Läkare att lita på?

Datum: 2008-11-12 Tid: 21:04:46

"En läkarstudent i Lund, dömd för våldtäkt mot barn, får fortsätta sina studier vid Lunds Universitet.
Universitetet ville stänga av honom, men Högskolans avskiljenämnd tycker annorlunda.
- Den här typen av brott, den innebär ingen påtaglig risk för att det här ska kunna upprepas, säger Thomas Johansson, ordförande i nämnden till P3 Nyheter..."


"Innebär ingen påtaglig risk"? Nähä, men så bra då. Ska han bli barnläkare kanske? Det skulle han nog gilla. Inte för att han kanske skulle få så många patienter, men ändå. Fast det finns ju faktiskt inte någon påtaglig risk att han skulle ge sig på ett barn igen. Fast även om risken inte är påtaglig så finns den ju där, fortfarande...?

Och den lilla risken är argument stort nog för att skicka läkarstudenten med huvudet före från dennes program! Han bör även bli portad från alla utbildningar som innebär kontakt med människor. Gruvarbetare kan han få bli. Eller tomatuppfödare. Ge den studieplatsen till någon som verkligen vill ha den - som förtjänar den - och som inte har sexuella relationer med barn på sin intresselista.


By the way. Studenten kommer att läsa en kurs i barn- och ungdomspsykiatri. En kurs där han kommer att möta just utsatta barn och ungdomar. Unga människor som lider för att personer som han inte kan hålla snorren i styr. Lyckad kombo där Sveriges lagar och förordningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0