Heja IBK...Elfhög? Vänersborg?

Datum: 2008-11-30 Tid: 20:12:34


10:30 imorse - Lidköpings sporthall. Tufft sammandrag för innebandyspelande pojkar av årgång 1999. Fick agera innebandymorsa för en dag. Det var mycket som det skulle hållas reda på; matsäck, vattenflaska, när spelar de? Var spelar de? Kalla pannkakor nu eller efter nästa match? Lill-kusinen var himla duktig i alla fall. En riktig mästertekare som sig synes :) Men det kändes lite skumt att sitta och ropa Heja Elfhög! Ja, det gjorde det sannerligen. Så jag fick klappa lite när IBK Vänersborg gjorde mål också. För min egen skull. Men inte när Nisse såg. Då skulle han nog dra in min julklapp.

Ginger cookie house

Datum: 2008-11-30 Tid: 20:01:11
Igår var det dags för det årliga pepparkakshusbaket. Eller bak och bak förresten, pepparkakshusdekoration passar väl bättre in. Tiden var inne för det 19:e pepparkakshuset i ordningen att bli pyntat. Blodet i den kreativa ådran skulle flöda. Och, tja, jo det gjorde det väl. Kanske. Körde på sick-sack-mönster á la huggorm på taket. Trodde det kunde bli lite fint. Och några kluttar av mormors superkristyr (Karlssons klister är som dålig tejp i jämförelse, detta är så nära fogmassa man kan komma, kära vänner). Ytterligare lite kristyr, denna gång iform av en liten linje, pimpad med silverkulor.

Kort sagt. Det såg ut som om en treåring med svåra humörssvängningar gått loss på mitt lilla hus. Men sen sansade jag mig. På andra sidan taket blev det en integral. En volymsformel om jag minns rätt. Den blev fin.





Jul, jul stråååååååååååålande juuuuuuuuuuuuuuuuul


D'oh!

Datum: 2008-11-29 Tid: 17:20:55
Hej å hå
Så snabbt det kan gå
Att posten i helt fel bil lasta
Så kan det gå när man sig förhasta
Tyckte chaffisen va dum å dryg
Ja, ett riktigt jäkla fanstyg
Som bara på bryggan stod å snacka
medan jag i illfart postsäckarna packa
Funderade ett tag varför bilen var full i paket
Trångt som attan till mitt stora förtret
Svor och fräste en massa ord
Till slut var ändå packningen fullgjord
Nöjd och glad gick jag där ifrån bort
Å killen kom för att starta sin transport
Borta på mindre än sekunder två
Det var då som det hände som så
Den riktiga bilen anlände i väldig fart
Åh shit, är det inte underbart
Det visar sig nu att jag gjort en tabbe liten
Nämligen lassat hela jävla postskiten
I en bil som inte alls var den rätta
Hur ska nu detta fortsätta?
Meningen va att min post till Trollhättan skulle
Nu kan den lika gärna hamna i Skåne eller på Kinnekulle
Så skulle du nu inte få ditt brev på månda'
Skyll då på hon den blonda...

I did it. Again. Men va fasiken, bilarna ser ju likadana ut!


En plats i almanackan

Datum: 2008-11-27 Tid: 22:36:19
Rackarns, jag har missat två namnsdagar denna november 2008 ser jag. Vi får ta't nu istället!

Grattis Cissi! (Cecilia den 22/11)



Grattis Kasia! (Katarina den 25/11)


The brown one ;)

G'day mate!

Datum: 2008-11-27 Tid: 21:59:55

"Hello,


Here is a copy of your letter of grant, this means that your working holiday visa is approved.

Bring this with you together with your ticket and show to the check in staff at the airport.

Upon arrival in Australia you need to visit a DIMIA office...bla bla bla bla"


Jippie! Jag anses inte vara kriminell! Jag får åka. Jag vill åka. Nu, nu, nu!


En på miljonen.

Datum: 2008-11-26 Tid: 21:49:41
Kattungen sköttes om av sköterskan Sarah Kinder på kliniken.


Inget photoshop här inte, det är äkta vara.

