vintertidens spratt

Datum: 2009-10-28 Tid: 07:34:30
SMACK! Handen far genom luften och träffar det den ställt in sig på - väckarklockan. Det är inte utan ansträngning som fötterna sticks utanför täcket och ner på det svinkalla flogstagolvet. God morgon. En hasande gestalt letar sig fram till badrummet. På vägen dit uppstår ytterligare ett SMACK. Uppstår då pannan dunkar in i dörrkarmen. Aj. Ögonen är fortfarande stängda. Orkar. Inte. Gå. Upp. Idag. Fötterna slirar till i något kallt och synnerligen halt - duschvatten från igår. Brr. Sådär, framme vid handfatet. Tar ett djupt andetag, lägger händerna på det kalla badrumsporslinet och så GOD MORGON VÄRLDEN! 


Ett högt och fasansfyllt skrik börjar fortplanta sig från magens nedre regioner och upp genom gommen. Kväver det precis. Det är en vålnad i rummet! Just där, precis mittemot. Rufsigt blont hår och stora hålögda ögon. Det ligger något bekant över varelsen. Oj. Ja, nu vet jag vem det är. Frukost. Måste ha mat. Ut i köket. Tunga steg. Intar sittposition vid köksbordet, med utsikt över de guldgula fälten och klockan i ögonvrån.



Klockan ja...har den stannat? Eller vänta nu? Hmm. Tänker. Långsamt. Den lilla visaren står på sex, den långa på tolv. Det innebär...? Klockan är 06:00. What? Kollar armbandsuret. Också 06:00. Jaha. Jag har gått upp en timma för tidigt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0