pratade som tur var om fåglar, inte människor... Eller?

Gode Gud i himmelen, ge mig mina tjugo poäng och en trea!

Datum: 2010-03-01 Tid: 21:25:30










Avtentad!

Nu återstår bara att se om tillräckligt många poäng skrapades ihop.

Baktakt och stegkombinationer

Datum: 2010-03-01 Tid: 21:21:58
Hur gick det här till? Minneslucka. Kom hem, slog på datorn, kollade vilka pass som kära Friskis kunde erbjuda denna kväll, musen rörde på dig, knappen boka trycktes in. Bokningsbekräftelse. Vad har jag bokat? Aerobics står det visst. AEROBICS?! Ja det verkar så. Iväg bar det. Jag har tränat aerobics. Jag har gjort komplicerade stegkombinationer, jag har snubblat, gått fel håll, hamnat i baktakt. Jag har överlevt. Just nu känns det som veckans största bedrift. Det var en kul bedrift. Kanske kommer jag trycka på boka-knappen fler gånger. Ja, förmodligen.



RSS 2.0