Den lilla kattungen föddes på en veterinärklinik i Perth, västra Australien men blev tyvärr bara tre dagar gammal. Kan inte riktigt avgöra om den är söt eller bara bisarr?  Den kunde tydligen jama ur båda munnarna, men den åt bara med den ena. Hoppas den (de?) har det bra i katthimlen.

Det föds tydligen en tvåhövad katt på miljonen. Fast det skulle visst vara ett ganska vanligt fenomen hos ormar. Huu, tvåhövad orm. Hjälp.


Tjacka korvmoj?

Datum: 2008-11-26 Tid: 21:38:18
Såg detta när jag cyklade förbi Mäklarhuset på turen idag. Kanske vore ett klipp, haha

TILL SALU
Gatukök - Torget, Vänersborg



"Nu är ett av de kändaste matställena i Vänersborg till salu - nämligen Grill Ivars Gatukök, som ligger med bästa läge på torget i centrala Vänersborg. Förutom tradionell gatuköksmat, säljs även glass, lösglass och konfektyr. En välskött verksamhet med anor, då den varit i samma familjs ägo under 55 år..."


Kändaste matställena? Ja, jo så kan man ju också se det. Vem skulle inte vilja bli bjuden på en tre-rätters på Grill Ivars liksom...

You say jump. I ask - how high?

Datum: 2008-11-24 Tid: 20:32:00


Ja, det var ju det här med att marklyfta... Jocke? Jag tog i och hoppade - ja, det kändes som om det var minst 2 meter - och så visar det sig att det var typ 2 cm. Snopet.



Umeå bjöd på snöigt väder. Och jag blev som ett barn på nytt. Detta är en kärleksförklaring det vita, fluffiga som faller från himlen! Lite blåsigt var det dock. Men det nöp så trevligt i kinderna och den varma chokladen smakade så gott, så gott när vi kom in. Ytterligare en fika blev det på Skogis, jägmmästarnas kårhus, där supergod och studentekonomiskt lagom fika serverades framför den öppna brasan.



Bibliotekscafét



Tack för att jag fick komma!

Studentliv!

Datum: 2008-11-23 Tid: 10:46:00

Nu har jag levt cirka 36 timmars korridorliv i björkarnas snöiga stad - Ume.  Och gissa vad vi har här? Snö! Fluffig, vit snö som yr utanför fönstret i Linas lilla rum. Litet, men väldigt mysigt! Min föreställning om hur ett studentrum skulle se ut var ungefär så som rummen ser ut i "Ondskan". Lite anstaltsaktiga sådär. Jag hade fel.

Igår var vi på stan. Jo, de säger så. Inte att man gick till stan, eller att man åkte in till stan. Nej, man var på stan. Lite kul. Och så äter man inte pannkakor när man äter pannkakor. Då säger man att man äter plättar. Pannkakor är tydligen detsamma som ungspannkaka. Och vad det som vi kallar plättar heter vet jag inte, kankse småplättar?

Nu ska vi ut och promenera. Kanske skapa en liten snöboll som eventuellt kommer landa på Lina ; ) Hon får se upp!


För övrigt är jag rätt impnerad av min egen logistikförmåga. Åkte kollektivt hela vägen från Vänersborg till Umeå. Gick till och med av på rätt hållplats här uppe i norr. Visst, de har high tech-bussar som ropar ut hållplatsens namn innan de stannar, men ändå. Rätt hållplats.


Snön kallar!


Fly on the wings of friendship

Datum: 2008-11-20 Tid: 21:56:15
Dags för nordligare breddgrader! Imorgon flyger jag äntligen upp till Umeå för att hälsa på min Lina. Sist jag flög, ja det var faktiskt med denna tösabiten. En arbetsdag, sen lyfter jag.



Fly on the wings of love friendship

Pin cushion

Datum: 2008-11-20 Tid: 21:46:54
Jag har agerat nåldyna. Inte riktigt lika entusiatiskt eller med samma kvantitet som herrn här nedan, men två nålar har det i alla fall stuckits i mig. Och Sandra. Så nu kan baciluskerna komma och angripa oss bäst de vill! Ingen influensa och ingen hepatit här inte.


Knåda, knåda liten muskel

Datum: 2008-11-20 Tid: 21:39:38


Lite muskelknådning skulle sitta fint. Ryggen är tämligen öm efter en hård brevvecka, haha. Skulle kanske ta och fråga Olsson?

Obama and Norrman

Datum: 2008-11-16 Tid: 19:01:04
Gulp. Söndagsångesten börjar sätta in. Mindre än 12 timmar tills man ska infinna sig på jobbet. Jag vill inteeeeee...!

Jag ska ge mig in i politiken! Oh ja, att jag ska! Partilös politiker med två hjärtefrågor. Två frågor som jag ska  kämpa med blod, svett och tårar för att få igenom. Att jag ska. Vilka är frågorna då? Lätt. Tredagarshelg och 6 timmars arbetsdag med heltidslön åt alla. NU. Tack. Vore inte det något? Jo, jag tror bestämt att det skulle bli bra. Val 2010. Måste börja planera min kampanj! Kanske ringa Obama och be om lite tips.

Frib!

Datum: 2008-11-16 Tid: 13:43:54
Frida-posen förtjänar lite egen publicitet!




Goding

Rasta Cup 08

Datum: 2008-11-16 Tid: 13:40:18
  • 081115 19:15 WIK - Inlands IF 0-0
  • 081115 19:45 Rölanda IF - WIK 1-0
  • 081115 20:45 Brålanda IF - WIK 3-0



  • Bra kämpat ändå mina töser. Erkänn att ni spar allt krut tills kommunmästerskapet ;)
    Det är då ni plockar fram sambafotbollen!

    En trasa och en mopp - humöret på topp!

    Datum: 2008-11-16 Tid: 13:33:04
    Oj, oj oj. Kungen ska inbjudas nästa och beskåda detta mästerverk; mitt rum! Som jag har städat. Och kors i plåten va rent det blev. Mattor och kuddar har piskats, golv har torkats och svetten har lackat. Jag känner mig som en husmor-light! Begick dock ett ynka litet misstag - vaket av musik.

    Det blev radion. Funkar alltid. Men valet av station? Katastrof! Rix FM har strömmat ur högtalarna i timmarna tre och mina P3-vana öron har nästan skrumpnat ihop till odefinierbara skinnrussin. Hör jag Katy Perry's I Kissed a girl en gång till, då tror jag slutet är nära. Skulle efterförljande låt vara Per Gessles Silly Really. Ja, då knackar slutet absolut på dörren, kommer in och slänger en snara runt min hals och drar ner mig i avgrunden. Fast man får väl beundra Gessles fina självinsikt - han kan nog inte beskriva sin låt på ett bättre sätt. Den är verkligen SIIIIIIILLY  REALLYYYYYYYYY!



    Vinkväll!

    Datum: 2008-11-15 Tid: 15:45:21
    Tillsammans igen ♥




    Bästa kvällen (natten...) på mycket, mycket länge. Som jag saknat er!

    hatahatahatahata

    Datum: 2008-11-13 Tid: 22:07:02

    Jag är inne in en svacka. Mental jobbsvacka. Onda andar väntar på att få ta sig ut. Jag formligen...hatar hatar hatarhatarhatar hatar hatar hatar haaaatar HATAR. Hatar. Att jobba kväll. 10:00-18:40.

    Svängde förbi (arena) fyrkanten där de grönklädda WIKdamerna hade fullt upp med att dra strumpor över benskydd och fixa frillan. Blev ju visst lättare att motivera sig till att jobba när man visste att alla andra skulle få ha kul å latja boll. Då tyckte jag synd om mig själv för ett tag. Vääldigt synd. Nästan lite snyftvarning. JAG HATAR ATT JOBBA KVÄLL!!!

    Puh, nu känns det lite lättare. Skönt att spy lite galla. Dags att ladda om. Ja, för imorgon är det dags igen. Jobba kväll.
    It sucks.



    Men det finns, givetvis, massa bra saker också. Jättebra saker faktiskt! Imorgon blir det lite reunion med f.d NV3NVa's järmgäng - konstellationen SofiaLinaÅsaLindaHicksochSofia is back! Lina retirerar från Norrlands djupa skogar och Åsa lämnar Fyrisåns porlande bakom sig för att återigen få andas lite frisk vänersborgsluft. Kanske med en touch av Wargöns Alloys.


    vit chockeladkaka

    Datum: 2008-11-12 Tid: 21:18:27
    VIT CHOKLADKAKA

    200 g vit blockchoklad
    100 g osaltat smör
    2 ägg
    Lite citronsaft
    2,5 dl mjöl
    2 dl socker
    2 tsk vaniljsocker



    Bakade denna till fars dag. Mumsi!

    Mäktig? Oh ja. Smaskig? Utan tvekan!!! Och den blir nästan ännu bättre efter någon dag i kylskåpet. Bröa med fördel formen med kokos.

    Vit choklad ♥ kokos = sant!

    Läkare att lita på?

    Datum: 2008-11-12 Tid: 21:04:46

    "En läkarstudent i Lund, dömd för våldtäkt mot barn, får fortsätta sina studier vid Lunds Universitet.
    Universitetet ville stänga av honom, men Högskolans avskiljenämnd tycker annorlunda.
    - Den här typen av brott, den innebär ingen påtaglig risk för att det här ska kunna upprepas, säger Thomas Johansson, ordförande i nämnden till P3 Nyheter..."


    "Innebär ingen påtaglig risk"? Nähä, men så bra då. Ska han bli barnläkare kanske? Det skulle han nog gilla. Inte för att han kanske skulle få så många patienter, men ändå. Fast det finns ju faktiskt inte någon påtaglig risk att han skulle ge sig på ett barn igen. Fast även om risken inte är påtaglig så finns den ju där, fortfarande...?

    Och den lilla risken är argument stort nog för att skicka läkarstudenten med huvudet före från dennes program! Han bör även bli portad från alla utbildningar som innebär kontakt med människor. Gruvarbetare kan han få bli. Eller tomatuppfödare. Ge den studieplatsen till någon som verkligen vill ha den - som förtjänar den - och som inte har sexuella relationer med barn på sin intresselista.


    By the way. Studenten kommer att läsa en kurs i barn- och ungdomspsykiatri. En kurs där han kommer att möta just utsatta barn och ungdomar. Unga människor som lider för att personer som han inte kan hålla snorren i styr. Lyckad kombo där Sveriges lagar och förordningar.

    Father's Day

    Datum: 2008-11-09 Tid: 20:23:34
    Till en pappa på pappornas dag. Stiligare än vanligt.



    Man kan se var jag fått min skönhet ifrån... :)

    Har FRA sett detta?

    Datum: 2008-11-09 Tid: 11:02:38
    Ännu en förbaskad cykelbild tänker kanske du. Men lugn, detta är något så mycet mer än så. Dolda budskap. Hemliga uppmaningar. Du ska få se, du ska få se.



    Vanlig rosa tantcykel? Jovisst. Men har du lagt märke till namnet på cykeln? Ingen Monark eller Crescent här icke.
    Kildemoes logo nyt Här ser ni namnet. Kildemoes. Dela upp i flera stavelser. Tre stycken närmare bestämt. Ser du? [kill] [thi] [emoes] - kill the emoes! Hemliga budskap! Danmarks cykelstolthet vill utrota våra kära små emosar. You better watch out, little emo.  

    Sköna Söndag

    Datum: 2008-11-09 Tid: 10:50:22
    Jag brukar inte gilla söndagar. Det är ju måndag dagen efter. Måndagsångest på en söndag. Men icke idag. Det är så skönt, så skönt, SÅ SKÖNT med söndag!!! Ledigdag. Jag har nästan ingenting planerat för dagen, ett scenario som är lite obekant. Hur ska jag tacka det här nu? Jo, med promenader, DVD-boxar och småpyssel. Så skönt. Så skönt.



    Gårdagens (gårnattens?) dust med de kära 6-rätterna känns dock idag. Det värsta jag gjort på länge. Störd arbetssituation. För oss alla. 4 servitriser. +80 gäster. En sjuhelsikes jäkla massa maträtter. Och så vin, ja. Glöm inte vinet för 17! Var det lax du skulle ha? Eller kanske hjorten? Mirassou till huvudrätterna och Jacob's Creek till förrätterna? Bord AB, eller var det till bord BA? BB? AA? Beställes och uuuut för fan. Fort!

    01:30. Hemgång. Inte allt för sent alla fall. Hemma innan 04:00. Det är var skönt.


    Hej hå, hej hå. Vi till vårt arbete gå...

    Datum: 2008-11-08 Tid: 14:58:49
    Första arbetspasset för dagen avklarat. 10 -14. Nästa omgång börjar 16:00 fram till okänd tid sent, sent i natt. Det känns tungt nu, men desto lättare den 25:e!





    a working ant

    Muskel och elkraft i pedalerna!

    Datum: 2008-11-05 Tid: 21:34:40




    Idag har jag cyklat (åkt?) elcykel! Gick betydligt bättre än den sedan tidigare omnämnda elbilen. För här fanns inga rutor att krossa, haha. Känns skönt i armarna efter boxpasset. Så där lagom lama. Kvällsmat!


    Sov gott!

    4 raka! 4 hook! Hoppa! hjälp.

    Datum: 2008-11-05 Tid: 16:51:36
    Om en timma så ska nävarna knytas, pulsen triggas uppåt och svetten rinna. Det är dags för ki-box! Sist gång var mina stackars (icke existerande?) armmuskler väldigt, väldigt trötta redan efter uppvärmningen. Men jag känner på mig att det  är något stort på G! Nu kan vi kanske överleva till första låten efter uppvärmningen...



    Ready to take off? You bet!

    Datum: 2008-11-05 Tid: 16:19:48

    Vad ska du göra till vintern? Jo... jag ska åka till Australien!!! Och Nya Zeeland! Och Malaysia! Bokningsbekräftelserna har kommit. Visumansökan är inskickad. Ryggsäcken inhandlad. Miss Linda Norrman and Miss Sandra Larsson är fullt uppe i reseplaneringen. Planeringen för deras största och häftigaste upplevelse. Hittills.


    6/2-15/6. 2009.

    Airline confirmation number(s): Malaysia Airlines RDXQFU Emirates CDNEMJ
    Stockholm to Sydney
       
    Flight 1Friday, February 06, 2009
     confirmed
    Departure:12:35Stockholm, Sweden - Arlanda , terminal 5
    Arrival:07:05 +1 day(s)   Kuala Lumpur, Malaysia - Kuala Lumpur International Airport , terminal M
     
    Airline:Malaysia Airlines MH091
    Duration:11:30
    Aircraft:Boeing 747-400
    Last check in:information not available
      
    Fare type:Economy Restricted
     MEAL (NON SPECIFIC)
     
      Change of plane required. Time between flights = 1:55
      
    Flight 2Saturday, February 07, 2009
     confirmed
    Departure:09:00Kuala Lumpur, Malaysia - Kuala Lumpur International Airport , terminal M
    Arrival:19:55 Sydney, Australia - Kingsford Smith , terminal 1
     
    Airline:Malaysia Airlines MH141
    Duration:7:55
    Aircraft:Boeing 777-200/200ER
    Last check in:information not available
      
    Fare type:Economy Restricted
     MEAL (NON SPECIFIC)
      
    Brisbane to Auckland
       
    Flight 1Monday, May 04, 2009
     confirmed
    Departure:08:25Brisbane, Australia - Brisbane , terminal I
    Arrival:13:30 Auckland, New Zealand - Auckland , terminal I
     
    Airline:Emirates EK434
    Duration:3:05
    Aircraft:Airbus Industrie A340-500
    Last check in:information not available
      
    Fare type:Economy Restricted
     information not available
      
    Auckland to Sydney
       
    Flight 1Monday, May 18, 2009
     confirmed
    Departure:18:00Auckland, New Zealand - Auckland , terminal I
    Arrival:19:25 Sydney, Australia - Kingsford Smith , terminal 1
     
    Airline:Emirates EK413
    Duration:3:25
    Aircraft:Airbus Industrie A380
    Last check in:information not available
      
    Fare type:Economy Restricted
     MEAL (NON SPECIFIC)
      
    Sydney to Kuala Lumpur
       
    Flight 1Tuesday, May 19, 2009
     confirmed
    Departure:20:20Sydney, Australia - Kingsford Smith , terminal 1
    Arrival:05:30 +1 day(s)   Kuala Lumpur, Malaysia - Kuala Lumpur International Airport , terminal M Note: includes 1 technical stop(s)
     
    Airline:Malaysia Airlines MH140
    Duration:11:10
    Aircraft:Boeing 777-200/300
    Last check in:information not available
      
    Fare type:Economy Restricted
     MEAL (NON SPECIFIC)
      
    Kuala Lumpur to Stockholm
       
    Flight 1Monday, June 15, 2009
     confirmed
    Departure:08:45Kuala Lumpur, Malaysia - Kuala Lumpur International Airport , terminal M
    Arrival:14:15 Stockholm, Sweden - Arlanda , terminal 5
     
    Airline:Malaysia Airlines MH090
    Duration:11:30
    Aircraft:Boeing 747-400
    Last check in:information not available
      
    Fare type:Economy Restricted
     MEAL (NON SPECIFIC)


    Värk i vader, laxpasta och sjöutsikt

    Datum: 2008-11-03 Tid: 21:12:47
    Oj, oj,oj! Vilken dag! Det har hänt...absolut ingenting. Sådeså. Trist men sant. Breven hade sin vanliga form, trapporna samma höjd och vädret var sådär lagom novembergrått. Varken mer. Eller mindre. Uppe i Umeå har de snö nu. Ska be Lina skicka ner en deciliter. Eller två. Så ska jag göra mig en snögubbe. En snögubbe som möter mig med ett glatt stenleende på trappan i novemberkvällen och med en stor, fet morot i nyllet. Bra att ha ifall de bistra tiderna som spås komma i lågkonjunkturens kölvatten gör så att kylskåptet kommer stå tomt.

    - Vad tuggar du på?
    - En mojot.
    - Mäh, varför knastrar det inte då?!
    - Den är jutten


    Dagen innan idag var annars himla trevlig. Då hade Vänersborg besök av Uppsalas farmaceut-stolthet - Åsa! Det blev en lång, härlig promenad i ett novemberväder som för tillfället visade sig från sin bästa sida. Åsa passade på att njuta av lite sjöutsikt. Det lilla diket Fyrisån, som hon nu mer får nöja sig med där borta i studentstaden, är ju inte mycket att hänga i julgranen.

    Sedan träning med tillhörande träningsvärk i vaderna idag.

    Kronan på verket blev när Sofia rotade fram sina kockkunskaper och bjöd mig på middag. Laxpasta. Mumsi!



    Diklofenak

    Datum: 2008-11-03 Tid: 09:33:38


     My precious.

    11 år. 132 måndader. 4015 dagar

    Datum: 2008-11-03 Tid: 09:32:41

    Grattis Linn på födelsedagen!


    Liten pluttkusin blev lite, lite äldre. 11-årskalas i lördags. 11 år. Ingen direkt ålder sädår. Ganska liten. Väldigt ovuxen. Konstigt egentligen. För vad jag kan minnas så kände jag mig väldigt stor när jag var 11. Hade stenkoll på vad jag skulle bli, när och hur. 11 år. Det var också då som jag släppte bomben här hemma att jag bestämt mig för att bli vegetarian. Mamma blev inte direkt överraskad. Pappa trodde jag skulle dö. På fläcken. Då tyckte jag att pappa var dum i huve't för att han inte förstod. Jag var ju stor! Fast nu, med lite perspektiv på saken, så inser jag visst. Jag var rätt pluttig. Men, jag visste vad jag ville. Och jag vet det än. Och inte har jag ångrat det för en sekund.

    RSS 2.0